Hirdetés

Így nyert Zeus egy Majort és jutott el a Na`Vi-ból a Na`Vi-ba

Zeus-t nem kell bemutatni senkinek sem, az utóbbi időben zajlanak az események körülötte. Az ő történetét viszont nem sokan ismerik, ezt mutatjuk be.

Hirdetés

Danylo ”Zeus” Teslenko karrierjének a kezdete egészen 2004 elejéig nyúlik vissza, még az 1.6-os időkre. Zeus ekkor kezdte bontogatni a szárnyait még kisebb, ukrán csapatokban. Aztán a még ma is létező pro100 csapatával sikeresen kvalifikálták magukat a szingapúri World Cyber Games World Championship-re, ahol egyébként KODIAK is részt vett a csapatával.

Ez után a verseny után jött egy kisebb áttörés a karrierjében, mikor a Virtus.pro leigazolta és LeX kezei alatt pallérozódhatott az akkor 20 éves Zeus. Itt kb. másfél évig játszott, majd visszatért a pro100-hoz, ahonnan aztán még kisebb ukrán csapatokba vezetett az útja.

2009-ben aztán starix összerakta a kor ukrán sztárcsapatát, a Na`Vi-t, ahol Edward, ceh9, markeloff, starix és Zeus játszott. Zeus egyébként nem reménykedett benne, hogy bekerülhet ebbe a csapatba, hiszen a csapatot starix rakta össze, ők viszont nem éppen a legjobb barátok voltak. Starix mégis félre tudta tenni a saját érdekeit és a csapat érdekeit nézve Zeus-t is bevette a készülő ukrán sztárcsapatba. Az ötödik játékos helye is kérdéses volt, hiszen először a kevésbé ismert Valentinich nevű játékost akarták, ám ő nem akart menni, így maradt ceh9.

Az ötös sikert-sikerre halmozott akkoriban, az ő játékukra nem igazán talált senki sem ellenszert. 2012-ben viszont következett a CS:GO-ra átállás ideje, ez nem sikerült olyan jól Zeusnak.

GO-ban is maradt ez a felállás, a lineupot csak 2013 nyarán kezdték el helyenként megváltoztatni, amikor Yegor ”markeloff” Markelov és Ioann ”Edward” Sukhariev is átment a CIS sztárcsapatba, az Astana Dragonsba. Az ő helyükre érkezett aztán Denis ”seized” Kostin és Anton ”kibaken” Kolesnikov. Nem tartott sokáig a felállás, év végén kibaken helyére érkezett aztán Ladislav ”GuardiaN” Kovács, illetve ceh9 helyére tért vissza Edward. Akkor így nézett ki a felállás:

  • Ladislav ”GuardiaN” Kovács
  • Denis ”seized” Kostin
  • Danylo ”Zeus” Teslenko
  • Ioann ”Edward” Sukhariev
  • Sergey ”starix” Ischuk

2014-ben aztán megérkeztek az eredmények is, májusban megverték a NiP-et az SLTV StarSeries IX fináléjában, aztán újra a NiP-pel találkoztak az IronGaming I döntőjében, ahol aztán a pizsamás nindzsák örülhettek. A revansra nem kellett sokat várni, a CKoTH III döntőjében 2:1-re visszavágott a sárga-fekete csapat. Októberben a szintén ukrán kötődésű HellRaisers-t verték meg a Game Show League I döntőjében.

2015 márciusában starix visszavonult az aktív játéktól, a továbbiakban edzőként segítette a csapatot. A helyére még csak beugróként Egor ”flamie” Vasilyev érkezett, ő egy hónappal később kapott végleges szerződést.

A csere jót tett a csapatnak, továbbra is szárnyaltak. Áprilisban megnyerték az EPL 2014/15-ös szezonját, ahol a döntőben a TITAN-t múlták felül. Aztán nyáron megnyerték az SLTV StarSeries XIII-mat és az ESWC 2015-öt is. Ezután eljött karrierjének első fájó pontja, mikor a kolozsvári DreamHack Majorön a döntőben vereséget szenvedtek az EnVyUs-tól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?