Nate Nanzer: "Szeretnénk, ha az OWL olyan törekvés lenne, ami utat mutat az amatőröknek a profivá váláshoz"

Az Overwatch League igazgatójával most olyan interjú készült, amiben a válaszokat kaphatunk a közösséget leginkább foglalkoztató kérdésekre. 

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeznek az információk az Overwatch League kapcsán. Legutóbb a Cloud9 e-sport szervezet Londoni bevásárlásáról és a Wal-Mart tulajdonosainak Los Angelesi helyfoglalásáról érkeztek hírek, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

200 millió dollárt ér és még el se indult, mi az?

Két új csapata van az Overwatch League-nek, ezzel már 9 (+1)-re gyarapodott a számuk.

Az üzleti része azonban kevésbé mozgatja meg a közösség fantáziáját, szóval most az Overwatch League igazgatója, Nate Nanzer adott egy interjút a liga felépítéséről, a játékosbázis visszajelzéseiről és minden másról, ami akár azok számára is érdekes lehet, akik amúgy nem követik a játék e-sport részét. 

Az ehhez hasonló spontán interjúk egyébként azért nagyon jók és hasznosak, mivel az alany és a mondandója sokkal kézzelfoghatóbb a casual közönség számára. Normál esetben csak olvasunk egy előre legyártott és többször átnézett bejelentést, vagy egy szigorú keretek között felvett interjút, most azonban a téma és a helyzet miatt, Nate Nanzer olyan közvetlenül beszél a ligáról, mintha élőben mi tennénk fel neki a kérdéseket. 

A körítésről viszont át is térnék a lényegi részre, mivel nagyon érdekes infókat tudhatunk meg a beszélgetésből. Nate elmondása alapján minden Overwatch rajongónak készítik a ligát, legyenek azok akár játékosok, akár lore kedvelők, akár olyanok, akik még soha nem játszottak a játékkal, mégis ismerik a címet. Azokról sem feledkeznek meg, akiknek semmi közük sincs a játék világhoz, viszont elsősorban nem ők a célközönség. 
howla owl map blizzard
Véleménye szerint a várható versenysorozat azért lesz nagyon különleges, mivel a világon jelenleg egy globális bajnokság sincs. Hiába vannak kontinenstornák a klasszikus sportokban is akár, olyan még nem fordult elő, hogy mondjuk Los Angeles összecsapjon Sanghajjal.  Az a tény, hogy az egész földgolyón népszerű játék az Overwatch, nagyban segít a ligának majd a felfutásban, ráadásul idővel akár a nem elektronikus sportokkal is felveheti a versenyt. 

Szó esik még továbbá a közösség visszajelzéseiről is. Saját bevallása szerint Nate Nanzer és a játékért felelős csapat folyamatosan figyeli a fórum/reddit posztokat és igyekeznek minden nézőpontot megvizsgálni akár profi, akár casual játékostól érkezik. Ne feledjétek azonban, hogy egy nagyon komplex játékról van szó, amibe nem olyan egyszerű belenyúlni úgy, hogy az eredmény jól is sikerüljön. Érdekességképpen egyébként Nate megjelent azon reddit poszt alatt is, ahol ezt a videót kibeszélik a rajongók, bizonyítva az interjúban tett állításait. 

A már címben említett fejlődési irányvonalról is kifejti a véleményét. Az Open Division ami 3500 SR-től belépést nyújt az amatőrök számára, akik a későbbiekben a Contendersen mutathatják meg magukat a világnak, később pedig akár az Overwatch League-ben is szerepelhetnek ha kiválasztják őket a draft időszakban. A rendszer tehát adott a leendő profik számára, már csak elhatározás, kitartás és lelkesedés kell, na meg egy kis skill sem árt. 

A teljes interjút az alábbiakban találjátok:

Őszintén mi nagyon várjuk már a ligát és minden eseményről beszámolunk majd ami körülötte történik. Ha nem szeretnétek lemaradni, mindenféleképpen figyeljétek az Esport1 oldalát.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!