Ha ősz, akkor RL Autumn Update

Ha ősz, akkor RL Autumn Update

Zsákszámra kapjuk a fantasztikus újdonságokat a Psyonixtől a nagy őszi frissítésben. Lesz itt új láda, új autó, új pálya, csomó kényelmi változás, minden amire egy RL fan vágyik.

Tegnap este a Psyonix bemutatta, hogy mi is vár a játékosokra a legújabb frissítésben. Annyi minden van, hogy hirtelen azt sem tudja az ember, hogy melyikhez kapja a fejét. Néhány dologról korábbi cikkeinkben már beszámoltunk, például az átlátszó kapufákról, vagy az érkező kompetitív jutalmakról, de ezek csak a töredékei annak az újdonság hullámnak, ami vár ránk. Vegyük is sorra a dolgokat.

Bemutatták az idei szezon kompetitív jutalmait

A Rocket League szép lassan közeledik az újabb szezonváltás felé, a Psyonix pedig lerántotta a leplet az idei jutalmakról.

Ami nekem a legeslegjobban tetszik az egész frissítésben, azaz érkező új pálya. A Farmstead névre keresztelt szezonális aréna annyira telitalálat, hogy szívem szerint kezet ráznék az összes fejlesztővel aki dolgozott rajta. Olyan zseniális ősz feelinget ad az RL világának, amit nagyon kevés játékban éreztem eddig. Íme:

Mivel szezonális pálya, így csak egy bizonyos ideig lesz elérhető, szóval aki hozzám hasonlóan imádja az őszt az játsszon rajta amennyit csak tud. Viszont, ha már pályánál tartunk, két állandó aréna is megújul. A Psyonix egységesíti az állandó stadionjait, szóval a Wasteland elveszíti az íveltségét és megkapja a szokásos standard stílust, míg a Starbase Arc is 8 szögből téglalappá újul. Emellett a Champions Field, a DFH Stadium, és a Mannfield is új időjárási animációkat kap. 

Ám a pályák nem minden, érkezik egy új láda is, ami az Accelerator Create nevet kapta. Találhatunk majd benne egy gyöngyház fényezést, új nyomvonalat, boostot, kereket, szóval a szokásos dolgok fognak érkezni vele. Ám ami minden egyes új ládánál kiemelt figyelmet érdemel az a benne rejlő autó. A most kiadásra kerülő verda talán az egyik legfantasztikusabb, amit a Psyonix összerakott. Külön kézfogást érdemelnek ezért. Az a felni... az a felni...

A Jäger 619 RS névre keresztelt bestiát az európai versenyvilág ihlette. Nagyon szép vonalvezetésű sportkocsi, szerintem egy elég erőteljes Porsche beütéssel. A lényeg, hogy "Shut up, and take my money!"

Ha pedig már a ládánál tartunk, a fejlesztők előálltak egy érdekes újdonsággal is azok számára, akik nem feltétlen akarnak kulcsokra pénzt költeni. Behoznak a játékba egy Decryptors nevű tárgyat, ami lényegében egy ingyenes kulcs. Ez csakis eventek során lesz szerezhető, és a játék dobhatja ugyanúgy, mint a ládákat. Ezzel bármelyik láda kinyitható teljesen ingyen. Pontosabb részleteket, majd az őszi frissítés után kapunk ezzel kapcsolatban.

Mivel az idei kompetitív jutalmaink egy új kategóriát képező tárgyak, az úgynevezett Bannerek lesznek, így egyértelmű, hogy a frissítés során lehetőségünk nyílik ezekből újabb és újabb fajtákat szerezni. Ezek a kis táblák a főmenüben a nevünk mögött jelennek majd meg, illetve gól replayek során is láthatóvá válnak.

Mindezen felül az ingyenesen megszerezhető tárgyak listája is egy igen tetemes mennyiséggel bővül, egész pontosan 90 olyan új tárgy érkezik a játékba, amelyek random eshetnek nekünk a mérkőzések végén.

A spectate mode is kap egy jelentős könnyítést, elhelyezik a játékban a Director Mode-ra keresztelt rendszer béta verzióját, melynek lényege, hogy a kamerát egy bot kezeli, aki mindig a legoptimálisabb szöget keresi, hogy minél jobb rálátást biztosítson a történésekre. 

A lista vége felé haladva pedig örülhetnek a kihívások kedvelői is, ugyanis PC platformra érkezik a Lan Support rendszer, melynek segítségével könnyebben lehet majd kisebb bajnokságokat szervezni, ezzel is növelve a Rocket League versenyképességét és játékostámogatását. 

Továbbá a főmenü is egy kisebb ráncfelvarráson esik át.

Ám a legfontosabb még hátra van. Ez a frissítés az ötödik szezon végét is jelenti, tehát szeptember 28.-án már a hatodik szezon első sugarai fognak ránk kacsintani. Akinek még tartozása van a rangsorolt mérkőzések irányába minél hamarabb egyenlítse azt ki. Azt se felejtsétek el, hogy az új szezonban ismét mindenkinek nullázódni fog a rangja. A fejlesztők szerint az egy sokkal könnyebben átlátható rendszer, ezért a nyáron bevezetett rangmegtartást eltörlik és visszatérnek a resetelős, 10 besoroló meccses rendszerhez.

Az újdonságok hivatalos listáját itt tudjátok megtekinteni, illusztrációkkal, animációkkal együtt, az event trailer videóját pedig itt érhetitek el.

Nos, én teljesen oda vagyok a gyönyörtől, hogy ismét mennyi mindennel dobják fel a játékot. Az a verda és az a pálya egyszerűen pazar, alig várom, hogy éles legyen a frissítés. Nektek melyik újdonság tetszik a legjobban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!