Így nyert Zeus egy Majort és jutott el a Na`Vi-ból a Na`Vi-ba

Így nyert Zeus egy Majort és jutott el a Na`Vi-ból a Na`Vi-ba

Zeus-t nem kell bemutatni senkinek sem, az utóbbi időben zajlanak az események körülötte. Az ő történetét viszont nem sokan ismerik, ezt mutatjuk be.

Danylo ”Zeus” Teslenko karrierjének a kezdete egészen 2004 elejéig nyúlik vissza, még az 1.6-os időkre. Zeus ekkor kezdte bontogatni a szárnyait még kisebb, ukrán csapatokban. Aztán a még ma is létező pro100 csapatával sikeresen kvalifikálták magukat a szingapúri World Cyber Games World Championship-re, ahol egyébként KODIAK is részt vett a csapatával.

Ez után a verseny után jött egy kisebb áttörés a karrierjében, mikor a Virtus.pro leigazolta és LeX kezei alatt pallérozódhatott az akkor 20 éves Zeus. Itt kb. másfél évig játszott, majd visszatért a pro100-hoz, ahonnan aztán még kisebb ukrán csapatokba vezetett az útja.

2009-ben aztán starix összerakta a kor ukrán sztárcsapatát, a Na`Vi-t, ahol Edward, ceh9, markeloff, starix és Zeus játszott. Zeus egyébként nem reménykedett benne, hogy bekerülhet ebbe a csapatba, hiszen a csapatot starix rakta össze, ők viszont nem éppen a legjobb barátok voltak. Starix mégis félre tudta tenni a saját érdekeit és a csapat érdekeit nézve Zeus-t is bevette a készülő ukrán sztárcsapatba. Az ötödik játékos helye is kérdéses volt, hiszen először a kevésbé ismert Valentinich nevű játékost akarták, ám ő nem akart menni, így maradt ceh9.

Az ötös sikert-sikerre halmozott akkoriban, az ő játékukra nem igazán talált senki sem ellenszert. 2012-ben viszont következett a CS:GO-ra átállás ideje, ez nem sikerült olyan jól Zeusnak.

GO-ban is maradt ez a felállás, a lineupot csak 2013 nyarán kezdték el helyenként megváltoztatni, amikor Yegor ”markeloff” Markelov és Ioann ”Edward” Sukhariev is átment a CIS sztárcsapatba, az Astana Dragonsba. Az ő helyükre érkezett aztán Denis ”seized” Kostin és Anton ”kibaken” Kolesnikov. Nem tartott sokáig a felállás, év végén kibaken helyére érkezett aztán Ladislav ”GuardiaN” Kovács, illetve ceh9 helyére tért vissza Edward. Akkor így nézett ki a felállás:

  • Ladislav ”GuardiaN” Kovács
  • Denis ”seized” Kostin
  • Danylo ”Zeus” Teslenko
  • Ioann ”Edward” Sukhariev
  • Sergey ”starix” Ischuk

2014-ben aztán megérkeztek az eredmények is, májusban megverték a NiP-et az SLTV StarSeries IX fináléjában, aztán újra a NiP-pel találkoztak az IronGaming I döntőjében, ahol aztán a pizsamás nindzsák örülhettek. A revansra nem kellett sokat várni, a CKoTH III döntőjében 2:1-re visszavágott a sárga-fekete csapat. Októberben a szintén ukrán kötődésű HellRaisers-t verték meg a Game Show League I döntőjében.

2015 márciusában starix visszavonult az aktív játéktól, a továbbiakban edzőként segítette a csapatot. A helyére még csak beugróként Egor ”flamie” Vasilyev érkezett, ő egy hónappal később kapott végleges szerződést.

A csere jót tett a csapatnak, továbbra is szárnyaltak. Áprilisban megnyerték az EPL 2014/15-ös szezonját, ahol a döntőben a TITAN-t múlták felül. Aztán nyáron megnyerték az SLTV StarSeries XIII-mat és az ESWC 2015-öt is. Ezután eljött karrierjének első fájó pontja, mikor a kolozsvári DreamHack Majorön a döntőben vereséget szenvedtek az EnVyUs-tól.

Ezután következett főhősünk számára a mélypont, amikor 2016 áprilisában újra közelébe került a Major győzelemnek, mégis felülmúlta őket az MLG Colombus döntőjében a Luminosity Gaming. Ez volt Zeus második elvesztett Major döntője, mégsem adta fel, ennek Twitteren hangot is adott egy vicces tweet formájában.

Aztán erre a mélypontra augusztusban még jobban rátettek egy lapáttal, hiszen a Na`Vi padoztatni kezdte az akkor már a 7 éve a csapat szolgálatában álló játékost, a helyére pedig s1mple érkezett.

Zeus ekkor elmondása szerint a mélyponton volt, nagyon nehéz volt innen felállnia. Erre pár hónapra szerencsét próbált a Gambit Gaming-nél, ahova vitte jó barátját, Kane-t, mint coach. A csapaton belül teljesen más, sokkal inkább lazább stílust vettek fel, a játékon kívül is jó barátok voltak. Sőt, Zeus még az utánpótlásra is adott, hiszen saját, pénzdíjas kupákat is rendezett. A csapatban az első jó eredménye a DreamHack Winter győzelme volt. Aztán 2017 elején jött az ELEAGUE Major Atlanta, ahova a Gambit legendaként jutott be, majd később legendaként is távozott 5-8. hellyel.

A következő nagy eredmény a cs_summit második helye volt, itt az SK-nak sikerült megállítania őket. Ezenkívül még begyűjtöttek egy DH Austin első helyet is, majd következett a áhított krakkói Major.

A orosz-kazah-ukrán ötös tagjai az utolsó versenyüket áprilisra ütemezték be, onnantól a gyakorlásé volt a főszerep. Ez a játékkal töltött óráikon is nagyon meglátszott, hiszen a Major előtt Zeus 203 órát tett bele a játékba, mindössze 2 hét alatt.  Ez napi 14 és fél óra játékot jelent. A rengeteg játéknak meg is lett az eredménye, hiszen meglepetés csapatként megnyerték a Majort. Megverték a mouz-t, a G2-t, a VP-t, a fnatic-ot, az Astralist, majd a döntőben az Immortals-t. Nem semmi eredmény, az biztos. Ennek az eredménynek viszont volt egy ”háttérmunkása”, a coach, Kane. Kane nem kapott nagy reflektorfényt a győzelem után, inkább csak később.

Na, melyik játékos készül a legjobban a Majorre?

Mutatjuk a Steam profil statisztikákat az elmúlt két hétből!

Mivel a Na`Vi nem jutott be a Major rájátszásába, szimplán a 12-14. helyet tudták elcsípni, elkezdődött hát a CIS forgatás. Rengeteg pletyka látott napvilágot, hogy kivel fog erősíteni az ukrán csapat. Szó volt róla, hogy a HR-es ANGE1 és a FlipSid3-os electronic érkezik, ám a hivatalos bejelentés csak tegnap érkezett meg. A bejelentés előtt egyébként trollkodott egy sort a Na`Vi különböző utalásokkal az új igazolásokra.

Vicces rajzokkal teaseli új játékosait a Na'Vi?

Régóta pletykálják, hogy kik érkezhetnek a csapathoz, de most lehet elárulták!

Aztán tegnap érkezett a bomba hír: Zeus és Kane visszatér a Na`Vi-ba, illetve a mellőzött seized is helyet kap újra az aktív ötösben. Kane a coach, Andi helyére érkezett. Róla azt kell tudni, hogy először csak a csapat oldalának a szerkesztője volt, később elemző, majd coach. Gyakorlatilag megmászta a ranglétrát. A Na`Vi-nak nem feltétlenül kellett volna új edzőt igazolnia, mégis gyakorlatilag ez csábította át Zeus-t. Kane-t kitették a Gambit-ből, mivel ”nem teljesítette az elvárásokat”. Az mondjuk egy hatalmas űr a fejemben, hogy mit kellett volna még tennie: Majort nyert egy kevésbé esélyes csapattal. Így Zeus közölte a vezetőkkel, ha Kane megy, ő is megy. A vezetők talán karrierjük hibáját vétették azzal, hogy elengedték Zeus-t és Kane-t.

BRÉKING: Zeus visszatért a Na'Vi-ba!

dan1 | 17/08/09 20:58 S1mple tweetje igaz volt, valóban Danylo "Mikhaylo " Zeus" Teslenko csatlakozott a csapathoz. Mellette visszajött a padoztatott Denis " seized" Kostin is, így újra teljes a Na`Vi felállása. A két régi-új szerzemény mellett a Natus Vincere az edzői poszton is erősített, ahova a friss Major győztes Kane" Blagin érkezett Andrey " Andi" Prokhorov helyére.

Most tehát Zeus a Na`Vi játékosa, Kane a coach. Az egész CS:GO világ kíváncsian várja az első éles meccsüket, hogy mi fog kisülni ebből a cseréből.

Aki esetleg megtekintené a Zeus életéről (egészen az ELEAGUE Majorig) készült 7 perces kisfilmet, és rendelkezik némi angoltudással, az megtekintheti lentebb.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

(Források: Liquipedia - Natus VincereWikipédiaLiquipedia - Gambit GamingLiquipedia - ZeusYouTube, ESPORT1)

Kövess Minket!