Elmaradt pénzek és dühkitörés: Envy kitálalt a Team Secretről

Elmaradt pénzek és dühkitörés: Envy kitálalt a Team Secretről

Megtörte hallgatását EternalEnvy, blogjában számolt be arról, hogy mi is folyt a Team Secreten belül az elmúlt években!

Amikor már azt hittük, hogy figyelmünket nagy izgalmak közepette a Boston Majorre irányíthatjuk, újabb fekete felhők árnyékolják be a Dota 2 világát. Jacky 'EternaLEnVy' Mao blogjában számolt be a Team Secret gyanús üzleteiről, a fizetések késéséről és korábbi kapitányának, Clement 'Puppey' Ivanov sötét oldaláról.

Az év elején Evany Chang - aki a Secret korábbi menedzsere volt - már megszellőztette a TwitLongeren, hogy nem igazán vannak rendben a fizetéssel kapcsolatos dolgok. Envy egy meglehetősen hosszú blogpostban adta elő egy kicsit mélyebben ugyanezt a sztorit, amit megélt korábbi csapatánál. Arról ír, hogy még mindig tartoznak neki, több havi fizetését nem kapta meg, de százalékos bevételcsökkentések is akadnak, amiket soha nem beszéltek meg, vagy éppen meghíúsult üzletek többek között a PandaTV-vel. A végére egy kemény fejezetet hagyott a Puppey sötét személyíségéről.

A Puppey-val (a Team Secret tulajdonosa) és Kemal Sadikogluval (a Team Secret igazgatója) folytatott beszélgetések szolgálnak bizonyítékul, hogy vádjai nem légből kapottak. Már a csatlakozása előtti időkről is beszámol, a TI6 utáni átigazolási időszakban azt az igéretet kapta, hogy egy teljes észak-amerikai csapatot hozhat létre.

A szponzorációs- és pénzproblémák kapcsán említést tesz a Panda TV-vel kötött üzletről is. Egy 1 250 000 + 250 000 dolláros megállapodást követően Puppey-nak és Arteezy-nek havi 30 órát, míg Envynek 60 órát kellett volna streamelne cserébe. (Hozzáfűzte azt is, hogy akkoriban Puppey igen keveset játszott, és még kevesebbet streamelt, ezért akár abba is belement volna, hogy ő még több órát bevállal, mert képes lett volna teljesíteni, illetve ha az egyik hónapban nem tudják hozni az óraszámot, a negyedéves elszámolás miatt a következő hónapokban lehet pótolni a hiányzó órákat.) Ennek ellenére Puppey képtelen volt teljesíteni az előírt feltételeket.

"Nem csak, hogy képtelen volt betartani a feltételeket, de meg sem próbálta. Nem hogy 30 órát nem sikerült streamelnie, ahogy ígérte, de 3 hónap alatt mindössze 12 órát teljesített."

A TI alatt a Secret többek között egy pornósztárt és néhány modellt is pénzelt. Két lány a CS:GO-s csapatból is velük repült a rendezvényre. Nagyságrendileg a blog szerint 340 000 dollárt sápoltak le róluk (fizetésük és nyereményük 10 százalékát lenyúlta a Secret menedzsmentje), amiből minden bizonnyal futotta a luxuscikkekre.

Az utolsó bekezdés már Puppey-ról szól.

Egoistának és agresszívnek tartja, akinek komoly dühkezelési problémái vannak. Többször hagyta félbe a gyakorlásokat, és az előre megbeszélt edzőmeccsekre el sem jött a TI6 alatt. Sokkal inkább töltötte az estét partizással és ivással. Szinte terrorizálta társait. Gyakran ért véget w33 és Puppey között beszélgetés a kapitány ordítozásával: "Verekedni akarsz? Ha arról akartok beszélni, hogy kinek van igaza és kinek nincs, akkor miért nem verekszünk?" Vagy egy törött billentyűzettel. 

Arra, hogy Puppey-nak dühkezelési problémái lennének, Envy mindössze egyetlen bizonyítékot tett közzé:


"Puppey azt mondta, ha egyszer is kiteszem valahova ezt a videót, kirúg a csapatból. Nos, már nem vagyok a Secret tagja."

Puppey egyébként megfenyegette, ha ez valaha is nyilvánosságra kerül, kirúgja őt a Secretből.

Rasmus 'MiSeRy' Filipsen - aki szintén játszott a Team Secretben - is írt egy blogbejegyzést ,ahol alátámasztja a fizetések körüli gondokat.

Vajon ez a botrány hogyan hat majd a Team Secret csapatára?

TETSZETT A CIKK? AKKOR KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!