Overwatch Word Cup: Négy csapat verseng már csak a továbbjutásért

Overwatch Word Cup: Négy csapat verseng már csak a továbbjutásért

Kíméletlen nullázások mindkét csoportban, az izgalmak ma este lesznek. 

Tegnap folytatódott a hétvége legjobb programja, azaz az idei Overwatch világbajnokság utolsó csoportkörének állomása. Az első nap meglepetés nélkül zajlott és sajnos a második forduló is a gyors győzelmekről lesz emlékezetes.

Overwatch Word Cup: Az utolsó forduló első napja nem hozott meglepetéseket

A favoritok ugyanis brillíroztak az esélytelenebb csapatok ellen.

Az elvárásokkal ellentétben, tegnap sem sikerült megszorongatni az esélyesnek tartott válogatottakat, mivel a favoritok lehengerlő 4-0 arányban győzték le az esélytelenebb ellenfeleiket. Személy szerint továbbra is vegyes érzésem vannak a VB alapszakaszával, mivel az erőviszonyok nem megfelelően kiegyensúlyozottak. Olyan ez, mintha a Lunatic-Hai csapatát, akik a világ legjobbjainak számítanak, összeeresztenénk egy casual játékosok alkotta szedett-vetett gárdával akik azt sem tudják mi merre hány méter. No de haladjunk a mérkőzésekre, amik az erőfölény miatt kicsit unalmasra sikerültek. 

USA vs. Brazília
 

Az amerikaiak ezúttal sem ismertek kegyelmet és minden pályán földbe döngölték a brazilokat 4-0 arányban. Jelen esetben nem érvényes a már korábban említett e-sport szervezetek erősebbek lesznek a mixek ellen, mivel a házigazdák olyan komolyan vették a feladatot, hogy az EnVyUs edzőjét KyKy-t bízták meg a különböző csapatokból érkezett válogatott felkészítésével. Többet igazából nem érdemes elmondani a meccsről, kegyetlen mészárlás volt, semmi több.  

Tajvan vs. Új-Zéland

A Flash Wolves és Tajvan sem ismert kegyelmet az este, mivel ők is 4-0-ra verték szegény Új-Zéland válogatottját. Kings'Row-n az első pontot sem engedték elfoglalni, Nepalon és Horizonon EZ WIN, Route 66-on pedig a második pontig kellett csak a kocsit tolniuk. Az amerikaiakkal egyetemben, ők a legnagyobb esélyesei a hétvégének, azonban ne feledjük, hogy ma egymás ellen kell majd megküzdeniük. 

Egyesült Királyság vs. Izrael

A H csoportban is több izgalomra számítottunk, viszont a Németek ellen szoros meccset játszó Izraeliek ezúttal sem tudtak győzedelmeskedni. Akárcsak az este korábbi összecsapásain, itt is 4-0 lett a végeredmény a Britek javára. Akik nagyon jó úton haladnak afelé, hogy elcsípjék a továbbjutó helyek egyikét. A ma esti utolsó csoportkör sok mindent eldönt majd.

Németország vs. Belgium

Nem árulok el nagy meglepetést, hogy ez a küzdelem is 4-0 arányban ért véget. A Belgáktól őszintén szólva többet vártam, főleg úgy, hogy a Németeket tegnap Izrael megszorongatta. A kiütéses győzelem a Németek számára biztosította a rájátszásban való részvételt az utolsó forduló eredményétől függetlenül, viszont nekik sem mindegy kit kapnak ellenfélként majd. A csapat jelenleg jobban fel van készülve az ázsiai játékstílus ellen, szóval Tajvan lenne talán számukra a jobb ellenfél. 

Így alakult tehát az Overwatch világbajnokság tegnapi, egyértelműen unalmas napja. Ma viszont belecsapunk a lecsóba, mivel a csoportok nagyágyúi csapnak majd össze és a rájátszást is hajnalban tartják, szóval ha nem szeretnétek lemaradni, este 7 órától figyeljétek a szokásos csatornát:

Élő videó megtekintése innen: PlayOverwatch – www.twitch.tv

Jó szórakozást és szurkolást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!