TI7: Egy klub uralja mindkét csoportot az 1. nap után!

Az első nap után még nem dőlt el semmi, de egy-két csapatnak össze kell kapnia magát, ha nem akar kellemetlen helyzetbe kerülni!

Az éjszaka leple alatt véget ért a The International első napja. Változatos és izgalmas mérkőzéseket láthatott a nagyérdemű. Volt néhány meglepetés is, és a már megszokott LGD TI szereplés is várható volt, az első fordulókat követően mindkét csapatunk vereség nélkül vezeti a tabellákat.

A csoport

A kínai LGD úgy kezdett, ahogyan az várható volt, előbb a Fnaticot, majd az Empire-t zúzta szét. Az utóbbi időben amúgy is bomba formában lévő ötös a játék minden elemében felülmúlta eddigi ellenfeleiket, precíz teamfightokat mutattak be és a hibáikat könyörtelenül kihasználták. A papíron két gyengébb együttes után a Secretnek is ellátták a baját.

A Team Empire-t is elérte az amerikai „ban” hullám, ugyanis nem jutott be az országba az egyik fő játékosuk Vladimir "Chappie" Kuzmenko, vízumproblémák miatt. A csapatot Roman "Resolut1on" Fominok segítette ki. A Secret ellen például neki is köszönhetően pontot sikerült rabolniuk, nem is akármilyen meccsen, mindkét fél már az ancientet zúzta, de az előbb említett úriember Luna-ja gyorsabb volt.

Az Infamous-t előzetesen mindenki leírta, mondván a csoportmeccsek után pakolhatnak és indulnak majd haza. Ennek ellenére úgy harcolnak, mint az oroszlánok. Eddig a Secret és az Empire ellen is döntetlent értek el, így jelenleg az 5. helyen állnak. Meglepő még a Fnatic szenvedése, 2 mérkőzés után pont nélkül kullognak az utolsó helyen.

Az első nap eredményei és állása:

Team Liquid 2 – 0 iG Vitality
Evil Geniuses 1 – 1 TnC
LGD 2 – 0 Fnatic
Team Secret 1 – 1 Team Empire
LGD 2 – 0  Team Empire
Infamous 1 – 1 Team Secret
Team Liquid 2 – 0 Fnatic
Evil Geniuses 1 – 1 iG Vitality
Fnatic 0 – 2 TnC
Infamous 1 – 1 Team Empire
Evil Geniuses 1 – 1 Team Liquid
Team Secret 0 – 2 LGD

 

B csoport

Az OG a Cloud9, míg a Virtus Pro a Digital Chaos ellen kezdett. Két teljesen különböző párharcról beszélhetünk, a stratégiák és a draft is merőben más volt, így különösen érdekes látni, hogyan fejlődik majd a meta a TI7 előrehaladtával.

Az első összecsapásban a négyszeres Major bajnok OG inkább a mid és lategame-re fektette a hangsúlyt, ellenben EE-sama-val, aki gankelős lineupokat állított össze, több-kevesebb sikerrel. Mindkétszer nagyon jól kezdett a C9, de hiába helyezték nyomás alá a fontosabb OG hősöket, Notail túl jól farmolt. Végül az OG felőrölte ellenfelét. A C9 ezek után még a kínai óriástól a Newbee-tól is sima 2-0-ás vereséget szenvedett.

A VP első mapja mindössze 22 percig tartott. Roman 'RAMZES666' Kushnarev tökéletes Voidját nem lehetett megállítani. A második már hosszabb ideig tartott, de ez a fiatalember a Svennel is életveszélyes volt.

A csoport legizgalmasabb meccsét ebből a négyesből az OG és a DC hozta össze, a 2. összecsapásuk pazarul sikerült. Team fightok tömkelege, izzasztós jeleneket tartalmaz.

Virtus Pro 2 – 0 Digital Chaos
OG Dota2 2 – 0 Cloud 9
Newbee 1 – 1 Invictus Gaming
LGD.Forever Young 2 – 0 Execration
Virtus Pro 1 – 1 Execration
Hellraisers Dota2 0 – 2 LGD.Forever Young
OG Dota2 1 – 1 Digital Chaos
Cloud 9 0 – 2 Newbee

A legszebb momentumokat itt megnézhetitek egy csokorba gyűjtve:

Ma délután fél 7-től folytatódnak a küzdelmek, de csak úgy, mint tegnap már lehet számítani a 6 órási kezdésre! Magyar közvetítés természetesen ma is lesz, 2 mérkőzést megtekinthettek.

18:00 Virtus Pro vs LGD.Forever Young

 

A második találkozó mivel nem egyidejűleg kezdődnek, ezért szavazás útján dől majd el, hogy melyik kerüljön a képernyőre.

Szerintetek továbbra is tart az LGD két csapatának jó szériája vagy teljesen felborulnak majd a csoportok?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!