Az ellenállhatatlan Team Intense elsöpörte a rendezetlen Obscure-t

Az ellenállhatatlan Team Intense elsöpörte a rendezetlen Obscure-t

Komolyan gondolják az esportot! Már a megjelenés óta naponta több órát gyakorolnak, visszanézik és elemzik meccseiket, íme az ország legjobb Overwatch csapata!

Az online selejtezők után csak két csapat maradt állva a hazai Overwatch gárdák közül, a MondoGames nyári versenyének döntőjébe végül a Team Intense és az Obscure Gaming jutott be.

A felek teljesen ellentétes előjellel várták az összecsapást, több fronton is. Az Intense már a kezdetek óta hihetetlen elánnal gyakorol, videóelemzéseket készítenek a meccsekről, rengeteg taktikát dolgoznak ki és folyamatosan együtt gyakorolnak. Az Obscure ezzel szemben eddig Random.Mix néven játszott, ami azt hiszem sok mindent elárul. Ők inkább a nyers, egyéni skillben bíztak, a meccs tehát a precíz készülés és az individuális erősségek összecsapása is volt. A meccs előtt Zero-val beszélgettünk:


Már az első pályán érződött, hogy a csapatjáték ebben a sportban fontosabb az egyéni skillnél, az Intense ugyanis simán bevédte King's Rowt az első félidőben, majd egy klasszikus dupla tank, dupla DPS és dupla support felállással a fordulás után alig két perc alatt befoglalták a győzelemhez szükséges A pontot. WMR mindenkit behookolt Roadhoggal, aki az útjába került, tökéletes játékkal segítette csapatát, a meccs egyik hőse volt.


Következett Dorado, és a Team Intense nem állt le. Védekező oldalon kezdtek az előző pályán már látott csapatelosztásban, és már az első Checkpointig sem engedték el az Obscure Payloadját. A fordulás után körülbelül fél percig volt izgalmas a pálya, hiszen az első komolyabb teamfightot rögtön megnyerte az Intense, hála Devva gyönyörű lövéseinek és Kontiék már nem értek vissza a Payload feltartóztatásához. Ezzel lett 2:0 és a mutatott játék miatt eldőlni látszott a meccs, hiszen két nagyon sima pályán voltunk túl.


A szép keretes szerkezethez Numbani segítette a döntőt, ha egy Hibrid pályán kezdtük, ott is legyen vége. Igen vége, hiszen az Obscure itt sem tudott kellő ellenállást kifejteni, bár a támadó oldalon biztatóan kezdtek, nem sikerült végigtolni a Payloadot, az Intense viszont csak beverekedte magát az utolsó checkpointig egy gyönyörű Reaper ulti után, amivel Calas négy embert is a túlvilágra küldött.


Az ország legjobb csapatának járó megtisztelő címet így a Team Intense ragadta magához, azt hiszem megérdemelten. Sokat készültek, keményen edzettek és komolyan vették a MondoGames döntőjét, valódi erődemonstrációt tartottak mind a három pályán. Gratulálunk a győzteseknek!

A trónkövetelők már most mozgolódnak, és az Obscure is egyre összeszokottabb és erősebb csapat lesz, már most kíváncsian várjuk a következő hazai Overwatch eseményt!

Kövess Minket!