TI7: Az első nap után igazán pikánsra sikeredett az alsó-ág!

Nem egy hagyományos megnyitóval indult útjára az idei TI, amelyben még maga Gabe Newell is szerepet kapott!

A csoportmérkőzések után a Main Event már a KeyArenaban kapott helyett és 16 csapat vághatott neki az ágrajznak. Rögtön 2 mérkőzéssel startolt el a felső ág, a Liquid az IG ellen nyitotta a sort, aztán az EG következett a Newbee ellen. Még mielőtt azonban belemerülnénk a párharcokba, aki lemaradt volna róla, az megtekintheti a megnyitó ceremóniát:

 

Team Liquid 1-2 Invictus Gaming

Az első két meccsben oda-vissza móresre tanították egymást, előbb az IG nyert tökéletes játékkal fél óra alatt, majd a Team Liquid néhány perccel tovább húzta a győzelmét. Liquid.GH Keeper of the Light játéka a game 2-ből megér egy misét az egyszer szent. A döntő meccsben hiába kezdett jól a Liquid, elhúzni nem igazán tudott, ráadásul a Void ultiját sem sikerült igazán jól kihasználniuk. A másik oldalon Boboka és Q supportolása szemkápráztató volt, többször is túljártak ellenfelük eszén. A 30. perc környékén már hatalmas előnyt gyűjtöttek és végül az alsó ágra száműzték a Liquidet.

Newbee 2-0 Evil Geniuses

A 2 közelharci support ellenére az EG nem is kezdhetett volna jobban. Több killt is szereztek a lanelés alatt és úgy tűnt kezd összeállni a lineup. A 15. perctől kezdve azonban megfordulni látszott a csata menete, Sccc OD-je elkezdte szállítani az igazi sebzést és egymás után nyerni kezdték a fightokat a kínaiak. Az amerikaiak minden próbálkozása kudarcba fulladt, így hátrányba kerültek. A második meccsben az EG egy igazi teamfighter ötöst draftolt össze és sokáig úgy tűnt az Enigmára nem lesz válasza a Newbee-nek. A bkb megvétele után még inkább fokozódott a félelmük, mégis képesek voltak összeszedni magukat. A sorok helyett inkább beszéljen az összefoglaló, érdemes végignézni:

Az alsóág első körében, az úgy nevezett hirtelen halálban, 4 bo1 került lejátszásra:

Team Secret 1-0 Execration

Elég sokszor van az úgy, hogy a nagyhal megeszi a kishalat, és úgy tűnt a rutintalanság az izgalommal átitatva még inkább rontott az Execration esélyein. Puppey és a csapata megfontoltan játszva igazából könnyedén győzték le a sorozatos hibákat vétő (Global Silence és Hookshottal legfőképpen) délkelet-ázsiaiakat, akik így búcsúztak a tornától.

Cloud9 0-1 Team Empire

Nem is ez a két együttes lett volna, ha nem egy 60 percnél is hosszabb összecsapást produkálnak. Envy és a C9 az Arc Warden, Dragon Knight és Doom hármas segítségét vették igénybe, a másik oldalon hosszú idő után újra feltűnt a Legion Commander. Az első 10 percben rotáltak és folyamatosan harcoltak egymással a felek, majd újabb 10 perc elteltével még mindig kiegyenlített volt a mérkőzés. A 40. perc után azonban sikerült az Empire-nek aegist szerezniük és ez az előny elég volt arra, hogy jócskán visszaszorítsák a C9-et. Szép lassan felőrölték őket, egy újabb aegis megszerzésével pedig véget vetettek Envy és csapata álmának.

OG 1-0 Infamous

Az egyik legnagyobb meglepetést szolgáltatták Notailék mikor kiderült, hogy csak az alsó ágra tudták magukat kvalifikálni a csoportból. Az alsó ág első körében viszont Dávid és Góliát harca került megrendezésre. A többszörös Major bajnok az újonc dél-amerikaiak ellen. A legendával ellentétben itt most az óriást nem sikerült kiütni, már a játék elejétől kezdve építette az előnyét az OG és fél óra alatt kényelmesen be is fejezte a párharcot.

iG.Vitality 0-1 Digital Chaos

Sokkal ez a találkozó sem volt szorosabb, mint az előző. A DC remek gankekkel már a 11. percben több mint öt ezres net worth előnyre tett szert. Habár Paparazi Svenje elkezdte a felzárkózást, ez is kevésnek bizonyult a nagyszerűen játszó észak-amerikaiak ellen.

Az ágrajz az első napot követően a következőképpen néz ki:

A mai nap programja:

19:00 LGD.Forever Young vs TNC Pro Team

Ez a meccs magyarul is látható lesz!

22:00 LGD vs Virtus Pro

01:00 Team Liquid vs Team Secret

04:00 Evil Geniuses vs Team Empire

6 csapat tehát már kiesett, nagy meglepetés még nincs, kivéve talán a kínai csapatok nagyszerű teljesítménye eddig.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!