A Call of Duty: WWII több szempontból is fontos a készítők számára

A Call of Duty: WWII több szempontból is fontos a készítők számára

A Sledgehammer Games nem szeretné, ha a világháború a feledés homályába veszne.

Már javában zajlik a Call of Duty: WWII PC-s bétája, amivel mindenki beleszagolhat abba, hogy a játékot fejlesztő Sledgehammer Games miként próbál visszanyúlni a régi gyökerekhez. A korábbi videóból tudhatjátok, hogy a srácok emocionális köntösbe bújtatva szeretnék bemutatni a második világháborús történéseket, amit a rendkívül hangulatos sztorielőzetes és a főszereplők bemutatása után jó eséllyel meg is tudnak majd ugrani. Legutóbb pedig arról meséltek, hogy még milyen további céljaik vannak a játék elkészítésével. 


Bár jó páran úgy gondolhatják, hogy politikai motiváció is lehet a Call of Duty: WWII megjelenése mögött, valójában a készítők azt szeretnék, hogy a játék egy olyan példa lehessen, ami eltántorítja az újabb generációkat a háborúzástól. A Sledgehammer Games társalapítója, Michael Condrey úgy nyilatkozott, hogy semmilyen befolyással nem volt rájuk a mostani világpolitikai helyzet, és mindvégig az lebegett a szemük előtt, hogy a történelem egyik legfontosabb időszakát a bajtársiasság és hősiesség mentén mutassák be a nagyérdeműnek.

A másik társtulajdonos, Glen Schofield szerint azért is döntöttek a világháborús időszak mellett, mert ez most újra népszerű lett a játékiparban -pl. a legnagyobb konkurenciának számító Battlefield 1 miatt-, de a popkultúrában is, ahol az utóbbi időben olyan nagyszabású filmek jöttek ki, mint a Christopher Nolan által fémjelzett Dunkirk, vagy a Mel Gibson féle Hacksaw Ridge. Emellett úgy gondolja, hogy a soron következő generációk szemében egyre kisebb jelentőségűvé válhat a második világháború, amit csak a konfliktus és az ebből eredő szörnyűségek bemutatásával lehet megállítani, vagy legalább ellensúlyozni.


A három éven át tartó munkát azért is tartják kiemelt fontosságúnak, mert egy olyan történetet mesél el, amiben egy csomó ember vett részt és az életét adta egy szebb jövőért cserébe. Úgy gondolják, hogy eddigi alkotásaik közül ez a legszemélyesebb, és egyben a legkidolgozottabb is.

November 3-án meglátjuk, hogy a végeredményen ez mennyire fog megmutatkozni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!