OW hírek a nagyvilágból: Új OWL csapat és forgatási láz

OW hírek a nagyvilágból: Új OWL csapat és forgatási láz

Az LW Blue Amerikába igazol, amíg az EU C9 kidobta a fél csapatát. 

Múlthéten elindult a régiónként 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders és őrületes forgatási láz vette kezdetét a csapatok között. Az egész versenysorozatot egyébként tekinthetjük amolyan főpróbának az OWL előtt, mivel a draft időszak miatt minden befektető megpróbálja a legmegfelelőbb alakulatot összehozni.

Nem várt fordulatok és szorosnak tűnő meccsek az OW Contenders második napján

A folytatás pedig igen izgalmasnak ígérkezik.

 
A múlt heti trend ezen a most sem állt meg, mivel az Európai Cloud9 élükön Alicussal, máris lecserélte a szombaton csúnyán kikapó csapat nagy részét. Hivatalos közlemény jelenleg még nem érkezett és a cserékről is csak az Overwatch Contenders honlapjáról értesültünk, viszont a vereség után benne volt a levegőben, ha nem is ilyen drasztikus mértékben. 

Az összeállításnak azért is fontos most a forgatás, mivel ők a Londoni OWL helyszín tulajdonosai, aztán a Contendersen való szereplés kiemelt figyelmet kap a rajongók és a befektetők részéről egyaránt. Ha a most szerződtetett játékosokat nézzük, papíron egy sokkal erősebb C9-ra lehet majd számítani a hétvégén. 

Nem kell meglepődni a 9 játékoson, ugyanis a csapat menedzsere Alicus mindig is szeretett több profit  foglalkoztatni. Az új igazolások: Sinatraa az egykori Selfless-től, Fischer az egykori Hammers Esports-tól (tomzeY csapattársa volt), Neptuno az ex-Movistar Riders-től, Space az Arc6-tól, Silkthread a CLG-től, Zombs pedig a FaZe Clan-tól érkezett. 

A játékosok tehát adottak egy nagyszerű csapathoz, első mérkőzésükön majd az eUnited ellen bizonyíthatnak. 

A nap második szenzációja pedig az, hogy a korábbiak szerint a koreai LW Blue csapatát leszerződtette a New York-i OWL helyszín tulajdonosa. Amint megkötik a szerződést, a csapat Los Angeles-be költözik az Overwatch League első szezonjára, utána pedig elfoglalják a keleti parti bázisukat. A hír azért is különleges, mivel ők a második koreai csapat a versenysorozatban, azonban a Lunatic-Hai-al ellentétben, külföldre szerződtek. 
ow lw apex
A döntés hátterében egyértelműen a pénz áll, mivel Koreában bármennyire is elfogadott az e-sport, befektető sajnos nagyon kevés van és a profinak számító csapatok is csak igen nehezen tudják előteremteni a fenntartási költségeiket. Az LW Blue nagyon jól járt ezzel most. Annak ellenére, hogy kihagyják az OGN APEX negyedik szezonját. 

Összességében jó látni, hogy a nagy befektetők nem félnek lehetőséget adni a már meglévő csapatoknak, illetve a feloszlott szervezetek játékosainak is van helyük tovább folytatni a karrierjüket. Ti mit gondoltok, melyik helyszín csapatát ismerhetjük meg legközelebb?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!