Milyen metára számíthatunk a TI7 alatt?

Milyen metára számíthatunk a TI7 alatt?

Garantálható, hogy lesz egy-két meglepetés is!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy The International és, mint minden világbajnokságnak, neki is egyedi metája volt. Minden évben változott a játékstílus a csapatoknak és a patch-eknek köszönhetően. Ha visszaemlékszünk a TI4-re, akkor felidézhetjük a Skywrath Mage, Faceless Void, Razor, Nature’s Prophet és a Viper uralmát. Akkoriban erőteljesen a „deathball” volt a jellemző, minél előbb és minél gyakrabban mentek fightolni, ha pedig összeálltak, akkor az isten sem irgalmazott a tornyoknak.

Idén a TI7 is valami különlegességet rejt majd számunkra. Az elmúlt időszakhoz hasonló lesz az összes stratégia, mivel a Valve már két és fél hónapja kiadta a frissítését és azóta csak foltozgatták. A 7.06 megjelenésével a Monkey King roamoló terrorja megszűnt, milyen durva is volt a mobilitása és a sebzése. A support duó tevékenységek viszont felerősödtek, párosával járva a vidéket és osztva a halált. Persze lesznek csapatok és agytrösztök, akiknek köszönhetjük majd a meglepő taktikákat és pickeket, hiszen egy vb sem múlhat el meglepetés nélkül (pl.: Puppey és a Nyx esete a TI2 döntőjében). A mostanában eltűnt hősök közül valószínűleg egy-kettő előbújik majd megint az árnyékból.

Mit gondol a VP a TI7-ről? A feliratot érdemes bekapcsolni:

AZ EARLY GAME FONTOSSÁGA

Az eddigi magányos utakat felváltotta a duó séta. Párosával járnak tehát gankelni a stunnal és disable-vel felszerelt supportok. Általában ezekkel még tri-lane ellen is felvehetjük a kesztyűt. Az olyan manautánpótlást jelentő hős, mint a Crystal Maiden megnöveli a hatékonyságukat, így még gyakrabban képesek harcolni. Az is megoldható, ha a lane-en maradva segítenek a társuknak, bizonyos mennyiségű xp osztozkodásért cserébe. A 2-1-2 felállás tökéletesen működik a megnövekedett xp szerzésének hála, jutalma a lane-en maradóknak nagyobb, mint korábban. A szintkülönbség pedig kulcsfontosságú lehet ezekben a helyzetekben. Különösen a támogató játékosok esetében fontos, hogy minél nagyobb szintet gyűjtsenek össze minél rövidebb idő alatt. A shrine-ok megjelenése majd változása is megér egy misét. Az első 5 percben most már nem vehetőek igénybe, igy a supportok sokkal hatékonyabbak lehetnek, valamint nagyobb károkat okozhatnak a gankek során. Az biztos, hogy az early game rettentő fontossá vált az elmúlt hónapok során, így a TI7-en sem lesz ez másképp valószínűleg.

TOP HŐSÖK

Ki ne szeretne sok sebzéssel rendelkezni, mobilizált lenni? Ebben a patch-ben ugyanis ezek a tulajdonságok a menők. Vegyük mindjárt a Queen of Paint, képes blinkelni, kis cd-vel ellátott spelljei vannak, irányítani tudja a mid-lane-t, push-olni is tud, gyorsan elhalászhatja a runákat mások orra elől és még sorolhatnám. Habár nerfelték egy kicsit, még mindig lehet rá számítani, a TI7 selejtezőin 128 alkalommal választották. Ugyanezek igazak nagyjából a Puckra is. Bár sok helyzetben megfelelő itemekkel még nehezebb dolgunk van, ha ki akarjuk csinálni. A selejtezőkön és az MDL-en is elég közkedvelt volt. Flexibilis hősről lévén szó, mehet midre és még akár offlane-re is.

Lássuk mi a helyzet a bátor supportok terén. Earthshaker, Night Stalker, Sand King elég populárisak mostanában. Az első perctől kezdve bosszantóak és halálosak lehetnek, kiszámíthatatlanok és különböző lane-eken is felbukkanhatnak. Shaker és a Homok Király stunja, míg az NS sprintje (és most már repülni is tud!) és fegyverzete révén képes elhallgattatni bárkit. Éjszaka senki ne mászkáljon egyedül, ha ő is a pályán van, különben az lesz az utolsó sétája.

VÉSZTARTALÉKOK

Nem kell megijedni, ha az ellenfél kiválasztotta azokat a hősöket, amiket mi akartunk és ne adj isten tiltott is párat. Néhány közülük nem éppen trendi, de nagyon hatékony. Folyamatosan a kisebb frissítésekben kapták a buffokat és most már nem lehet eltekinteni mellettük.

Rögtön itt van a Visage. Pillanatok alatt képes kiszipolyozni az életerőt az emberből, félelmetes sebzése van. Aztán ott a talent rendszer, ő rögtön rendelkezik egy +30%-ot jelentő xp gyűjtéssel, így játszi könnyedséggel nő a többi hős fejére szintben. Ráadásul a madarak társaságát is sűrűbben élvezhetjük, elég sok másodpercet faragtak le az ulti cd-jéből. Néhány említésre méltó játékos, aki élvezni fogja, ha megkapja ezt a gyilkológépet: Kurtis "Aui_2000" Ling (Cloud9), Ilya "Lil" Ilyuk (Virtus Pro), Tal "Fly" Aizik (OG).

A spektrum másik végén a mágusok réme áll, Anti, de nem atom, hanem az Anti-Mage. A Dreamleague-en már több alkalommal is pickelték, szám szerint kilencszer és ebből 55.56%-os winrate-et produkált. Általában a Venomancer töméntelen mennyiségű mérgező varázslatai ellen hozták, logikusan a mágikus sebzés ellen, blinkje pedig csak hab a tortán, sokszor kicsúszik az ellenség kezei közül szemtelen ugrásaival.

Mindenki kedvenc pocakos sörfelelősét pedig ne felejtsük ki, Brewmaster néven fut. Az utóbbi időben folyamatosan erősítgették, és mivel a deny-t követően extra xp-hez lehet jutni, a 25 manába kerülő Drunken Haze egy csodálatos spell.

Ez a kis kedvcsináló csak az étvágyat akarta meghozni az előttünk álló tornához. Ma pedig 2 mérkőzést is láthattok magyarul, ha a következő csatornát választjátok, mindkét párharc BO2:

18:30 Team Secret vs Team Empire

21:00 OG vs Cloud 9


TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!