Új csapatot épít DaZed, íme a teóriák!

Új csapatot épít DaZed, íme a teóriák!

Úgy tűnik DaZeD máris az új csapatán dolgozik. Összeszedtünk minden eddigi információt a lehetséges csapatról!

Tegnap felrobbant a CS:GO közösség annak hírére, hogy az ESL visszaengedte a bundázókat is. A leghíresebbek mindenképp az iBuyPower játékosok voltak közülük, de rajtuk kívül is sok-sok játékos kapott új lehetőséget az ESL-től. Ennek hatására DaZeD, az iBP volt irányítója azonnal szervezésbe is kezdett, hogy újra legyen egy profi csapata, akikkel versenyezhet. Egyelőre bejelentés még nem érkezett az új csapat teljes felállását vagy az őket felkaroló szervezet felől, de ettől függetlenül érdemes belenézni a lehetőségekbe, hiszen beindultak a pletykák a játékosok nyilatkozatai alapján.

Visszatérhetnek a bundabotrány miatt eltiltott ex-IBP-s játékosok!

Két éve lettek eltiltva a profi játéktól azok az ex-IBUYPOWER-es játékosok, akik bundabotrányba keveredtek, de az ESL új szabályzata szerint visszatérhetnek!

Az első és legfontosabb dolog az új csapattal kapcsolatban, hogy Joshua "Steel" Nissan nem játszik majd benne. Ezt ő és Sam "DaZeD" Marine is megerősítették már saját streamjeikben. Az ok egyszerű, nem akarnak együtt játszani, mert mindketten úgy gondolják jobb nekik külön. Ami ezt illeti, egy lehetőség Steel számára az OpTic, akik új 5.-et keresnek JasonR távozása óta. Igaz, Hazed, a korábbi edző már játékosként vesz részt a csapat munkájában és leigazoltak egy új edzőt a helyére ImAPet képében. De nem biztos, hogy le akarnak ragadni ennél a felállásnál, hiszen nem optimális a számukra és nem fognak elérni vele semmilyen komoly eredményt. Az OpTic-os teóriát M0e vezette fel, van rá esély is, de kérdéses, hogy megtörténik-e.

Steel számára egy másik lehetséges irány az új Rogue lehet, amennyiben más csapatok nem akarják felvenni és úgy dönt, ő mégis visszatérne. A Rogue jelenleg 5. játékos nélkül van, simán elképzelhető, hogy vele megtalálhatják a számításaikat.

Észak-amerikai csapatot igazolt a Rogue

HiKo visszatér a profi játékosok közé egy teljesen új csapatban!

A következő teóriák már DaZeD új csapatát érintik, nézzük is, kivel töltené fel a helyeket! Először is, Braxton "swag" Pierce megerősítette, hogy benne lesz a csapatban. Ez még talán nem is annyira meglepő, hiszen mindketten a CS:GO közelében maradtak a kitiltás után is. A meglepetés viszont az lehet, ha Keven "AZK" Larivière is visszatér! Ugyanis ő a kitiltás következtében eltávolodott a játéktól és tavaly átváltott Overwatchra, ahol egészen sikeres is lett. Sőt szerződésben áll jelenleg a Team Liquiddel, ezért nem tűnik egyszerűnek az ő visszatérése, de ha megtörténik tárt karokkal várják a volt társak.

A negyedik játékos, aki valószínűleg a csapat tagja lehet, nem más mint a szintén bundázásért kitilott ex-Epsilon játékos, Joye "fxy0" Schlosser. DaZeD elárulta ugyanis, hogy az európai AWP-s megkereste őt és felajánlotta szolgálatait, mint egy hasonló cipőben járó játékos, aki valószínűleg Európában nem nagyon találna lehetőséget az újrakezdéshez.

A további játékosok listája, akik csatlakozhatnak a csapathoz még, tartogat pár nevet. A két legnagyobb és DaZeD által szintén megerősített lehetőség egyértelműen a CLG játékosa, Ethan és az NRG játékosa, Brezhe. A leendő kapitány azt mondta streamjén, hogy nagyon szívesen játszana mindkettejükkel, a kérdés az, hogy sikerül-e őket elcsábítani a csapathoz. Egyikük lehet, hogy mellettük köt ki, de amennyiben AZK mégsem tér vissza, akkor lehet mindketten jönnek majd, erről még nem sokat tudni.

Friberg Észak-Amerikában folytatja?

Richard Lewis faggatta a NiP egykori sztárját a történtekről és a folytatásról!

Tehát, egyelőre az biztos csak, hogy DaZed és Brax együtt játszik majd, de nagyon esélyes, hogy fxy0 csatlakozik hozzájuk és AZK 50-50. De kik jöhetnek még szóba? Nos, a teljesség igénye nélkül íme néhány játékos, akik jelenleg szabadok mint a madár és akár csatlakoznának is, ha úgy jön ki a lépés: valde, friberg, pyth, FNX, Freakazoid. Be kell látni, hogy közülük nagyon alacsony valószínűséggel, de akár csatlakozhatna is 5. játékosként bármelyikük a fenti négyes mellé, ha úgy adódik.

Az utolsó teória annak kapcsán érkezett, hogy mégis melyik szervezet igazolná le őket? Nos, DaZeD állítására hivatkozva már legalább öten is megkeresték őt különböző ajánlatokkal. Az egyetlen biztosan ismert csapat, aki megkereste őt a Tempo Storm. Ezt a csapat tulajdonosa és Hearthstone játékosa, Andrey "Reynad" Yanyuk erősítette meg streamjén. Ez azt jelentené, hogy valóban van komoly érdeklődő a csapat iránt, ami biztató lehet a számukra.

Viszont problémákról is beszélnünk kell. A kitiltott játékosok visszaengedése továbbra is csak az ESL rendezvényekre érvényes. Tehát azok a csapatok, ahol bármilyen pozíciót (játékos, edző, menedzser, tulajdonos) betölt egy a Valve által kitiltott személy, nem vehet részt a Majorön. Ez a különböző teóriákat összegezve annyit tesz, hogyha Steel csatlakozik az OpTic-hoz, akkor tarikék nem játszhatnak Major kvalifikációt, illetve a leendő DaZeD-csapat sem juthat ki a Majorre. Utóbbi könnyen okozhatja azt, hogy az olyan szabadúszók, mint valde vagy friberg nem csatlakozna egy olyan csapathoz, akikkel nem juthatnak ki a Majorre soha. Szóval a következő időszak kérdése minden bizonnyal az lesz, hogy mikor tér jobb belátásra a Valve? Ugyanis annak idején csupa jó játékost vesztett el a szcéna az iBP kitiltásával és ha ezek a srácok ismét bebizonyítják, hogy van keresnivalójuk a világ legjobbjai között, akkor könnyen megváltozhat a Valve véleménye is. De ez a jövő zenéje még, várjuk ki a végét!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!