Rekord összegű üzletet kötött az EnVyUs

Rekord összegű üzletet kötött az EnVyUs

A texaxi Hersh Family Investments 35 millió dollárral támogatta meg a szervezetet.

Manapság, ha Overwatch üzletről van szó, az ESPN olyan forrásokkal rendelkezik, hogy mindent mindenkinél hamarabb tudnak. Ők dobták be a Liquid feloszlását és az EnVyUs OWL vásárlását is.

Overwatch League: megvan a nyolcadik helyszín is

A hírek alapján a Team EnVyUs a Texasi régió jogát vásárolja meg.

Most újabb bomba hírrel jelentkeztek, ugyanis értesüléseik szerint, az EnVyUs szervezete 35 millió dollár értékű befektetést kapott a texasi Hersh Family Investments-től. A vállalat leginkább a helybéli olaj és földgáz üzletben érdekelt, a névadó Kenneth Hersh pedig más egyéb non-profit szervezetek elnöke, ráadásul a Texas Rangers Baseball csapat vezérigazgatója is. A cég részéről nem ez az első e-sport befektetés, mivel korábban már beszálltak a Fnatic csapatába is 7 millió dollárral, viszont a mostani üzlethez képest ez a szám eltörpül. 

Az üzlet azért akkora szenzáció, mivel jelenleg ez a legnagyobb összeg, amit valaha e-sport csapat támogatására költöttek. A korábbi hasonló tranzakcióknál maximum 25 millió dolláros árakról volt szó, viszont annak tükrében, hogy csak az Overwatch League spot 20 millió dollárba kerül, abszolút indokolt ez a pénzmennyiség. Nem is beszélve a jövőre átalakuló NA LCS-ről, ahol az EnVyUs szintén érdekelt, oda majd 10 millió körül lesz a beugró, ha a "srácok kékben" folytatni szeretnék a ligában való szereplésüket.

Kitolta az NA LCS franchise rendszerére való pályázati időt a Riot

Június 1-én jelentette be a Riot Games hivatalosan is, hogy 2018-tól az NA LCS franchise rendszerre fog épülni. A helyeket a bajnokságban pedig minden csapatnak meg kell pályáznia.

A korábban szárnyra kapott híresztelések tehát igaznak bizonyultak. Az EnVyUs szervezete maga mögött hagyja majd az észak-karolinai Charlotte városát és leköltöznek a napfényes Texas államába. A jövőre való tekintettel azonban e-sport stadionra is szükségük lesz majd, mivel a Blizzard kikötötte a szerződésben, hogy minden csapatnak saját arénával kell rendelkeznie a második szezon kezdetére.  

A hír hallatán mi rettentően izgatottak lettünk, mivel véleményünk szerint, ez is egy olyan lépés, ami szép lassan elmossa majd a klasszikus és elektronikus sportok közti határvonalat. Ha hozzávesszük a Blizzard terveit és a már folyamatban lévő hirdetéssel és közvetítésekkel kapcsolatos információkat, könnyen lehet, hogy pár éven belül akár a televízióban is nézhetünk majd Overwatch League mérkőzéseket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!