Alaposan leizzadtunk a PGWay OW versenyén

Alaposan leizzadtunk a PGWay OW versenyén

Stábunk egyik tagja személyesen tapasztalta meg a felvidéki LAN belső és külső problémáit, illetve nyomon követte a magyar csapatok szereplését!

Mindig üdvözítő látni, ha a környező országok e-sport eseményei megmozgatják a hazai játékosokat. Erre tökéletes példa a jelenleg is zajló PGWAY a szlovákiai Nagyszombaton. ahol több játékban biztosít lehetőséget a szervezőcsapat, hogy megmérettessenek a résztvevők. Az első napon rögtön az Overwatch kapott helyett a színpadon, de még játékosok sem számítottak az előzetesen tapasztaltakból egy olyan színpadra, ami akár egy nagyszabású Gamer Show-n is megállná a helyét! Sajnos szinte ez az egyetlen pozitív élmény, amit el lehet mondani a rendezvényről. 

Nézd élőben a magyar OW csapatok nemzetközi szereplését

Három csapat küzd jelenleg is a csoportkörben a továbbjutásért.

PGWAY e-sport színpad

Probléma azért ezzel is volt, ugyanis csupán a színpadon folyhatott hivatalos mérkőzés. Tekintve az alacsony létszámát a versenyzőknek, ez még oké lehetett volna, viszont alapból több, mint 2 órás csúszással tudták elkezdeni a játékot, amit aztán sűrű technikai szünetek követtek. Továbbá a hőmérséklet is a tetőfokára hágott, ugyanis a szellőztetés nem volt megfelelően megoldva, így rövid úton melegebb lett az épületben, mint azon kívül.

Folyadékpótlásról gondoskodtak a szervezők, a színpadon mindig volt elég hideg energiaital, ami egy darabig megteszi, de hosszútávon, ami 6-8 órát jelent esetünkben, már egészségügyi kockázatokat vetett fel. Ezen felül volt még egy italpult rész, ahol fogyasztani lehetett és a legközelebbi vegyesbolt sem volt messze, így a legfontosabb élelmiszereket mindenki könnyedén be tudta szerezni. Ami azonnal feltűnt, hogy ez az esemény olyan egyvelege az e-sport és a gamer rendezvényeknek, ahol valójában a casual és a semi-pro közösség is éhen marad. Ha nézelődő jegyet vettél, akkor körülbelül fél óra alatt végigjártad a terepet, amiben benne van a Street Fighter, a FIFA és egyéb konzol játékok kipróbálása is. Ha esetleg nem vagy egyik vagy másik játék fanatikusa, akkor gyorsan kimerül a programlehetőségekből a rendezvény. 

középen Wonder Stag e-Sports játékosai, jobb oldalon a Jézus Ökle csapata

A verseny lebonyolítása úgy zajlott, hogy elméletileg mindenki játszott volna mindenkivel, ám néhány forduló után kialakult az előre látható erőviszony és ahhoz, hogy elindulhasson a rájátszás, csupán egy csapat kiesésére volt szükség. Ez végül a Revital Gaming lett, így a Majesty Lions, WSE, Addict, és a Jézus Ökle került be a playoff-ba. A kiemelésben a két veretlen csapat került össze, vagyis a WSE és az Addict, míg a másik ágon a Jézus Ökle küzdhetett meg a Majesty Lions ellen. Őszintén, hogy merülhetett fel az, hacsak kis-, és nagy kiemeléseket csinálunk, hogy a csoportkör legjobbjai játszanak egymással azonnal? Néző szempontból persze megérte, mert azt a BO3-at sikerült teljességgel kimaxolni, és olyannyira szoros volt, hogy egészen a Oasisig nem lehetett eldönteni, hogy ki fog a döntőbe jutni a két csapat közül. A küzdelem azért is volt különleges, mert egy standard (season 2 óta ritkán látott) felállás küzdött a jelenleg kompetitív mérkőzéseken uralkodó dive kompozíció ellen! Előbbit a WSE, utóbbit az Addict játszotta nagyon jól! Részletes meccselemzésbe most nem megyek bele, de az biztos, hogy Komrade Tracer játékát még emlegetni fogják erről a rendezvényről. Végül a döntő pályát, Oasis-t bezsebelve jutott a döntőbe az Addict.

A győztes Addict Esports balról jobbra: EpresShake, BigBen, Deew, Komrade, Zexys, Pilkapet

A megannyi csúszásnak meg is lett az eredménye, már közel 11 óra volt, mire a második elődöntő kezdetét vette. Az előbbi, kiélezett küzdelem után egy valamivel vérszegényebb meccset láthattunk, ahol már rögtön az elején, King's Row-n magához ragadta az előnyt a cseh csapat és a második pályán majdnem hogy az utolsó másodpercekig kellett a magyar győzelemre várni, hogy egyáltalán döntő pályára mehessenek a srácok. A Hykleri és Lepidus által vezetett Jézus Ökle végül nem bírta szusszal és a Majestic Lions felülkerekedett rajtuk, így nem került sor végül magyar döntőre. 

A szervezők ezután kitalálták, hogy akkor már legyen bronz meccs is, de az éppen vereségből felálló Jézus Ökle csapat ezt elengedte, így erre nem került sor. Sajnos a személyes tapasztalatoknak itt vége szakad, mert már nagyon késő volt, így a döntős Addictnak csak mentális támogatást nyújtottunk, de ahogy láthattunk később, ez is elég volt a sima, 2-0-s győzelemhez, szóval végül magyar győztese lett a PGWAY Overwatch versenyének! 

Habár az olvasottak alapján úgy tűnhet, hogy sikertelen rendezvényről írok, azért ez korán sincs így. A szervezők nagyon barátságosak és segítőkészek, így ha bármi problémája akadt egy-egy játékosnak, azonnal a szolgálatába szegődtek, illetve igyekeztek plusz show elemekkel feldobni a napot. Ilyen volt a Robot Dance előadás is, ami nagyon hangulatosra sikeredett! Nézzétek csak! 

Tipikus, először szervezett LAN feeling, komoly hibákkal, amiket remélhetőleg egy második rendezvényen már biztosan nem követnek el.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!