Éppen idejében adta ki a Valve a 2017-2018-as szezon szabályait!

Éppen idejében adta ki a Valve a 2017-2018-as szezon szabályait!

Egyszerűbb átigazolások, kvalifikációs pontok, és az új rendszer az edzőknek is nagy lehetőséget ígér.

Ha eddig arra vágyott a nagyérdemű, hogy többször láthassa kedvenc csapatát, akkor most semmi oka nem lehet majd a panaszra, vagy mégis? 11 Major és 16 Minor kerül megrendezésre a 2017-2018-as szezonban. 27 verseny lesz 9 hónap alatt, ami valljuk be, embertpróbálóvá és megterhelővé teheti a zsúfolt naptárat. Amint a Valve elkeresztelte Dota 2 Pro Cicuitnek a következő szezont és kiadta a kezei közül a rendezést -a The International-on kívül persze- azonnal lecsaptak a lehetőségekre. A legfontosabb tudnivaló, hogy ezek az események pontokat érnek, a Minorok minden esetben 300 pontot jelentenek, az ESL kivételével, az ő tornájuk 400.000 dollárt és 400 pontot ér. A Majoroknél mindvégig 1500 pontért megy a küzdelem, az utolsón osztanak majd szét 2250-et és mellé 1.500.000 dollárt. Az első verseny (ami egy Minor) október 11 és 15 között Ukrajnában kerül megrendezésre, a Starladder jóvoltából.

Teljes menetrendet és pontozást itt találtok. Ezen az oldalon lesz követhező a csapatok és játékosok aktuális állása is. 

A kvalifikációs pontok és természetesen a nyeremény is százalékosan lesz felosztva a legjobb 4-ben végzett csapat között:

Pontok
1.: 50%
2.: 30%
3-4.: 10-10%

Pénz
1.: 50%
2.: 30%
3.: 15%
4.: 5%

A kvalifikációs pontokat a játékosok által szerzik az együttesek. A 3 legtöbbet gyűjtő player adja meg egy csapat összpontszámát. A csere engedélyezett egy Minor vagy Major alatt, de ez büntetőpontokat eredményezhet. Ha az online selejtezők alatt csak 4 regisztrált ember játszik, de a LAN-ra a teljes lineup elmegy, akkor nem lesz semmiféle szankció. Viszont, ha a LAN-ra nem az eredeti ötös érkezik, akkor mindenki a 75%-át kapja a pontoknak, míg a csere mindössze 50%-ot.
Az összes Minor és Major után a 8 legtöbb pontot gyűjtő team meghívást kap a TI8-ra. A többiek regionális kvalifikáción juthatnak majd ki. A Valve sejtelmesen azt mondta, hogy a pontszámok nem jelentenek direkt invitációt ezekre a selejtezőkre, de befolyásolhatják azt.

Az eddigiektől eltérően ezentúl az edző a draft befejezéséig a játékosokkal maradhat és segítheti a megfelelő stratégia kialakítását. Miután véget ért a hősök kiválasztása, el kell hagyni a játékteret.

Az átigazolási szezon két részre lesz osztva

Első szakasz

  • A játékosok elfogadhatják a felkéréseket, vagy eltávolíthatják magukat az előző csapatból
  • A menedzserek újraregisztrálhatják a csapataikat és meghívhatnak, vagy eltávolíthatnak játékosokat
  • Az első felvonás végén az a játékos, amelyik nem kapott meghívót, automatikusan eltávolításra kerül a teamből
    Az első szakasz szeptember 22-ig tart.

Második szakasz

  • A menedzserek új csapatokat regelhetnek és a piacon szabad játékosokat meghívhatják, amelyet ők elfogadhatnak
  • A játékosokat már nem lehet kirakni
  • A végén az összes el nem fogadott invitáció törlésre kerül és az átigazolási időszak lezárul
    A második szakasz október 3-ig tart.

Nemsokára megkezdődik az újabb szezon, és a csapatok bizonyíthatják rátermettségüket és kiérdemlehetik a helyüket a következő TI-on.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!