TI7 előzetes: Virtus Pro, avagy férfiak bevetésen!

TI7 előzetes: Virtus Pro, avagy férfiak bevetésen!

Az Orosz Föderáció keserű hidegében van egy team, mely a régió összes csapata felett áll. A jegesmedve logóval ellátott Virtus Pro az év első felében tagadhatatlanul a térség legsikeresebbje volt.

A Független Államok Közössége (későbbiekben CIS) területről senki nem tudott szembeszállni velük, még azután sem, hogy kikaptak a Kijev Major-on OG-tól, az ukrán elvtársak szeme láttára. Nem bírt velük a Team Empire légiója, a Vega Squadron fehér cápája, sőt még a „győzelemre született” Natus Vincere sem.

A kijevi döntős és a The Summit 7 győztes Virtus Pro ijesztő ellenfél, pedig sokszor saját maguk kételkednek teljesítményükben. Nem félnek megosztani a gondolataikat és nem is olyanok, akik megfutamodnak a csatából.

A véres összecsapások közepette ordításaik sokszor az egész arénát bezengik. Játékstílusuk megfélemlítő, ijesztő és egyenesen kővé dermeszt. Mikor megtalálják a gyenge pontját az ellenfélnek azonnal lecsapnak, határozottan, gyorsan és kegyetlenül. Aki az útjukba áll majd Seattle-ben, az óvakodjon tőlük. Készek bárkit szétszedni. A tél közeleg.

Hibernáció után

Nagyon hiányoztak a tavalyi vb-ről, a CIS régió selejtezőjében csúfos kudarcot vallottak. Más volt az akkori ötös, egyetlen akkori játékos sincs itt a mostani keretben. Milyen messzire jutott a szervezet azóta? A Kijev Major második helye után könyörtelenül megnyerték a Summit 7-et is és ez elég volt a Valvenak, hogy meghívja őket a TI7-re. A mostani formájukat és eredményeiket látva senki nem kételkedik a döntés helyességében.

Orosz/Ukrán villámháború

A Dota 2 béta megjelenése előtt ebben a térségben (CIS) ismert volt a durva kegyetlenség a harctéren, folyamatos gankelés és mozgás a mapon. Ez leginkább a mideseket érintette, a 6. szint megszerzése után segítséget nyújtott a többi lanen is. Ez éles ellentéte a ma játszott mides pozíciónak. A gankeléseket a supportok végzik, sőt sokszor a támogatás középen is sokat jelent tőlük. A 2. pozíciós mides amolyan semi-cary szerepet tölt be manapság. Sokan úgy tartják a régi stílusú „megyek és ölök” mides már a múlté, de Alexei "Solo" Berezin másképp gondolja. Jellemző stratégiájuk a gyors rotáció, ezzel alapozzák meg az előnyüket. A CIS régió tüzében edződött játékosaik már gyakran az early gameben vadászatra indulnak. Roman "RAMZES666" Kushnarev és Vladimir "No[o]ne" Minenko kíméletlenül lecsapnak és félelemben tartják a csatatéren az ellenfelet. Míg más csapatok óvatosabbak és passzívabbak az első 10-12 percben, a VP vérszomja egyre csak nő a folyamatos killekkel. Egyre-másra vadásszák le az áldozataikat, ameddig nem tanúsítanak komolyabb ellenállást.

Bosszúra szomjasan

A legutóbbi Major-ön az OG-tól elszenvedett vereségük után, a visszavágás gondolatával érkeztek a TI7-re. A diadalhoz közel, Anathan "ana" Pham húzta keresztül számításaikat és teljesen demoralizálta őket, ahogyan az a rendezvény után kiadott True Sight epizódjában látható. Úgy fognak játszani mintha nem lenne holnap és nem csak a hatalmas nyeremény miatt. Többi indulóval szemben megannyi erősségük van, nagy az esély a legjobb 6-ba való jutásukra. Ami a célokat illeti, nem lennénk meglepve, ha az alap elvárás legalább a top 4-et jelentené, amire bőven képesek lehetnek.

Akire érdemes figyelni

Szereted nézni a fiatal feltörekvő és egyedi stílusú Dota 2 játékosokat? Akkor nem hagyhatod ki RAMZES666-t és No[o]ne-t a listádról. Ez a két tinédzser alkotja a Virtus Pro kétfejű sárkányát, szóval érdemes odafigyelni rájuk, bármikor képesek odaszegezni a képernyő elé.

Legnagyobb kihívás

A nagy téttel bíró helyzetekben korábban a VP hajlamos volt összeomlani. Készek voltak megnyerni a Kijev Majort az OG-val szemben, de több megkérdőjelezhető döntésüket is ellenük fordította az európai csapat és megverte őket. Biztosabbnak kell lenniük magukban az elkövetkezendő vb-n és tisztán kell látniuk a pályán, különben a saját csapdájuk áldozatává válhatnak augusztusban.

A keret

Russia Roman "RAMZES666" Kushnarev
Ukraine Vladimir "No[o]ne" Minenko
Russia Pavel "9pasha" Khvastunov
Ukraine Ilya "Lil" Ilyuk
Russia Alexei "Solo" Berezin (kapitány)

Osztályzás

A. Tehetségesek és rendkívül ügyesek, sokszínű stratégiákkal rendelkeznek, igen sikeresek az elmúlt hónapokban, a régióból pedig hatalmas támogatás kíséri őket az úton. Mindezeket összeadva kirajzolódik, hogy az egyik legerősebb és legesélyesebb teamről beszélünk.

A Na'Vi után összejöhet egy újabb keleti csapatnak is a TI győzelem? Minden megvan a Virtus Pro-ban ahhoz, hogy valóra váltsák álmukat. Képesek kitartani a végéig, esetleg a saját hibáik áldozatává vállnak?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!