Lorewalking: Mercy az élet és halál angyala

Lorewalking: Mercy az élet és halál angyala

Dr. Angela Ziegler pályafutásának rengeteg jót és rengeteg rosszat is köszönhet az Overwatch univerzuma. 

A tegnapi nap folyamán úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek az Overwatch karaktereit kicsit részletesebben, megvizsgálva a keletkezésük hátterét, és a történetben betöltött szerepüket. Első alanyunk Jack Morrison, azaz Soldier 76 volt, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Lorewalking: Soldier 76 eredettörténete

Sensevida | 17/09/18 18:50 Az Overwatch megalkotásánál a Blizzard rendkívül nagy hangsúlyt fektetett a karakterek kidolgozására és az alternatív realitás kiépítésére. Legutóbb a Junkertown pálya kapcsán osztották meg nézeteiket a készítők; -ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkben tudjátok pótolni. Hamarosan pedig bekerül majd az éles szerverekre.

Most mindenki kedvenc angyalával, Mercy-vel folytatnánk a sort, végig követve élete nagyobb eseményeit és fordulópontjait. A karakter ugye az Overwatch egykori doktora, aki munkája során a nano-biológia kiváló szaktekintélye lett, és úgy tűnik –habár ez csak egy rajongói teória–, nem öregszik és vissza tudja hozni az embereket a halálból. 

Sajnos az élettörténete elmeséléséhez jóval kevesebb információ áll rendelkezésünkre mint Morrison esetében, és néhány részletben kénytelenek vagyunk a pletykákra, félmondatokra, vagy összeesküvés elméletekre támaszkodni. Nem is húznám tovább az időtöket, vágjunk is bele. 

Az Overwatch idővonala szerint, Angela Ziegler 2039-ban született Svájcban. Gyerekkoráról szinte semmit nem tudni, viszont hét éves korában élete fordulóponthoz érkezett, amikor mindkét szülőjét elvesztette a tomboló Omnic Krízisben. A kis Angela akkor megfogadta, hogy jövőjét a világbéke megteremtésének fogja szentelni, segítve a szenvedőket és az arra rászorulókat.

Akaratereje és motivációja segítségével PHD diplomát szerzett általános orvostanból, majd egy svájci kórház sürgősségi részlegén lett főosztály-vezető. Az ott töltött évek alatt nem csak a páciensekkel foglalkozott, hanem kutatni kezdett a nano-biológia területén is, módszerei pedig hatalmas áttörést hoztak a regeneráció és immunitás területén. Tevékenysége felkeltette az Overwatch érdeklődését is, ezért állást ajánlottak neki, teljes anyagi és technológiai támogatással együtt. 

Angela vonakodott elfogadni a lehetőséget, mivel a szülei halála miatt nem bízott a katonai berendezkedésű szervezetekben, azonban tudta, hogy az Overwatch hatalmas forrásai és rengeteg tőkéje nagyon sokat lendítenének a projektjén. A nagyobb jó érdekében engedett a csábításnak, így ő lett a szervezet orvosi kutató részlegének feje. 

Természetesen a laboratóriumi munkán kívül éles bevetéseken is szeretett volna részt venni, szóval Torbjörn segítségével megalkották a védjegyévé vált Valkyrie Suit-ot. A ruhával felvértezve meg is született az általunk ismert Mercy, aki a csata mező felett repülve nyújt támogatást a bajba jutott társaknak, vagy menti ki a civil áldozatokat akár a legrizikósabb helyzetekből. Képességei és példamutató elhivatottsága miatt, Angela nagyon hamar beilleszkedett a csapatba, és igazi családtaggá vált. 

Munkája során Angela rengeteg embert mentett meg a haláltól, leghírhedtebb köztük a Shimada maffia klán egyik trónörököse Genji, akit a saját bátyja vágott le, becsületbéli indokokra hivatkozva. A körülmények nem teljesen tisztázottak, azonban annyi biztos, hogy az Overwatch már évek óta szerette volna felszámolni a maffia szervezetet, és a belviszály épp kapóra jött számukra, szóval kimentették Genji félholt testét, és utasították Mercy-t, hogy hozza vissza az életbe. 

A sérülések azonban annyira súlyosak voltak, hogy még a fejlett nanotechnológiával sem lehetett teljesen rendbe hozni őket, szóval az Overwatch ajánlatot tett Genji-nek. Újjáépítik a testét kibernetikus részekkel és visszatérhet az életbe, ha segít nekik eltörölni a Föld színéről a Shimada klánt. A többi már történelem, annyi azonban biztos, hogy az esemény mindkét karakter számára rettentően fontos pillanat volt. Genji tékozló fiúból egy félig ember, félig gép hős lett hátrahagyva a bűnözői életmódot, Mercy pedig a jó ügy érdekében átlépett egy határt megsértve a természet törvényeit. 

Kettőjük története itt még nem ért véget egyébként, mivel a készítők rengeteg utalást tettek rá, hogy a tragikus találkozóból esetleg egy romantikus kapcsolat is kialakulhatott. Konkrétumok nincsenek, azonban Genji egyedi voice lineok-kal rendelkezik Mercy felé és fordítva, illetve a karácsonyi képregényből kiderül, hogy levelezésben állnak egymással. Nem a Gency hype vonatra akarunk most felültetni titeket, de őszintén: nézhet ennél szerelmesebben egy nő egy levélre?

Az idővonal szerint Mercy-t a Londoni Null Sector lázadásnál látjuk viszont, ahová a hivatalos tiltó parancs ellenére, Jack Morrison mégis kiküldte őket. A mentőakció bármennyire is hősies volt, sajnos nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Overwatch a média kereszttüzébe kerüljön, és elinduljon a lejtőn. Az események láncolata oda vezetett, hogy a külső nyomáson felül belső harcok bontakoztak ki a szervezeten belül. 

Az előző cikkben már említett Jack Morrison Gabriel Reyes párbajnál Angela is a helyszínen volt, és a spekulációk alapján, itt sikerült másodjára megsértenie a tabut, azaz az feltámasztani egy (fél)halottat. Hivatalosan ugye Morrison és Reyes is életét vesztette az összetűzésben, azonban egyikőjük testét sem találták meg. Ennél a pontnál kénytelenek vagyunk áthajózni a spekulációk tengerére, mivel szűkösen állnak rendelkezésünkre pontos adatok. 

Morrison ugye, valahogy túlélte az ütközetet és elmenekült a helyszínről, Reyes-ről azonban csak annyit tudunk, hogy pár évre rá a Reaper kódnévre hallgató terrorista lett a Talon-nál. Akárcsak Genji esetében, Mercy-nek Reaperrel is vannak egyedi voice lineja-i, ahol Angela rákérdez régi bajtársánál, hogy mi történt vele, hogy így megváltozott? Reaper flegmán csak annyit felel: "Neked kéne tudnod doktor."

Szerintünk a főhadiszálláson történt robbanás után Angela megpróbálta megmenteni a félholt Reyes életét, azonban a továbbfejlesztett nano biológiára épülő gyógyászati szer kölcsönhatásba lépett a Gabriel szervezetében lévő "szuper katona szérummal". A mellékhatásnak köszönhetően Reyes elméje teljesen megborult, teste pedig idővel folyamatosan szétesett és összeállt egyszerre. Ennek köszönhető a játékbeli Wraith Form is, illetve a felvett Reaper személyiség és öltözet is, mivel ő már fizikailag nem tekinthető élő személynek. 

Az Angela által véghezvitt tettek egyébként abszolút megosztják a közösséget is, ráadásul vannak olyanok, akik gonosz őrült tudósként aposztrofálják Mercy-t, főleg úgy, hogy rendelkezik ördögi és démoni skinekkel is. Azt nem tagadjuk, hogy élete során voltak megkérdőjelezhető tettei, és a természet törvényeinek ellentmondó cselekedetei, azonban gondoljatok bele: egy gonosz nőszemély az Overwatch feloszlatása után mit keres a háború sújtotta közel-keleten? Miért nem ment inkább egy másik nagy hatalmú szervezethez, akiknek az erőforrásával tovább tudná kutatni a halál ellenszerét?

Összességében Mercy egy tragikus múltú, és a jó ügy érdekében nagy áldozatokat hozó hősnő az Overwatch világában. Sajnálatos módon rengetegen ellenszenvesek vele a játékbeli képességei és az őt használó OTP-k miatt, azonban úgy hisszük, egy tiszta szívű és semmiféleképpen sem gonosz karakterről van szó, aki több tiszteletet érdemelne a játékosbázistól. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!