Overwatch Word Cup: Az utolsó forduló első napja nem hozott meglepetéseket

Overwatch Word Cup: Az utolsó forduló első napja nem hozott meglepetéseket

A favoritok brillíroztak az esélytelenebb csapatok ellen. 

Tegnap megkezdődtek az Overwatch világbajnokság utolsó csoportkörének mérkőzései a napfényes Kaliforniában. Korábban már latolgattuk az esélyeket, és megismerhettétek a csapatokat picit jobban, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Jön az OW vb csoportkörének utolsó fordulója, izgalmasabb meccsekkel, mint a múlt hetiek

A mai nap kezdődnek a G és a H csoport küzdelmei.

Izgalmasabb meccsekről beszéltünk nektek korábban, viszont a sors még nem hozta össze a nagyágyúkat a csoportokban. Szám szerint négy mérkőzés ment le a tegnapi nap folyamán, nem is szaporítanám a szót, ugorjunk is az összecsapásokhoz. 

USA vs. Új-Zéland

A házigazdák nem kegyelmeztek és finoman szólva is eltiporták a déli féltekéből érkező kiwi harcosokat. A négy pálya során egyszerűen megállíthatatlan volt az amerikai válogatott, Hollywoodon megtartották az első pontot, a kocsit viszont célba vitték, Nepalon minden kört elhoztak, Horizonon 2 pontig mentek, amíg Új-Zéland csak egyig jutott, a kegyelemdöfést pedig egy első pontig sem eltolt kocsi jelentette Route 66-en. Az USA válogatottja tehát nem viccel, hazai közönség előtt szeretnének bejutni a nagydöntőbe, meglátjuk, sikerül-e nekik. 

Tajvan vs. Brazília

Mintha csak egy hétköznapi tornáról vagy valamilyen bajnokságról lett volna szó, mivel mindkét válogatottat egy-egy profi e-sport szervezet játékosai alkották. A Flash Wolves, akarom mondani Tajvan megállíthatatlannak bizonyult, és Dél-Ázsia legerősebb csapataként, játszi könnyedséggel tiporták el a Brasil Gaming House tagjait 4-0 arányban. Őszintén szólva, már a világbajnokság bejelentésekor se tartottam szerencsésnek azt a szabályt, hogy már létező, meglévő OW csapatokat lehet küldeni a válogatottba, mivel az egész elveszti a klasszikus sportokból megszokott sokszínűségét és varázsát. A nagydöntőn természetesen elválik majd, mennyire szolgálja ez a játékot.

Egyesült Királyság vs. Belgium

Nem számítottunk ilyen egyoldalú mérkőzésre, mivel a csapatok összeállítása teljes mértékben kiegyenlítettnek tűnt. Kruise és BoomBox az eUnited-nél a brit oldalon, a csatorna másik partján meg Logix exMovistaros, míg SPREE a FaZe-ből jött, a többiek pedig jelenleg hontalanok Overwatch szervezet szempontjából. Ennek ellenére a britek komolyan megszaladtak és szintén 4-0-ra verték meg a belgákat. Érdekesség egyébként, hogy tavaly ez a most remekül szereplő válogatott még a csoportkörből sem jutott ki és az említett Kruise kisebb incidensbe is keveredett más játékosokkal a kvalifikáción. (BabyRagelt meg BM-elt folyamatosan. - a szerk) 

Németország vs. Izrael

Na itt már kicsit izgalmasabban alakultak a dolgok. A Zengaming eSports, vagyis Izrael hiába vette full tryhardra a figurát az elmúlt fél évben, dominánsak csak az általuk preferált Control Point pályán tudtak lenni. Összejött még egy döntetlen Horizonon, viszont a többi pályán, ahol escort küldetés volt,  a németek mix csapata ha nem is simán, de elverte őket. Németország idén szintén valamivel jobb válogatottal indul a BlizzConra, ha ma és holnap valamivel jobban odateszik majd magukat, simán oda is érhetnek. 

Ennyi lett volna tehát az Overwatch világbajnokság tegnapi napjának összefoglalója. A mérkőzések ma este 7 órától(közép európai idő szerint) tovább folytatódnak a szokásos csatornán.

Élő videó megtekintése innen: PlayOverwatch – www.twitch.tv

Jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!