Itt az EU LCS hajrája, íme kik és hogyan juthatnak ki a VB-re!

Itt az EU LCS hajrája, íme kik és hogyan juthatnak ki a VB-re!

Nem sok lehetőségük lesz már a csapatoknak javítani a helyezésükön, nézzük meg, mire számíthatunk az EU LCS végső hajrájában és persze a VB kvalifikációban!

Sok minden történik hétről-hétre az LCS színpadán és már csak két hét van hátra az alapszakaszból, hogy a csapatok javítani tudjanak helyezésükön. Nézzük ki milyen esélyekkel indul az LCS rájátszásában és kitekintünk a VB esélyekre is!

UOL vs. MM összefoglaló: Nem adták könnyen magukat a Vörös Majmok

Ben | 17/07/30 15:42 Tegnap este egy nagyon szoros meccs után Csacsi és a Unicorns of Love a Mysterious Monkeys csapatával akasztott bajszot. Az unikornisok a meccs előtt favoritként érkeztek, de ahogy ment az összecsapás voltak pillanatok, amikor nem igazán sikerült olyan játékot hozni, amit elvártunk volna tőlük.

Először is nézzük meg kik azok, akik biztosan nem fognak már részt venni a rájátszásban, ez talán egyszerűbb. A jelenlegi állás két héttel a vége előtt így néz ki.

Az már most látható, hogy a két újdonsült ötös, vagyis a Ninjas in Pyjamas és a Mysterious Monkeys-nak hosszú pihenője lesz a szezon után, feltéve ha nem esnek ki. Rájátszásra ennek a két csapatnak nincs esélye semmilyen formában. A két negyedik helyezett már kicsit érdekesebb, mivel matematikailag ők még bejuthatnak, ha minden jól alakul, legalábbis papíron.

A valóság azonban az, hogy erre elég kicsi az esély. A következő két hétben a Roccat-nek nem lesznek könnyű ellenfelei, először a Fnatic, utolsó héten pedig a G2 meg a Misfits, akiket meg szeretnének előzni. A legkönnyebb persze az lenne, ha mindhárom szériát megnyernék, de erre elég kevés esély van, főleg a két csoportelső ellen, egy győzelem pedig nem lesz elég. A Vitality sincs sokkal jobb helyzetben, rájuk az UOL, az H2k és a Splyce vár. Ha minden a papírforma szerint alakul, talán a Splyce ellen össze tudnak szedni egy győzelmet de ez is kevés lenne. Ráadásul a Splyce még az UOL-t is lenyomta már a szezonban, az első találkozón pedig 2-0-ra nyert a Splyce.

A maradék hat csapat, akik most az első három helyen állnak mindkét csoportban nagy valószínűséggel mind ott lesznek a rájátszásban. A pontos helyezés azonban még kérdés lehet mindkét csoportban.

Az A csoportot eddig magabiztosan vezeti a Fnatic és ez valószínűleg így is marad. A maradék három mérkőzésükből csak a G2 elleni lehet szoros, a NiP és a Roccat valószínűleg nem fog nagy akadályt jelenteni Rekkless-éknek, ők szinte biztos, hogy az elődöntőben kezdenek. Még ha el is bukják a G2 elleni mérkőzést és a másik kettőt megnyerik, a G2 már akkor sem tudja utolérni őket, ha minden összecsapást megnyernek, de egyenlőség esetén is messze a Fnatic vesztette el a legkevesebb meccset, így ők lennének az elsők. A Misfits-nek is szinte biztos a harmadik hely, ők is játszanak még a G2 ellen, amit papíron PerkZ-éknek kellene megnyerni, a NiP egy free win, utolsó héten pedig a Roccat-en kell felülkerekedni valahogy, ami szintén nem nagy akadály per pillanat, de ahhoz, hogy feljebb kerüljenek mindenképp kellene egy G2 elleni győzelem. 

Ami a B csoportot illeti ott sokkal szorosabb a verseny, főleg az UOL és az H2k között. Jelenleg az H2k vezeti a tabellát. Bár mindkét csapat 7 győzelemmel és 3 veszteséggel rendelkezik, az H2k-nek sokkal több 2-0-ás győzelme volt, ebből is fakad az ötös különbség az elvesztett meccsek között. Ezt két hét alatt már aligha fogja behozni az UOL, de szériagyőzelmekkel még visszaszerezheti az első helyet. Az H2k első ellenfele a Vitality lesz, akik kicsit összeszedték magukat, de a múlt héten az H2k is nagyon tisztán játszott, papíron az övék a győzelem. Utolsó héten nekik is lesz egy könnyű szériájuk a Mysterious Monkeys-zal szemben és a mindent eldöntő meccs a szezon utolsója lesz, ugyanis ekkor néznek szembe az UOL-lal. Nézzük a másik oldalt. Az UOL első ellenfele a Splyce lesz. Elsőre ez egyszerűnek tűnik, de mostanság több olyan meccsen is jobban kellett küzdenie Csacsiéknak, ami papíron az övék volt, reméljük, hogy ezúttal sikerül lenyomni őket, mivel a szezon elején kikaptak. Másnap jöhet a Vitality, ez a csapat is láthatóan feltámadóban van picit, igaz csak a kisebb csapatokkal szemben. Röviden tömören, azt várjuk, hogy mindkét gárda megnyeri a meccseit, a csoportelsőség sorsa pedig vasárnap az utolsó meccsen fog eldőlni, ami méltó lezárása lehet az alapszakasznak.

A mókának itt ezzel még nincs vége, hiszen nyakunkon lassan a VB kvalifikáció. Abba most nem mennék bele, hogy a rájátszásban mire számíthatunk, milyen forgatókönyvek esetén mi lehet az eredmény, ott már tényleg nagyon sok a változó. Ahogy már írtam, a B csoport első helyezettje nagy valószínűséggel a szezon utolsó meccsével fog eldőlni. Inkább felvázolnék egy esetleges szituációt, amit nagyjából reálisnak tartok. Ha minden marad ahogy most van, vagyis a Fnatic és az H2k maradnak a csoportelsők, akkor ők rögtön az elődöntőben kezdenek. A G2 a Splyce-szal fog játszani és a G2 nyer, ezzel bejutnak az elődöntőbe az H2k ellen, másik oldalon pedig az UOL küzd meg a Misfits-el és nyernek, mivel a szezonban is elverték őket, így ők kerülnek szembe a Fnatic-kal. A Fnatic tovább megy a döntőbe, ahol az H2k fogja várni őket és a Fnatic nyer. Az UOL még küzd a harmadik helyért a G2-val, amit a G2 fog nyerni. Tehát a Fnatic első lesz, amivel automatikusan kijutnak a VB-re, az H2k második, ami 90 pontot  ér a nyári szakaszban. A harmadik helyért a G2 70 pontot kap, az UOL a negyedik helyért 40-et, és végül a Misfits illetve a Splyce 20-20 pontot. Nézzük meg a tavaszi pontokat, hogy ez mit jelenthet.

A Fnatic pontjai nem számítanak, mivel ők automatikusan kijutnának a VB-re a nyári győzelem miatt. Az H2k 90 ponttal gazdagodna, ami a tavaszi 10-el együtt 100-at jelent. A G2 a harmadik helyért 70 pontot kapna, amihez hozzájön a tavaszi 90, ez összesen 160 pont. A negyedik helyen végzett UOL 40 ponttal gazdagodna, amit ha kiegészítünk a tavaszi 70-el, az 110 pont. A Misfits és a Splyce 20-20 ponttal lenne gazdagabb, de ez a Misfits esetében összesen 50 pont, míg a Syplce esetében csak 40. Mivel Európát három csapat képviselheti, így első helyen a Fnatic menne, pontok alapján a G2 160 ponttal és harmadik helyért ismét küzdeni kell egy gauntlet keretein belül, ahogy ezt már megszokhattuk.

Első körben a Misfits és a Splyce küzdene meg egymással, mivel nekik lesz a legkevesebb pontjuk. Ennek a győztese megy tovább, szerintem a Misfits-nek több esélye van továbbjutni. A következő ellenfelük pontok alapján az H2k lesz. Itt vélhetően az H2k fog nyerni, így idén a végső megmérettetés az alapszakasz utolsó meccse újrajátszása lesz, vagyis egy jó H2k-UOL összecsapás, ezúttal Bo5 formátumban. Tavaly 3-2-re a Splyce ejtette ki az utolsó pillanatban az UOL-t és ezzel keresztbe húzták terveiket, hogy a VB-n szerepeljenek.

Vajon idén összejön a csoda végre és le tudják nyomni újfent az H2k-t?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!