TI7: Az év meccsét játszotta a Virtus Pro és a Team Liquid!

Megannyi mérkőzés és szemet kápráztató eseménysorozat után mindössze 5 csapat maradt talpon a TI7-en.

Szemtanúi lehettünk, ahogyan az Empire egyre nagyobb kihívást jelentett a top csapatoknak, az Evil Geniuses például be is hódolt a birodalomnak. A következő állomás a Team Liquid megálló, és bármilyen furán hangozna ez egy metrón ülve, az oroszok végül tényleg leszálltak a virtuális TI szerelvényről, mert Kurokyék túl nagy falatnak bizonyultak.

Team Liquid 2-0 Team Empire

Az első meccsben már talán ott hibázott a keleti csapat, hogy engedte GH-nak a Keeper of the Lightot és Matumbamannak a Broodmothert. Szokásos erős kezdés és fokozatos előnynövelés jellemezte az első pályát, majd a 30. perc után megindította a Wehrmachtot megszégyenítő utolsó pushát a Liquid, amivel be is fejezték a meccset. Aztán jött a megrendítő csapás, az Oracle Huskar kombóra vajmi kevés válasza volt az Empire-nek, szóval nem meglepő, hogy ez még rövidebb ideig tartott, mint az előző.

 

OG 0-2 LGD-Gaming

Erősnek indult az OG draftja, Magnus után rögtön érkezett a Phantom Lancer, de a kínaiak nem olyan ijedősek ám, pontosan tudták, mivel foghatják meg őket. Az AoE csomag tartalmazott egy Leshrac Earthshaker Bristleback triót, Batrider, Night Stalker extrákkal. Az early gameben folyamatosan azon dolgoztak, hogy Ana és s4 játékát ellehetetlenítsék, ami végül sikerült is. Maybe (Leshrac) korai BKB-ja teljesen szétzilálta az OG taktikáját, nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Egy Roshan környéki harcnál aztán nagyot bukott az OG, elveszítették még Notailt is, és onnan már nem volt visszaút. A második meccsben éppen ezért ők is jóval teamfightosabb ötöst választottak. Sokkal agresszívabban játszottak már az első percektől kezdve, müködött a Jugger Winter Wyvern kombó, Fly többször mentette pajtását. A fájdalmas veszteségek nem maradtak megtorlatlanul az LGD oldaláról, a Nyxel egyre több killt sikerült szerezni és a Storm Spirit is beindult, innentől kezdve az OG supportjai nagy veszélyben voltak. Aztán jött az ominózus Roshan, ahol a kínaiak tökéletes rajtaütést mutattak be, többek között 5 embert talált el Kunkka hajója.

 

Team Liquid 2-1 Virtus Pro

A Liquid a felsőág óta magára talál, jobbnál jobb teljesítményre volt képes és ez most sem maradt el. Az első mapot joggal nevezném az év mérkőzésének, 103 perc izgalom és kőkemény küzdelem. Nehéz lenne kiemelni belőle 1-1 momentumot, tele volt fordulatokkal és hol az egyik, hol a másik csapat nyerhette volna meg. Egy biztos, aki látta, soha nem felejti el ezt a párharcot. A másik két meccs egyoldalúbb volt, a hosszú első game után a VP vérszomjasan tért vissza a szünetről, fél óra alatt nagyjából le is zavarták az egyenlítést. A harmadik felvonásban a masszív teamfight lineup viszont nem adta, Miracle Anti-Mage-el és Mind_Control Nature’s Prophetel splitpusholt, amivel két vállra fektette őket. Zenghetnék ódákat és szánthatnám a sorokat, a vizuális képsorok és a kommentár egybeolvadását képtelenség lenne túlszárnyalni:

4 kínai és egy európai együttes maradt versenyben, és ha a Liquid nem képes csodára, akkor idén először szakadhat meg a sorminta, miszerint kínai csapat csak minden második évben képes TI-t nyerni. 2012 – IG, 2014 – Newbee, 2016- Wings Gaming. Szerintetek lesz esélye a Team Liquidnek, vagy Kína behúzza?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!