Így használd a D.Va és Winston kombinációt

Így használd a D.Va és Winston kombinációt

Egy kis segítség a halálos párosról, nem csak tank mainek számára.

Az Overwatchban jelenleg uralkodó dive meta két alapköve egyértelműen D.Va és Winston. A két karakter nem csak a profik között elterjedt, hanem már a ranked rendszerben is csúcsra törnek, ha kíváncsiak vagytok a pontos számokra, az alábbi cikkben tudtok tájékozódni.

Metaelemzés: Roadhog szinte eltűnt, D.Va és Winston a viszont a csúcsra tör

Kimerítő jelentés a legutóbbi frissítés okozta változásokról.

De mitől is ilyen erős ez a két karakter? Miért pont ők? Hogyan kell  őket használni, hogy ütőképes legyen a csapat? A felmerülő kérdéseket most mind megválaszoljuk nektek és reméljük hozzájárulunk majd ahhoz, hogy jobban teljesítsetek a kompetitív módban. 

A használatukról

A két karakter elsődleges feladata az, hogy az ellenség közé beugorva rettenetes káoszt okozzanak, amíg a csapattársak nyugodtan lőhetik az ellenfelet. A csapat többi tagjával ezt másodpercre pontosan érdemes tudatni, mivel így lehet kihozni a legtöbbet a kombinációból. Először Winstonnak kell beugrania, akit mindig szorosan kövessen D.Va, hogy a Defense Matrix képességével meg tudja védeni őt a levegőben. A földet érés pillanatában érdemes azonnal lerakni a Barriert a tudóssal, hogy kedvenc koreai gamer lányunk vissza tudja tölteni a mindent elnyelő képességét. A továbbiakban a két karakter törekedjen a legnagyobb sebzés kiosztására, folyamatosan védelmezve egymást, együttműködve a többi DPS hőssel. 

A hatékonyságukról

A fő indok amiért ez a két hős ennyire hasznos a csatatereken az nem más mint a fent említett dive meta és az a tény, hogy a legnagyobb counter hősök mint például Zarya és Mei, nem szerepelnek jól a dive legtöbbet használt DPS hősei ellen, mint Genji vagy Tracer. D.Va Defense Matrix-a mindent el tud nyelni és ezzel képes megvédeni a társakat, ráadásul mozgékonysága lehetővé teszi azt, hogy teljesen az arcába másszon az ellenfél hitscan hőseinek is. Ezen képességeket ha kombinálja Winston Barrierjével vagy Ultimatejével, egy rettentő idegesítő és nehezen kezelhető igencsak veszélyes kombinációt kapunk. Továbbá könnyen el is tudnak szigetelni ellenséges hősöket, a sebzésükkel pedig hamar meg is eszik őket.


A jelenleg érvényben lévő Overwatch patch legerősebb kombinációja tehát D.Va és Winston párosa, akik könnyen megállják a helyüket a kompetitív ladderen, legyen szó akár támadásról akár védekezésről. Használatukkor érdemes elkerülni a Zaryákat és Meieket és érdemes hagyni, hogy a társak foglalkozzanak velük. Az előttünk álló Doomnfist frissítés talán megbolygatja majd a dolgot, viszont a két karakter annyira hasznos egy összecsapásnál, hogy nem mernénk erre az állításra fogadni is.

Ti mit gondoltok? Sok lesz már belőlük és szeretnének valamiféle változást?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!



Kövess Minket!