Lorewalking: Soldier 76 eredettörténete

Lorewalking: Soldier 76 eredettörténete

Az Overwatch egykori parancsnokából lett igazságosztónak mélyebb háttere van, mint hinnétek!

Az Overwatch megalkotásánál a Blizzard rendkívül nagy hangsúlyt fektetett a karakterek kidolgozására és az alternatív realitás kiépítésére. Legutóbb a Junkertown pálya kapcsán osztották meg nézeteiket a készítők; -ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Videó: Így készült a Junkertown pálya

Hamarosan pedig bekerül majd az éles szerverekre.

A készítők lelkesedésén felbuzdúlva úgy gondoltuk, ideje lenne mélyebben utánanézni a játszható hősöknek és kicsit bővebben bemutatni nektek a megalkotásuk történetét, és lore-ban betöltött szerepüket. A cikksorozat első részében az Overwatch egykori főparancsnokával, Jack Morrison-nal foglalkozunk, ismertebb nevén Soldier:76-al. Nem is húznám tovább az időt, vágjunk is bele. 

A karaktert eredetileg a Blizzard történetíró atyaúristene, Chris Metzen alkotta meg a 90-es évek végén képregény hősként. Az első rajz  pontosan 98-ból származik, azonban a tényleges kötet csak 2004-ben jelent meg. Habár a design még kiforratlan, biztosan ráismertek Morrison parancsnokra.

A képregény egyébként tekinthető amolyan nem hivatalos Soldier 76 eredettörténetnek, mivel Metzen egy az egyben ültette át a a karaktert az Overwatch-ba. Ha szeretnétek jobban utánanézni, a Sons of the Storm honlapon megtehetitek. Visszatérve a játékra, a fejlesztő csapat, akik ugye az el nem készült Titan MMO projektből hozták létre az Overwatch-ot, örömmel fogadták Metzen-t, és a genetikailag módosított szuper katonáját úgy mindenestől még tragikusabb világot építve köré.

Az általunk ismert Jack Morrison Indiana állam Blooming városában született egy farmer fiaként, azonban mindenki úgy gondolta, a gazdálkodó életmód nem való Jack számára. 18 évesen az Omnic Krízis miatt beállt a seregbe, ahol bátorságával és mentalitásával kivívta feletteseinek tiszteletét, szóval áthelyezték a szupertitkos katonai erőnövelés programba. Itt ismerkedett meg későbbi harcostársával Gabriel Reyes-el, és a kísérleteknek köszönhetően minkét fiatal hatalmas fizikai erőre, gyorsaságra és állóképességre tett szert. Akárcsak Amerika Kapitány a Marvel univerzumban, Morrison és Reyes is szuper katonák lettek, akiket rendszeresen vetettek be nehéz körülmények közt és öngyilkos küldetéseken. 

Az Omnic Krízis globálissá fajulásával az Egyesült Nemzetek egy új alakulatot szeretett volna létrehozni, ami kis számú ugyan, mégis a világ legjobb és legképzettebb harcosait, tudósait és gépészeit tömöríti magába. A csapat Overwatch-ként vált ismerté, az első vezetője pedig Gabriel Reyes lett. Morrison nem bánta, hogy barátja lett a főnök, viszont hozzáállásának és rendíthetetlen igazságérzetének köszönhetően ő gyakorolt nagyobb hatást a szervezet tagjaira. 
ow blizzard jackmorrison,
A fáradhatatlan munka meghozta gyümölcsét, és az ENSZ döntéshozói elismerésül Jack-et nevezték ki az Overwatch élére. Reyes ezt nem fogadta éppenséggel jól, így a kettejük közti konfliktus magjai szépen burjánzani kezdtek. Jack az igazság bajnokaként mindenkit minden áron meg akart menteni, amíg Reyes egy olyan katona volt, aki nem fél bepiszkolni a kezét, és bármit megtesz a feladat végrehajtásának érdekében. A megkérdőjelezhető munkákhoz létre is hozta a Blackwatch néven ismert csoportot, akik akcióikkal sötét árnyékot vetettek Morrison-ra és az Overwatch-ra.

A problémák ellenére a szervezet több mint 20 évig működött zavartalanul, azonban a London-ban történt Null Sector lázadás, és annak politikailag szerencsétlen kezelése megváltoztatott mindent, továbbá a média rendkívüli módon támadni kezdte a szervezetet. Morrison persze megpróbált minden tőle telhetőt, azonban túl sokaknak állt érdekében az Overwatch lerombolása, ráadásul sikerült a közembereket is teljes mértékben felbőszíteni, akik úgy hitték, hogy a terrorista támadások azért történnek meg, mert a szervezet létezik. 
ow blizzard jackmorrison
A helyzet lassan tarthatatlanná vált, ráadásul Reyes lázadása egyre nyíltabb lett, és odáig fajult, hogy összecsapás alakult ki köztük a Svájci főhadiszálláson. A küzdelem annyira eldurvult, hogy az épület a levegőbe repült, és hivatalosan mindkét karakter életét vesztette. Jack Morrisont akkor az Arlingtoni Nemzeti Temetőben egykori társai jelenlétében eltemették, még egy szobrot is kapott tiszteletből.

Öt évvel az Overwatch feloszlatása után azonban betörések történtek néhány magas biztonságú katonai létesítményben. Halálos áldozatok nem voltak, viszont a behatolót egy "roppant erejű katonaként" írták le a szemtanúk. A zsákmány közt volt egyébként egy Nehéz Impulzus Fegyver, továbbá Helix rakéták is. A közvélemény felfigyelt a Soldier 76 nevű alakra, akiről az első hivatalos fotót az AtlasNews tette közzé.
ow blizz soldier76
Az egykori dicső parancsnok tehát egy maszkos igazságosztóvá vált, akárcsak egy képregényben. A lopott felszereléssel a zsebében egy célja maradt csupán: felkutatni az Overwatch szétzilálásáért felelős személyeket, és bosszút állni rajtuk. Irónikus módon az egyik legtisztább szívű, legbecsületesebb karakter vált olyan figurává, akivé talán soha nem akart volna válni. Morrison azóta az egész világon hajt végre titkos akciókat a Talon terrorista szervezet ellen. Feltűnt például Egyiptomban is, ahol szövetséget kötött egykori társával Ana Amari-val, -akivel a karácsonyt is együtt töltötték, szüneteltetve kicsit a bosszú-hadjáratot. 

Ez lett volna tehát Jack "Soldier 76" Morrison története. Reméljük élveztétek ezt a kis történet-bemutatót.

Legközelebb kit vegyünk nagyító alá? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!