Négy csapat már biztos továbbjutó az OW Contendersen

Négy csapat már biztos továbbjutó az OW Contendersen

Lezajlott az ötödik hét, néhány alakulat számára azonban még nem dőlt el semmi. 

Tegnap este rendezték a régiónként 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders versenysorozat ötödik fordulóját. A hétvége korábbi mérkőzéseiről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna; az alábbiakban tudjátok pótolni.

A Misfits továbbra is veretlen; veszélyben a 123 és EnVision továbbjutása?

A tegnap esti Contenders meccseken volt izgalom bőven.

Az utolsó előtti forduló azért is hozott nagy izgalmakat, mert sok csapat számára még teljesen nyílt a küzdelem. Mindkét régióban 4-4 gárda küzd a rájátszásba jutásért, -de ne rohanjunk ennyire előre; lássuk a tegnapi meccseket!

GamersOrigin vs. Cloud9 EU

A két csapat számára kulcsfontosságú volt az összecsapás, mivel a C9 kieső helyen, a GamersOrigin pedig épphogy továbbjutó pozícióban volt. Előzetesen senki nem mert jósolni az eredménnyel kapcsolatban, mivel C9 a világot átforgatta a versenysorozat alatt, a franciák pedig jó teljesítményük ellenére sem tűntek magabiztosnak. Őszintén szólva egyébként nagyon furcsa összecsapásról volt szó, mivel nem tudjuk eldönteni, hogy a Cloud9 játszott jól, vagy a GamersOrigin játszott rosszul. Az biztos, hogy az eredmény 3-1 lett a C9 javára, de mindkét oldalon voltak olyan megkérdőjelezhető megmozdulások, amiért bőven járna nekik az edzői fejmosás. 

Team Singularity vs. Team Gigantti

A kezdeti nehézségek után a finnek abszolút megemberelték magukat és a következő fokozatra kapcsoltak. A Misfits elleni vereségen kívül minden más csapatot megvertek, így a frissen újraszerveződött Singularity-nek volt félni valója. A papírforma be is jött; a Gigantti 4-0 arányban győzedelmeskedett, bebiztosítva helyüket a rájátszásban. Jó látni egyébként egy olyan csapatot sikeressé válni, akik pár hónapja még alig tudták felvenni a versenyt a tőlük gyengébb csapatokkal sem. A Singularity számára egy gyakorlómeccs volt az egész,és akárcsak a kieső helyen szereplő többi csapat játékosai, már ők is az Overwatch League felé tekintenek. 

A tovább mögött az Észak-Amerikai mérkőzésekkel, és egy igényes Overwatch e-sport mém gyűjteménnyel folytatjuk.

Kungarna vs. Faze Clan

A Kungarna számára nagyon fontos lett volna egy jó szereplés a jelenlegi helyzetük miatt, azonban a FaZe egyszerűen nem kegyelmezett és 4-0 arányban győzedelmeskedtek. A nyertes csapat ezzel bebiztosította továbbjutását a rájátszásba, a Kungarna viszont búcsúzni kényszerült a tornától, ráadásul a játékosuk, Michael "mykL" Padilla ellen csak nőtt az ellenszenv a nézők részéről. mykL amúgy semmi rosszat nem tesz azon kívül, hogy nagyképű kijelentésekkel dobálózik a közösségi médiában, miközben minden meccsen iszonyat módon feedel és rettenetesen játszik. Reméljük minél hamarabb észhez tér; kár lenne egy ilyen tehetséges csapatért. 

EnVyUs vs. EnVision
 

Az este legfontosabb mérkőzése lehetett volna kevésbé egyoldalú, azonban az EnVyUs-t úgy tűnik, hogy senki nem tudja megállítani jelenleg. Szegény EnVision 0-4 arányban kapott ki, és visszacsúszott a csoport harmadik helyére. Az ő szempontjukból ez azért problémás, mert az utolsó meccsüket a jelenlegi második FaZe ellen vívják majd. Ha ismét nullába verik őket, a Rogue és az FNRGFE viszont nyer, akár a továbbjutás is veszélybe kerülhet, ami igencsak sajnálatos lenne a szezon szerethető meglepetéscsapatának.

Végezetül itt hagynánk egy kis összeállítást, a versenysorozaton elkövetett legnagyobb C9 LUL szituációkból:

Pénteken tehát kezdődik az utolsó forduló, két hét múlva pedig megkezdődnek a rájátszás Lan mérkőzései is. 

Ti kinek drukkoltok amúgy?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!