Lorewalking: Amélie Lacroix a tökéletes bérgyilkos

Lorewalking: Amélie Lacroix a tökéletes bérgyilkos

Widowmaker eredete talán az egyik leginkább szívfájdító történet a játék univerzumában.

Lorewalking cikksorozatunkban igyekszünk minél jobban utánanézni és bemutatni a játék karaktereinek megalkotását, és a lore-ban betöltött szerepüket. Legutóbb Gabriel Reyes-sel foglalkoztunk, -ismertebb nevén Reaper-rel-; ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Lorewalking: Gabriel Reyes, vagyis a két lábon járó halál

A héten egy új cikksorozatot indítottunk, amiben kicsit jobban utánajárunk az Overwatch karaktereinek, és bemutatjuk a háttértörténetüket. Legutóbb Dr. Angela Ziegler-el foglalkoztunk. Utólagosan ezt itt olvashatjátok: Sensevida | 17/09/19 17:05 A tegnapi nap folyamán úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek az Overwatch karaktereit kicsit részletesebben, megvizsgálva a keletkezésük hátterét, és a történetben betöltött szerepüket.

Mivel sokan kértétek, most az Overwatch leghalálosabb mesterlövészével, Widowmakerrel folytatjuk, és az ő életét mutatjuk be egy kicsit bővebben. Sajnos a karakter történetének bizonyos részleteiről a Blizzard még nem közölt információt, szóval kénytelenek vagyunk pletykákra és feltételezésekre hagyatkozni.

Ami biztos, hogy Widowmaker az első három karakter közt szerepelt a fejlesztés elején, és a stúdió egy olyan mesterlövészt szeretett volna létrehozni, akinek a sebzése nem csökken a távolsággal. Inspirációt a Starcraft sorozatban megismert Ghost egységbe tartozó katonáktól szereztek, és a Blizzard játékaiban jártasok könnyen felfedezhetnek hasonlóságokat Nova-val, akinek ráadásul van egy Widowmaker skinje is a Heroes of the Storm játékban. De térjünk is rá a karakter élettörténetére. 

Amélie Guillard Franciaországban született 2043-ban, tehetős szülök gyermekeként. Fiatalkorát a családi kastélyban, Chateau Guillard-ban töltötte és már nagyon korán megismerkedett a művészetekkel. Neveltetésének hatására balettel kezdett el foglalkozni, és sok éves kitartó munka után híres táncos lett Párizsban, ahol megismerkedett későbbi férjével, Gérard Lacroix-szal. Esküvői képüket egyébként megtaláljátok a játékban is.
ow blizzard widowmaker wedding sprayGérard már akkor is az Overwatch ügynöke volt, és végeláthatatlan harcot folytatott a Talon terroristaszervezet ellen. Válaszként számtalan gyilkossági kísérletet hajtottak végre ellene, azonban minden esetben sikerült megúsznia a dolgot. A Talon ekkor elhatározta, hogy taktikát váltanak, és a fiatal feleségét, Amélie-t veszik célba. A terroristaszervezet ügynökei el is rabolták a szegény lányt, és egy titkos laboratóriumban neurális rekondicionálásnak vetetették alá, azaz megtörték a szabad akaratát és kitörölték a valódi személyiségét. 

Amélie-re néhány hónappal később egy Overwatch alakulat talált rá és hazavitték rehabilitációra, azonban senki nem sejtette, hogy a Talon alvó ügynököt csinált belőle. Két héttel a kiszabadítása után, tragikus dolog történt: Amélie elvégezte a belé programozott feladatot, és álmában megölte a férjét Gérard-ot. Az eset rendkívül nagy visszhangot váltott ki az Overwatch-on belül, mivel nem csak az egyik legjobb ügynöküket vesztették el, hanem az ellenség úgy lopózott a soraikba, hogy észre sem vették azt. 

A gyilkosság után Amélie elmenekült a helyszínről, és visszatért alkotóihoz, akik elhatározták, hogy folytatják a megkezdett munkát, és az immár özvegyből tökéletes bérgyilkost csinálnak. A kísérlet hasonló volt egyébként, mint a Morrison és Reyes-en végzett katonai erőnövelő program, azzal a különbséggel, hogy folytatták az agymosást, és minden érzelmet kitöröltek az alanyból. Ráadásul a tudósok itt nem álltak meg, nanotechnológiával annyira lecsökkentették a szívverését és a vérnyomását, hogy mellékhatásként a fiatal nő bőre teljesen elkékült.  Amélie Lacroix akkor megszűnt létezni, és létrejött az általunk is ismert Widowmaker. 

Az Overwatch úgy hitte, hogy Amélie-t elrabolták Gérard halálakor, és évekig keresték, de hiába. Widowmaker eközben a Talon legsikeresebb bérgyilkosa lett, hullahegyeket hagyott hátra maga után az egész világon. Körülbelül egy évvel az Overwatch feloszlatása előtt, Jack Morrison és Ana Amari egy túszmentő akció során azonban összeakadtak a bérgyilkossal. A művelet során kialakult mesterlövész párbajban Ana el is találta a fekete özvegyet, viszont, amikor felismerte benne régi bajtársának feleségét leblokkolt. Widowmaker persze rögtön kihasználta az alkalmat, azonnal tüzelt és a távcsövön keresztül fejbe lőtte egyiptomi ellenfelét. 

A történet szerint legközelebb az animációs rövidfilmek alkalmával találkozhatunk Widowmakerrel, azonban, -mivel a tartalmukat úgy is mindenki ismeri-, maradnánk a képregényeknél, amikből több háttér információt tudhatunk meg a karakterről. A Reflections karácsonyi kiadásban például egy rettentően szívszorító szituációba láthatjuk a fekete özvegyet, aki karácsonykor virágot vitt egykori férje sírjára. 
ow blizzard widowmaker comic grave
Akárcsak Reaper esetében, elképzelhető lenne hogy Widowmaker-ben is maradtak még emberi érzelmek? A választ talán sosem tudjuk meg, viszont haladjunk is tovább a Masquerade-re, amiben habár Doomfist a főszereplő, a Talon és a fekete özvegy is nagy szerephez jut. A bandán belüli leszámolásban Widow is kiveszi a szerepét, ráadásul dicséretben is részesül a Mondatta ellen elkövetett sikeres gyilkosságnak. 

Ezzel el is jutottunk az univerzum jelenébe, és további információ nincs a karakter jelenlegi helyzetéről. Összességében Amélie Lacroix egy szerencsétlen áldozat a nagy hatalmú szereplők játékában. Elképzelhető, hogy ha a férje az esküvő után felhagy a munkájával és kilép az Overwatch-ból, még ma is boldogan élnének Chateau Guillard-ban a gyerekeikkel együtt!

Természetesen ha ez megtörténik, nem írnám most ezeket a sorokat, és a játék is szegényebb lenne egy kiválóan kidolgozott tragikus múltú karakterrel, aki tulajdonképpen csak a körülmények áldozata. 

Ennyi lett volna tehát Widowmakerről, és ha szeretnétek még hasonló Lorewalkingot olvasni; kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!