PvP tippek kezdő Destiny 2 játékosoknak

Minden kezdet nehéz, de mi segítünk az elindulásban. 

Egy Destiny 2 játékos sem mondhatja, hogy nem láttuk már el pár hasznos tanáccsal, hiszen korábban átvettük, hogy mik kellenek a sikeres elinduláshoz, hogyan lehet hatékonyan szintezni, valamint a public eventekkel miként lehet zsíros lootokat szerezni, illetve, hogy mik a játék legdurvább fegyverei. Most azokat a tippeket gyűjtöttük össze nektek, amikkel könnyebben indulhattok el a PvP-nek nevezett ösvényen.


Azt már sokan tudjátok, hogy a Destiny 2-ben magányos farkasként és cooperatív csapattársként is lehet működni, ám nem szabad elfelejteni a mellettük lévő Crucible módot, ahol a játékosok kisebb csapatokba verődve küzdhetnek meg egymással. Összesen három féle lehetőség közül választhattok (Quickplay, Competitive és Trials of the Nine), de ha teljesen kezdők vagytok, akkor először elég, ha a Quickplay-t részesítitek előnyben.

Aggódni biztosan nem kell, hiszen a szintkülönbségek nem számítanak a Destiny 2 PvP-rendszerében, ahogy a Power leveled sem. A Quickplayen belül 3 módot találtok: a Clash, ami lényegében egy klasszikus team deathmatch, a Supremacy, ahol miután megölted az ellenfeled, be kell gyűjtened az utána maradó gemet, és persze a Control, ahol három zóna közül kell minél többet, minél többször elfoglalni és megtartani. 


Ahogy a Destiny többi játékrészében, úgy itt is rengeteg napi és heti jutalom vár rád, amiket a lejátszott meccsekért kaphatsz, úgyhogy megéri ezeket kipörgetni. A mérkőzésekkel Crucible Tokeneket szerezhetsz, amiket ha elviszel Lord Shaxx-nak, a Crucible Handlernek, növelheted a hírnevedet, amivel Crucible engramokhoz juthatsz. Ezek mellett rákapcsolhatsz a napi challengek teljesítésére is, amikért kisebb jutalmakat kaphatsz.

A zsírosabb jutalom érdekében hetente 3 Crucible feladatot kell teljesítened: ez a Call to Arms, a heti clan engram és a Trials of the Nine. A Call to Arms az előbb emlegett Shaxx heti kihívása, ahol pár meccset kell letolnod ahhoz, hogy combos gear-t szerezhess. A Crucible clan engram-hoz egy meccset kell nyerned a Crucible-ben a Fireteameddel, aminek legalább felét a klántársaidnak kell kitennie. (A Trials-hoz 7 győzelemre van szükséged, de kezdőknek ezt nem javasoljuk.)


Szerencsére nincsenek a játékban olyan fegyverek, amiket kifejezetten PvP-re találtak ki, de van egy főtulajdonsága mindegyiknek, ami hasznos lehet számodra, ez pedig a stabilitás. Ha szeretnél pontos és combos találatokat bevinni ellenfeleidnek, akkor a kisebb stabilitású fegyverekkel nem jársz jól, főleg amíg nem tanulod meg kezelni őket. 

Csak három weapon slotod van, amiket érdemes úgy kihasználni, hogy közeli és távoli harcoknál is legyen megfelelő skúló a kezedben. Közelre az auto rifle és a submachine gun ajánlott, távolra pedig a pulse és a scout rifle. Ha már gyakorlottabb leszel, akkor messzire a hand cannonok is jók lesznek.


A fegyverek mellett az Armorodra is oda kell figyelned, aminek 3 tulajdonsága van: a mobility, a resilience és a recovery. Értelemszerűen a magasabb mobility-vel gyorsabban tudsz mozogni, a resilience a sebzésekkel szembeni ellenállóképességedet növeli, a recovery pedig felgyorsítja az életerő és a pajzs regenerálását. Kezdésnek a resilience-re feküdj rá, jobb lesz az mindenkinek. 

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a PvP küzdelmek során soha ne vállalj be olyan harcot, amit képtelen vagy megnyerni. Ha életedben először játszol FPS-ekkel, akkor ez egy kicsit problémás lesz, de idővel rá fogsz érezni, hogy mik azok a mozzanatok, amik adott helyzetben elkerülendőek. Mindig figyelj a Power Ammo-ra, hiszen sokszor az életedet mentheti meg, és amikor csak lehet, tarts a csapattársaiddal, hogy a lehető legkevesebbszer tudjanak meglepni. A Super képességedet pedig ne vesztegesd el olyan harcokra, ahol nem szükséglet az alkalmazása.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!