"Összegyűjtöttem a srácokat és ordítottam..." - Kuroky interjú a The Internationalről

7 évig küzdött azért, hogy végre megvalósítsa álmát, de ezek után hova tovább?

Elég nehéz leírni a The Internationalt olyannak, aki nem követi az e-sportot. A legjobban a Super Bowl-al tudnám összehasonlítani és szemléltetni, bár ez csak egyetlen mérkőzés. A TI-on, mintha folyamatosan NFL döntőket játszanál. Sohasem nevezhető gyengének a verseny, és milliók nézik minden mozdulatod egy csordultig tele arénában illetve a streameken. Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi 2015 óta a Team Liquid csapatkapitánya, és a csapat összerakásakor néhány szerződtetett játékos még ismeretlen volt.

"Ivan "MinD_ContRoL" Borislavov világszínvonalú offlaner. Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen fantasztikus carry, aki képes lángra lobbantani az egész csapatot lelkesedésével és az időnkénti trash-talkal. 2016-ban igazoltuk Amer "Miracle" Al-Barkawit, aki elsőként érte el a 9k MMR-t, majd idén idehoztuk Maroun "GH" Merhejt, aki csodálatos support és sokkal rugalmasabb általa a draftunk"

A tornát megelőző napon nagyon magabiztosak voltak, 13-3-as aránnyal jutottak ki a csoportból és az egyik esélyesnek is számítottak. Következett a felső-ágon az Invictus Gaming, nagy meglepetésre a kínaiak megverték őket és az alsó-ágra száműzték a Liquidet.

"Az első meccs reggelén éreztem, hogy nincs minden rendben. A felső-ág azt is jelenti, hogy van egy lehetőséged veszíteni, mi ezt az első napon kihasználtuk. Nem akarom elvenni az IG érdemét, nagyszerű csapat, és megvertek minket mert félelem nélkül játszottak. Be kell valljam nem bírtuk idegekkel. A TI-ért játszunk, sőt minden Dota 2 játékos, nem számít mi a helyzet, arról álmodik, hogy egyszert TI-t nyer."

Az alsó-ágon már nem hibázhattak, és ugye azt is lehetett tudni, hogy nem lesz egyszerű az útjuk ha nyerni akarnak. És, hogy Kuro szerint mi a legfontosabb a győzelemhez?

"Ha egy valamit megtanultam Dotás karrierem során az az, hogy nincs fontosabb dolog a jó csapatmunkánál. Nyilván tehetségesnek és fegyelmezettnek kell lenni eegy játékosnak, de itt a TI-on mindenki az. Ezen a szinten már mindenki rengeteg skillel rendelkezik, de ami igazán elvászthat a többiektől, hogy hogyan működsz együtt a társaiddal. Vezetői készség, együttműködés, kémia, ezek jellemzőek egy bajnokra."

Mi az ami végül visszaterelte a helyes útra a Liquidet? Kuro az elveszített párharc után beszédet tartott.

"Elmondtam a srácoknak, hogy mentális problémák miatt kaptunk ki és nincs értelme, hogy kételkedjenek a képességeikben. Ne a győzelemre gondoljatok, pusztán élvezzétek a játékot és a lehető legjobban játszatok. Hatszor buktam eddig el és nem félek már a vereségtől, szóval nektem sem kellene. Sok tornán játszottunk már együtt és ez is csak egy újabb esemény."

A következő napon a Team Secrettel csaptak össze és az első game katasztrófálisan végződött számukra.

"A mosdóban gyűltünk össze és ordítani kezdtem. Ez nem idegesség volt, vagy mert le akartam cseszni a társaim, az senkinek nem használt volna. Egyrészről én is kieresztettem a gőzt másrészről fel akartam tüzelni az egész csapatot, hogy felszabadultan tudjunk játszani. Működött."

A történelem igazolta a kapitányt, egészen a nagydöntőig meneteltek, miután olyan csapatokat győztek le, mint az Empire, Virtus.Pro, LGD, LGD.Foreveryoung. Meglepően sima 3-0-ás elsöprő győzelmet arattak aztán a Newbee ellen, hogy felülhessen a világ tetejére és bevéshessék a nevüket az Aegisbe. A TI diadal után mégsem volt minden tökéletes.

"Nem bírtam a könnyeimmel, habár nem vagyok sírós típus. Szürreális volt az egész, világbajnokok vagyunk meg 10 millió dollárral gazdagabbak. Sosem a pénzért játszottam, az érzés, hogy te vagy a legjobb azt semennyi pénz nem kárpótolhatja. Ezek után azonban különös érzés kavargott bennem, 7 évig próbáltam megnyerni ezt a sorozatot míg végül sikerült. Ezzel keltem, ezzel feküdtem, rengeteg időt és energiát fektettem bele és most, hogy itt vagyunk úgy érzem üres vagyok. Össze is voltam zavarodva. Boldog voltam de mellette egy részem hiányzott, furcsa érzés volt. Nem tudtam, hogyan tovább. Nem is nagyon buliztunk utána, beültünk a McDonald's-ba és volt aki elment partyzni, volt aki inkább a pihenés mellett döntött. A következő napokat otthon töltöttem, mire rájöttem, hogy egyetlen célom az lehet, hogy megnyerjem másodjára is a The Internationalt. Leírhatatlan érzés győzni a TI-on, de ezekkel a srácokkal tenni mindezt, igazán különlegessé teszi."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!