Rekordokat dönt a Blizzard értéke

Egekben a részvény árak és még csak el sem indult az Overwatch League, mi lesz itt még?

A Blizzard majdnem harminc éves fennállása alatt számos klasszikus játékot adott ki, ami játékosok generációinak határozza meg a gyerekkorát a mai napig és nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat nem akar lassítani, hiszen ha kiadnak egy-egy játékot, az szinte borítékolható, hogy sikeres lesz. Ennek pedig megvan az eredménye is, legalábbis a számok tekintetében: júniusban a cég részvényei meredeken emelkedni kezdtek és pár nappal ezelőtt rekord magasságba törtek. Ha pedig hinni lehet az elemzőknek, akkor ez csak a kezdet.

„A Blizzard sikerei 100%-ban a kiadott játéksorozatainak köszönhető, amiben találkozhatunk az olyan nagy öregekkel, mint a WarCraft vagy a StarCraft. A cégnek ebben a pillanatban nyolc játéka van a globális piacon, amiknek az értéke együtt nagyjából 1 milliárd dollár körül van. Nyáron pedig érkezik a Destiny 2 és a Call of Duty: WWII, amelyek minden bizonnyal még feljebb nyomják majd a részvények értékét és akkor még nem vettük számításba az Overwatch sikereit és az abban rejlő lehetőségeket.”

Egy hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy az új Overwatch League pénzügyi számai iszonyatosan el vannak szállva, a már meglévő csapatok és szervezetek pedig hitetlenkedéssel és rosszallással néztek az őszi startra időzített ligára. Az utóbbi időben viszont úgy néz ki, mégiscsak igazak voltak a hírek és van is olyan, aki hajlandó kicsengetni az összeget. Az Oppenheimer Holdings egyik vezető elemzője a következőket mondta a játékról:

„Az Overwatch-ban megvan a potenciál, hogy az legyen a következő nagy durranás az e-sport piacon, köszönhetően az innovatív grafikának, a széles vonzerejének és persze a készítők stratégiai érzékének. Az Activision a világon elsőként professzionális franchise ligát hoz majd létre, ami remélhetőleg egy stabil e-sport környezetet is jelent majd.”

Súlyos milliókért mennek a helyek az Overwatch League-ben

Nagyon komoly összeget kell fizetnie annak, aki részt szeretne venni a bajnokságban.

Az OW League indulását pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a Blizzard nemrég összerakott egy 500 fős listát a világ legjobb játékosairól és azt elküldte a potenciális csapatoknak. Az induló liga főbiztosa, Nate Nanzer a következőket mondta a lépésről:

„Amikor elkészítettük ezt a jelentést, akkor a szervezeteket akartuk segíteni, hogy könnyen és hatékonyan fel tudják építeni a csapataikat. A listán szereplő játékosokat az alapján választottuk, hogy hol végeztek a harmadik és negyedik szezonban és milyen eredményeket érte el a nagyobb versenyeken. Félreértés ne essék, azok, akiket megkerestünk, nem biztos, hogy kapnak meghívást valamelyik csapatba, ez csak egy extra információ a gárdáknak, akik eldönthetik, hogy élnek-e vele vagy sem.”

A listán szereplők tehát potenciális jelöltek az induló bajnoki sorozatban, kíváncsiak lennénk, hogy a magyar játékosok közül kapott-e valaki meghívást.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!