Vége a csoportköröknek, íme a TI7 első kiesői

A csoportmérkőzések véget értek, az OG pedig nagyon nehéz helyzetbe került!

Az A csoportban a Team Liquid és az LGD Gaming végül megszerezte magának az első két helyet, ezzel pedig a felsőágon folytathatják, csak úgy, mint az Evil Geniuses és a TNC Pro Team. A Team Empire 3 nap alatt végzett az összes mérkőzésével, felemás teljesítményüknek köszönhetően pedig legalább az alsóág biztosítva volt. Mellé csatlakozott még az iG.Vitality és a dél-amerikaik újonca, az Infamous, utóbbi pont a kínaiak ellen szerzett pontjával biztosította továbbjutását. A Fnatic mind a négy napon keresztül szenvedett, nem állt össze a csapatuk, a bo2 sem feküdt nekik, összesen 2 döntetlenre voltak képesek, ez pedig egyenes utat jelentett a kieséshez. Az utolsó EG elleni meccsükre már nem is lett volna szükség, sajnálatosan korábban kipottyantak a tornáról.

Hasonló sorsra jutott a B csoportban a HellRaisers, a fiatal csapat mindössze egyetlen mapot tudott nyerni az Execration ellen. Utóbbi végül mégis továbbjutott, akárcsak a Cloud9, akiknek az elején nagyon nem ment, de aztán remek játékkal és eredményekkel végül az alsóház tetején végeztek. A csoportot az LGD.FY és a Newbee nyerte az IG és a Virtus Pro előtt. Az OG az utolsó napon 2 döntetlenjének köszönhetően meglepetésre lecsúszott a felső ágról, csak az 5. helyen végzett. Az Execration ellen elvesztett egyik map még sokba kerülhet nekik.

Mindkét csoport győztesének az volt a kiváltsága, hogy a másik kilencesből a 3-4. helyezett közül választhatott magának egy ellenfelet. A Team Liquid úgy döntött, számukra az IG lesz a kellemes ellenfél, míg az LGD.FY a TNC-vel szeretne megküzdeni. Ez pedig azt jelenti, hogy a Virtus Pro az LGD-Gamingel, a Newbee az EG-vel játszik majd a felsőágon.

Az EG vs Newbee a tavalyi TI visszavágója is egyben, akkor is a verseny ezen szakaszában futottak össze, ahol az EG 2-0-ra nyerni tudott, ráadásul a kínaiak az alsóágon utána rögtön kiestek. Az alsóág az OG-vel igazán érdekes indul majd, az ő ellenfelük a perui alakulat, az Infamous lesz majd.

A teljes ágrajz és a menetrend:

19:00 CEST: Team Liquid vs Invictus Gaming
22:00 CEST: Newbee vs Evil Geniuses
01:00 CEST: Team Secret vs Execration
02:00 CEST: Cloud 9 vs Team Empire
03:00 CEST: OG vs Infamous
04:00 CEST: iG Vitality vs Digital Chaos

Az első kör után az alsóágról 4 csapat kiesik majd, néhány meglepetés akár elő is fordulhat a BO1-nek köszönhetően. Magyar közvetítés várható:

Hétfő (08.07) - 19:00 - Team Liquid vs Incitus Gaming

Időközben a legújabb Immortal csomag is befutott, amely a Trove Carafe névre hallgat. Kapott új effekteket a Jakiro és az Oracle is, nektek hogy tetszenek?

Melyik mérkőzés keltette fel a legjobban a figyelmed?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!