Feloszlik a Team Liquid OW csapata

Feloszlik a Team Liquid OW csapata

Az ESPN forrásai szerint több indok is áll a háttérben.

A profi Overwatch világa manapság egy hullámvasúthoz hasonlítható, vannak felfelé ívelő, jobb napok, mint a tegnapi EnVyUs OWL bejelentés, és vannak lefelé menő, rosszabbak, mint a mai, mivel a Team Liquid OW csapata úgy határozott, feloszlatják a csapatot.

Overwatch League: megvan a nyolcadik helyszín is

A hírek alapján a Team EnVyUs a Texasi régió jogát vásárolja meg.

Személy szerint kicsit érzékeny téma ez most nekem, mivel az eredeti Team Liquid volt az a csapat, ami belerángatott az Overwatch világába, több mint egy évvel ezelőtt. Fennállásuk során nem értek el hatalmas sikereket, sosem voltak a legjobbak, viszont küzdöttek és nem ijedtek meg senkitől és semmitől, ami miatt csak még jobban tiszteltem őket. A mai sajnálatos hír sem volt váratlan, mivel már hónapok óta gyülekeztek a viharfellegek az alakulat körül, annak ellenére, hogy kiválóan szerepeltek a közelmúlt nagyobb tornáin.

És hogy mik is voltak ezek a baljós jelek? Nos, a Liquid olyan játékosokból állt, akik már sikeres karriert futottak be más címekben, mint például a Quake vagy a CS:GO, azonban a körülmények úgy hozták, hogy az Overwatchban kötöttek ki. Shane "rapha" Hendrixson, Tim "DaHanG" Fogarty és Andrew "id_" Trulli meghatározó személyiségei voltak az észak-amerikai Quake szférának és amint elstartolt a Quake Champions és bejelentették az 1 millió dollár összdíjazású világbajnokságot, sejthető volt, hogy visszatérnek a gyökereikhez. Ők hárman maradnak a Liquid szervezeténél és már a QuakeConra is lejutottak csapat és egyéni szinten is. Keven "AZK" Larivière pedig bármennyire is volt halálos Tracer játékos, az ESL amnesztiája után számítani lehetett rá, hogy visszatér a CS:GO-hoz. 

Őszintén szólva, vegyes érzelmeim vannak a történtekkel kapcsolatban, mivel egyrészt nagyon sajnálom azt, hogy a srácok otthagyják az Overwatchot, másrészt viszont örülök neki, hogy visszatérnek azokhoz a játékokhoz, amik igazán boldoggá teszik őket. Félretéve a szentimentalizmust, jó döntést hoztak és mint e-sportolók, sokkal nagyobb sikereket érhetnek majd el ezáltal a jövőben.

Greg McAllen on Twitter

It's not all about the money. Play what you enjoy, and what makes you feel good. Glad I'll get to see Rapha playing quake again.

Az alakulat többi tagja, név szerint Robert "shadder2k" Mocanu, Adam "MESR" De La Torre és Dennis "INTERNETHULK" Hawelka értesüléseink szerint már megkezdte a leendő csapatuk keresését és biztosak vagyunk benne, hogy az Overwatch League draft időszakában új otthonra találnak majd. Viszont ha már OWL, az ESPN forrásai arra is kitérnek, hogy a Team Liquid szervezete sokallja a Blizzard által meghatározott 20 millió dollárt, a jelenlegi csapat felbomlása után nem is szeretnének új gárdát fenntartani. Ez annak tükrében igencsak furcsa, hogy a cégbe nemrég invesztált a Disney és a Tampa Bay NHL is. 

Az eset egyébként abból a szempontból is igencsak kényes, hogy a jövőhéten kezdődő, 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders első szezonjában a Liquidnek kiérdemelt helye van, amit most a csapat megpróbál árúba bocsátani.  Kíváncsiak vagyunk, sikerül-e átpasszolni valakinek esetleg, de az is elképzelhető, hogy a 9-10. helyezett fog majd megmérkőzni a bejutásért. 

Összességében sok sikert kívánunk a Team Liquid OW korábbi tagjainak, az e-sport karrierjük folytatásához és reméljük, mindenki megtalálja majd a számára megfelelő közeget. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!