Két versenyről is diszkvalifikálták az új OpTic-ot

Mivel a csapat ”magja” teljesen megváltozott, így a rendezők szabályainak értelmében diszkvalifikálni kellett a már európai csapatot.

Arról már korábban írtunk, hogy az OpTic Gaming csapatépítés terén 180 fokos fordulatot vett. Eddig csak amerikai többségű csapataik voltak, most viszont ezt egy csapásra megváltoztatták és a csapat nélküli európai játékosokból 100%-os európai csapatot építettek fel. A csapathoz Magisk, friberg és allu érkezett, őket egészítette ki a spanyol mixwell. Ötödiket még nem találtak, így a kanadai NAF a beugrójuk, de dolgoznak az észt HS megszerzésén.

Bejelentették az OpTic csapatát, de még nem 100%-ig végleges

Tegnap késő este az ESL Pro League honlapja után maga az OpTic Gaming is bejelentette, hogy új csapatot szerződtetett.

Mivel a csapat rengeteg változott, az NA régió helyett átkerültek az EU régióba és még a játékosokat is rendesen megforgatták, így két versenyről is vissza kellett vonni a meghívásukat. Az egyik a DreamHack Malmö, a másik az ELEAGUE Premier. Az ok egyszerűen az volt, hogy a csapat magja már nem az, amit eredetileg meghívtak. A DreamHack Malmön az ex-észak-amerikai ötöst a Cloud9 váltja, míg az ELEAGUE Premier-ben a nyitott selejtezőkön derül ki, hogy ki fogja az OpTic-ot helyettesíteni.

Ez történt a Pro League első napján!

Tegnap kezdődött az EPL hatodik szezonja és már az első napon láthattunk nagyon izgalmas mérkőzéseket.

Az új OpTic egyébként már be is mutatkozott az ESL Pro League 6. szezonjában. Ma éjszaka a  Ghost csapatával találkoztak, akiket aztán oda-vissza meg is vertek. Érdekesség, hogy hiába teljesen európai csapat az OpTic, ezt a szezont mindenképp az NA régióban kell végigjátszaniuk, hiszen az európai régióban már nem volt hely. Ha kíváncsi vagy az EPL tegnapi versenynapjának eredményeire, olvasd el az összefoglalónkat!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

(Forrás: HLTVHLTV)

Kövess Minket!