TI7 előzetes: IG, a bukottak bosszúja!

TI7 előzetes: IG, a bukottak bosszúja!

Úgy tűnt felzárkóznak, még a meghívót is megkapták, de ami azóta történt velük azt talán senki se érti. Tündökölhet e úgy mint régen az IG?

Ez egy különösen jó év volt a kínai Dota 2 számára. A Newbee folyamatosan remekül zárta a premier tornákat (beleértve a Zotac Cup Masters és a Galaxy Battles győzelmüket), az LGD 2 csapata is kvalifikálta magát a TI7-re, kemény munkával tehát visszarakták a régiót a térképre.

Az Invictus Gaming kezdte el ezt a tendenciát, miután visszaszerezték a Dota 2 Asia Championship bajnoki címét az EG-től és megvédték hazájuk becsületét. A döntőig vezető úton, a csoportban elsőként végeztek, az ágrajzon pedig kiejtették az Empire-t majd a Newbee-t. A döntőben szédtszedték az OG-t, 3-0-ával befejezve a versenyt. Az elmúlt három évben ez volt az első tornagyőzelme a kínai veterán legendának, Xu "BurNIng" Zhilei-nek, a fiataloknak pedig, mint Lin "Xxs" Jing és Ye "BoBoKa" Zhibiao egyelőre ez jelentette a csúcspontot.

Kihasználták a játékban történt változásokat és látványos győzelmeket arattak. Készen álltak, hogy megismételjék a TI2-es sikerüket, de IceFrog nem így gondolta. Nerfelte BoBoKa heropoolját a DAC után és azóta kisebb slamasztikába kerültek. Mit sem számított végül, az idei vb-re megkapták a meghívójukat, viszont be kell bizonyítaniuk, hogy megérdemelték és nem csak egy Patches teamnek számítanak.

Egy éves megszakítás

Teljesen más felállásban játszottak a tavalyi TI-on, mint most. Bár Burning része volt a TI5-ös alakulatnak, mellette olyan playerek kaptak lehetőséget, mint Luo "Ferrari_430" Feichi vagy ki ne emlékezne a legendás Wong "ChuaN" Hock Chuan-ra. Ezzel szemben a mostaniak a régi és az új vér keverékéből tevődnek össze. Mindössze ketten szereztek tapasztalatot eddig Seattle-ben, így érdekes lesz látni miként képes a másik három felzárkózni hozzájuk a Dota 2 legnagyobb ünnepén.

Bölcsesség mellé gazdagság

Kína már réges rég elhagyta a makacsságát a rosterek kialakításában. A múltban olyan régi motorosokkal töltötték fel a soraikat, mint maga Burning illetve Bai "rOtk" Fan, Zhang "xiao8" Ning és még sokan mások. Napjainkban a tapasztaltabbak mellé érkeznek a fiatal feltörekvő játékosok. Jól működik, hiszen a Newbee 2 címet nyert már, az LGD.Forever Young valamint az iG.Vitality képes kijutni premier versenyekre. A stratégia, Burning vezetésével, BoBoKa, Xxs-t és a TI5 döntőse Fu "Q" Bin-el a soraikban szintén beválni látszik.

Vissza a rajztáblához

A koránt sem tökéletes DAC utáni éra különösen BoBoKa-t érintette, aki a nerfek miatt egyelőre nem találja a helyét a pályán. Emiatt is nagy az aggodalom a csapat háza táján. Nincs már lehetősége early gameben segíteni a roaming Monkey King-nek. Limitálja továbbá a taktikájukat a Riki, Clockwerk páros gyengítése is az elmúlt patchekben. Szerencsére azért nem olyan borús a helyzet. A reneszánsza végét élő Burning még mindig rettegett carry-nek számít. Okkal számít legendásnak a kezében az Anti-Mage, melyet még most is győzelemre képes vezetni, ha megkaparintja. Ou "Op" Peng a maga nemében fantasztikus mides, ez pedig jót tesz a csapatnak, egy olyan patchben ahol a „mechanikai készség” igazán szükséges.

Akire érdemes figyelni

Xxs elképesztő offlanes. Az egyik legbrutálisabb Magnus player, egy olyan világban, ahol nem a legnépszerűbbek közé tartozik ez a hős. Nem is ragozom tovább a szavakat, beszéljen helyettem Toby "Tobiwan" Dawson és a kínai közönség a DAC-ról:

Legnagyobb kihívás

Meg kell küzdeniük azzal a ténnyel, hogy a DAC óta a szélirány elfordult tőlük, a heropooljuk egy része így elsüllyedt a 7.04 óta. Jelenleg ők az egyik leggyengébb kínai csapat a mezőnyben a TI7-en. Mélyre kell ásniuk és valami különlegeset kell elővarázsolniuk Seattle-ben.

Osztályzás

C+. Burning és csatlósai feltudnak mutatni néhány eredményt a múltból, de mostanában nem igazán tudnak kitűnni semmivel, és ha ez így marad korán véget érhet számukra a TI7.

2012 már nagyon rég volt, akkor a csapat a fénykorát élte és megnyerte a TI 2. kiírását. Visszatérhetnek e a csúcsra vagy továbbra is a múltból kell táplálkozniuk? Szerintetek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!