Záporoznak a negatív értékelések, mégis szárnyal a CoD Black Ops 6

Záporoznak a negatív értékelések, mégis szárnyal a CoD Black Ops 6

Lassan már többen utálják ezt a szériát, ennek ellenére nyílik a pénztárca és ugyanolyan sokan beruháznak az új CoD-ra is.

Alig pár napja jelent meg, egészen pontosan október 25-én mindenki számára a legújabb Call of Duty epizód. A Black Ops 6 alcímet viselő játék azonban egyelőre azonban nem aratott osztatlan sikert. Korábban már arról is írtunk, hogy egy új módot is talált rá az Activision, hogy kicsalja a játékosok pénzét, de ezen kívül is akadnak gondok az új résszel.

Steamen vegyes fogadtatásra talált az egyik legnépszerűbb FPS sokadik iterációja, mivel a PC-seket teljesítményproblémák és összeomlások sújtják. Az egyes fórumokból az derül ki, hogy a játékosok mindenféle dolgot kipróbálnak a helyzet javítására, kezdve a többi alkalmazás eltávolításától, az automatikusan elinduló programok leállításán át, más játékok csalásellenes szoftvereinek kikapcsolásáig tényleg mindent, de egyelőre mindhiába.

„Még az összes mappa törlése [a] pc-ről és az ismételt letöltés sem vált be.”

„Minden alkalommal, amikor rákattintok a kampány elindítása, a játékom összeomlik. A multival meg nincs gond.”

„A kampány elindul. Néhány percig tudok is játszani, majd kidob az asztalra mindenféle hibaüzenet nélkül, pedig még a drivereket is frissítettem!”

„Tegnap vettem meg, és azóta egyetlen meccset sem tudtam lejátszani. Mindig bezárul, amikor megpróbálom elindítani a játékot. Újratelepítettem, és még mindig nem jutottam be a menübe sem.”

Hivatalosan még sem a fejlesztőcsapat (Treyarch), sem az Activision nem nyilatkozott a játékot érintő problémákról, pedig az eddig megjelent majdnem 3400 Steam-értékelés közel fele negatív, és a legtöbben a teljesítményt érintő hibákra panaszkodnak. Mások elsősorban a Call of Duty indítóprogramjával elégedetlenek.

Az aktív játékosok száma eközben hozza a kötelezőt, most is bőven több, mint százezren lövöldöznek a virtuális térben, és átlagosan naponta 60-70 ezren minimum tolnak néhány meccset. Az egyidejű rekord a Black Ops 6 esetében 306.460 fő volt, amivel felkerült a Steam 5 legjátszottabb címe közé. Mindez hihetetlenül lenyűgöző, ha figyelembe vesszük, hogy a közönség egy része továbbra is a Battle.net-et részesíti előnyben a Call of Duty kapcsán. Azt se felejtsük el, hogy idén először a sorozat történetében az első naptól elérhető a játék a Game Pass kínálatában, aminek köszönhetően valószínűleg sokkal több olyan játékos van, akik nincsenek a Steamen, és így nem számítanak bele ezekbe a számokba.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Rékasi Tibor: Az e-sport magában foglalja a Magyar Telekom számára kiemelt értékeket

Napról napra közelebb az idén már 100 ezer eurót kínáló Telekom E-sport Bajnokság. A rangos európai megmérettetésen négy különböző játékban (CS2, League of Legends, Brawl Stars és EA Sports FC 24) mérkőzhetnek meg a legjobb játékosok! Ennek kapcsán a Magyar Telekom vezérigazgatóját, egyben a HUNESZ (a Magyar E-sport Szövetség) elnökét kérdeztük a hazai esportról, a Telekom és az e-sport kapcsolatáról és arról is, hogy ő maga milyen játékokkal tud kikapcsolódni.