TI7 előzetes: Evil Geniuses, a Dota 2 mesterei!

TI7 előzetes: Evil Geniuses, a Dota 2 mesterei!

13-ból 7, tavaly óta változatlan felállás, 2015 után pedig elsőként duplázhat egy amerikai csapat az idei TI megnyerésével.

Ha van olyan csapat, amely megérdemli a „dinasztia” kifejezést, akkor az nem lehet más, mint az Evil Geniuses. 2014 januárjától, mikor szerződtették a hihetetlenül tehetséges SADBOYS-t, a szervezet folyamatosan nagyszerűen játszott. A 3 és fél éves periódus alatt egyetlen kérdés merül fel, ők a legjobbak vagy az egyik legjobbak?

Nem nyerhetnek meg minden versenyt ez nyilvánvaló, de elátkoznák őket, ha meg sem próbálnák. A TI6 óta az EG (megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy válogassanak) 13 tornán vett részt. Hetet ezek közül megnyert és csak kétszer végzett a top háromnál rosszabb pozícióban. Az egyik ilyen gyengébb szereplés épp nemrég történt, a Mars Dota 2 Ligán. Ez volt az utolsó Seattle előtt. Ne vonjon le senki messzemenő következtetést az 5-6. helyből, nyilvánvaló, hogy nem vették teljesen komolyan. Arra mindenesetre tökéletes volt, hogy felmérhessék, hol tartanak jelenleg a kínai csapatok. Egy csapat, amelynek nem kell semmit sem bizonyítani, különösebb ok nélkül játszhat hosszú meccseket.


A legkülönbözőbb módon szurkolnak a csapatnak

3 játékos az 5 SADBOYS alapítóból, Artour "Arteezy" Babaev, Sahil "Universe" Arora, és Ludwig "Zai" Wåhlbergott ott lesz Seattle-ben az EG-ben. Ez egy kisebb csodának minősülhet, hiszen a playerek nagyon könnyen váltanak szervezetet. A csapatra jellemző stabilitás viszont páratlan. Ez a legtöbbször kifizetődő számukra, összetartást és rugalmasságot jelent, amelyhez csak kevesen érnek fel. A legutóbbi világbajnokság óta nem változtattak, akkor csatlakozott (újra) Arteezy és Andreas "Cr1t" Nielsen vette át Peter "PPD" Dager-től a kapitányi posztot. Ez pedig egy újabb jel, hogy egész évben a TI-ra készültek, és higgyétek el, együtt tényleg képesek megnyerni.

Akire érdemes figyelni


A legfiatalabb milliomos a Dota 2 történelmében: Syed "SumaiL" Hassan

Nem egyszerű feladat rámutatni valakire. Mégis Syed "SumaiL" Hassan stílusa és tehetsége egy kicsit kiemelkedik a többiek közül és a legtöbb figyelmet kapja. A régi kedvencek mellett (Storm Spirit, Shadow Fiend stb.) az új meta őrületeit (Ancient Apparition, Eartshaker) is kiválóan játssza. Igazából nem számít mit kap, az ő előadásmódjával csak kevesen vetekedhetnek.

Legnagyobb kihívás

Mi is lehetne a gyenge pontja egy ilyen csapatnak? Talán az időnként előforduló Pugna pick, amely általában kudarcba fullad. A legnagyobb kihívás számukra a vállukra nehezedő teher, amit az elvárás hatalmas tömege idéz elő. Sőt, ez a csapat az egyik, amelyiket mindenki le akarja győzni, ezért biztosak lehetnek benne, alaposan tanulmányozzák őket.

Osztályzás

Egy szolid A megadható. Az előzetes győzelem persze nem garantálható, de az EG esetleges diadalma senkit nem érne meglepetésként. A legkiegyensúlyozottabb ötös a világon, ezen oknál fogva az egyik várományosa az újabb világbajnoki címnek.

2015-ben már egyszer sikerült felülni a trónra:


Balról jobbra: Sumail, Universe, Fear, Aui_2000, PPD

Megnyerhetik idén másodszor is a The Internationalt? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!