TI7: Alsóágról, parádés játékkal lett világbajnok a Team Liquid!

TI7: Alsóágról, parádés játékkal lett világbajnok a Team Liquid!

A Forever Young egyszer még legyőzte őket, de aztán a Liquid megállíthatatlan volt, Kurokyéknak megvan a TI győzelem!

A Team Liquid az alsóágról zsinórban 5 meccset nyerve diadalmaskodott az idei The Internationalon. Kuroky zseniális draftolása és az egész csapat kivételes teljesítménye előbb az LGD.Forever Young, majd a Newbee ellen jelentett sikert. Úgy tűnt, idén megszakad az a hagyomány, miszerint minden második évben kínai csapat nyeri a vb-t: tavaly a Wings Gaming ülhetett fel a trónra, de az európaiak végül mindenki számítását keresztül húzták. A legjobb 6 között mindössze két, nem kínai csapat végzett, a Team Liquid győzött, a Virtus Pro az 5-6. helyen zárt. A Newbee lehetett volna az első együttes a Dota 2 történetében, akik másodszor is megnyerhették volna a címet, 2014 után azonban ez most nem sikerült.

A felsőágon rögtön az első körben az IG-tól szenvedett vereséget a Liquid, így már az alsóág második körétől kezdve kellett tovább küzdeniük hiba nélkül. Végül teljesítették a feladatot, olyan csapatokat legyőzve, mint a Secret, az Empire, a Virtus Pro vagy az LGD-Gaming. Először tudott egy gárda az alsóág 2. fordulójától küzdve TI-t nyerni.

LGD.Forever Young 1-2 Team Liquid

Az első meccsen hiába hozták GH-nak (Liquid) a Keepert, nem tudtak vele igazán érvényesülni, a kínaiak Puckstealer bombája és a Snipert támogatása a 49. percben egy teamkill után meghozta a győzelmet. Viszont ezek után már nem rontottak, a második meccsben Miracle Alchemistje kapott kevés figyelmet, köszönhetően a csapattársak munkájának és bizony a midesük sem okozott csalódást. Egyenlítettek egy gyors meccs után, aztán jöhetett a minden eldöntő harmadik. Folyamatosan pusholták a laneket, amivel nem is igazán tudott mit kezdeni az FY, próbáltak csatázni, de végül mindhiába, nem tudták megállítani az ellenfél előretörését.

Grand Final

Team Liquid 3-0 Newbee

Sokkal simábbra sikerült a finálé, mint az sokan gondolták és nem azért, mert a Newbee leiskolázta ellenfelét, épp ellenkezőleg: a Liquid mutatott szenzációs teljesítményt, mellyel megkoronázták az eddigi tornájukat. Az első gameben igen greedy ötöst pickeltek, a farmot kedvelő Troll, Lifestealer, Nature’s Prophet hármassal. Működött viszont, a 27. percben már 2 lanet is elpusztítottak, így a kínaiknak nem maradt más választásuk, bedobták a törülközőt. A kis szünetet követően már bele is vágtak a második pályába, ezúttal a Newbee az Anti-Magehez fordult segítségért, ami jól is indult, képes volt farmolni és 8-0-ás vezetést összeszedni. Miracle sem tette viszont rosszul a dolgát és egyre inkább figyeltek a csatákra, a Fissure, Ice Blast, Reaper’s Scythe kombó beindult és szép lassan megfordították a meccs álását. Az újabb felvonás már a Newbee élet-halál harca volt, nem ronthattak többet. Death Prophetet hoztak, de el tudták kapni és ki is csinálták, azonban a visszavásárlás rendelkezésre állt és segített. A későbbiek folyamán megint jó pillanatban kapták ki a kínaiak midesét és ezúttal a buyback már nem volt eléhertő.  45 percnyi küzdelmet követően a Liquid lezárta a döntőt.

A csapatkapitány, az ész, a supportok császára nem bírta a végén és eltört a mécses:

Véget ért tehát az idei The International, megannyi pazar mérkőzést, fordulatos és kiélezett párharcot, drámai jeleneteket, továbbá 2 új hős, meg egy kártyajáték mellett a Team Liquid első vb címét hozta. Szeptembertől következik az új szezon, 11 minor és 11 major kíséretében!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!