A-Mei-Zing tippek és trükkök

A-Mei-Zing tippek és trükkök

Az imádott-gyűlölt karakter kiváló meglepetés pick lehet, mutatjuk, miként lehettek vele hatékonyak.

Tisztában vagyunk vele, mennyire szeretitek az edukációs tartalmakat, amik hozzásegíthetnek titeket a jobb kompetitív rank eléréséhez. Korábban már írtunk nektek több karakterről is, legutóbb Doomfistel foglalkoztunk.

Hogyan játszunk Doomfist ellen - 2. rész

A védekező hősök és a supportok következnek, plusz egy kis Orisa.

Most azonban egy kevésbé kedvelt karakterrel kapcsolatban adnánk nektek pár hasznos tippet. Mei sajnos elég megosztó hős a játékosok között, sokan szeretik, mások viszont teljes szívből gyűlölik és úgy tartják, a karakter maga az ördög. Ezeket a sztereotípiákat is megpróbálnánk most eloszlatni picit, mivel úgy hisszük, semmi baj nincs a kis kuncogó kínai tudósnővel, csupán a legtöbben nem tudnak vele, illetve ellene játszani. 

A karakter alapképességeit most nem sorolnánk fel az elejétől, mivel nem egy új hősről van szó és pár meccs után bárki ráérezhet, mivel tud támadni és védekezni. 

A támadó Mei

A jelenlegi meta Doomfist érkezése miatt nem feltétlenül annyira statikus, mint a korábbiakban és egy meglepetésszerűen választott Mei akár el is döntheti a meccset. A karakter elég szituációs pick, szóval nem minden esetben fog titeket győzelemhez segíteni, azonban a képességei miatt kiválóan tudja támogatni a supportokat és a hátvédet. A 250 életpont és az Ice Block nehéz célponttá teszi, szóval egy Soldier, McCree vagy Reaper nem feltétlenül tud elbánni vele. Az 1v1 szituációkban egyértelműen Mei a favorit nagyon sok esetben és csak néhányan tudnak hatékonyan küzdeni ellene.

Az "EZ" ellenfelek közé Mercy, Ana és Lucio sorolható, akik alacsony életerővel rendelkeznek és nem élnek túl egy fagyasztás utáni fej lövést. A lényeg itt annyi lenne, hogy próbáljátok meg elkerülni a veszélyes Sleep Dartot és a Soundwave-t, Mercy-t pedig csak nevető voice linet spammelve lassítsátok le és nevetve végezzétek ki. Az Ice Wall is rendkívül hasznos, próbáljátok meg őket elkülöníteni az ellenséges csapat többi tagjától. 

A kis kihívást jelentő ellenfelek Zen, Torb és Symm. Természetesen ők is bekerülhetnek az EZ kategóriába, attól függően, hogy milyen képességű játékos irányítja őket. A Discord Orbra mindenféleképpen figyeljetek oda, ha megkapjátok, nagyon hamar eltűnik az a 250 életpont, amivel rendelkeztek. Ugyanez érvényes a turretekre is, amiket jobb, ha kerültök, mivel ha beszorítanak titeket, egyedül nem élitek túl, hiába van Ice Block és gyógyításotok. Próbáljátok meg őket pontos célzással, tisztes távolságból kiszedni, alacsony hp csíkkal rendelkeznek, két fejlövés gyorsan meg tudja oldani a problémákat.

A Para kategóriába egyértelműen a Tankok sorolhatók, mivel Mei számára hatalmas kihívást jelentenek és néha az ellenük való harc felér egy öngyilkos küldetéssel. Ebből adódóan a legjobb tippünk csupán annyi: Ne menjetek nekik egyedül. A karakter nem rendelkezik akkora burst sebzéssel, hogy azonnal ki tudja végezni a tankokat, akik könnyen elugorhatnak, pajzsot rakhatnak fel, vagy szimplán leüthetnek egy hatalmas kalapáccsal. Bízzátok a dolgot inkább a társaitokra, ti csak zavarjátok őket messzebbről, legyetek idegesítőek és persze folyamatosan használjátok a gúnyolódó voice lineokat. 

Tudjuk, hogy több hős is van a palettán, azonban ez a 3 kategória az, ami a legjobban elkülöníthető. Ha megtanultok az egyik ellen játszani, a többi ellen is menni fog majd. 

A védekező Mei

A hős alapból a védelmi karakterek közé van sorolva és Mei itt érzi magát igazán otthon, a déli sarkon kívül persze. A legjobb tipp, amit adhatunk, hogy legyetek rettentő módon idegesítőek vele. Válasszátok el a supportokat a támadóktól az Ice Wallal, a dive hősöket fagyasszátok le és vadásszátok le őket egyesével. A falak használata mellett, az Ultimate menedzsment talán a legfontosabb a védekezésnél, ugyanis ez jól elhelyezett Blizzardal könnyen C9* szituációba sodorhatjuk az ellenfeleinket. Ezen kívül az ultival időt is tudunk nyerni a csapatunknak, hogy visszatérjenek a csatatérre és rendezzék a soraikat. Legyetek tehát zavaróak, a célpontjaitok pedig mindig a legnagyobb fenyegetést jelentőek legyenek.

Ennyi lett volna tehát a Mei guide, ha szeretnétek több hasonló tartalmat, mindenféleképpen figyeljétek az Esport1 oldalát.

*C9: A kompetitív Overwatch egyik legnagyobb méme. A szituáció, amikor egy D.Va vagy Mei ulti kikergeti az ellenfeleket a pontról overtime-ban, és azok hiába nyerik meg a csatát, nem tudják contestelni a pontot, ezáltal elvesztik a pályát. Eredetileg a névadó C9 csapata mutatta be még az APEX 2 szezonjában, ahol kb. a tornáról való kiesésüket ezek a szituációk jelentették. A meme azóta megállíthatatlan, nem csak a Twitch chat, hanem már a legjobb casterek is átvették, úgy mint DoA, ZP vagy MonteCristo. Ha kíváncsiak vagytok a teljes storyra, jelezzétek felénk és bővebben kifejtjük nektek. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!