Lorewalking: Winston, a szuperintelligens tudós gorilla

Lorewalking: Winston, a szuperintelligens tudós gorilla

A kísérleti alanyból lett hős annak szeretné látni a világot, amilyen igazából lehetne.

Néhány hete új cikksorozatot indítottunk Lorewalking néven, amiben bővebben bemutatjuk az Overwatch karaktereit és a háttértörténetben betöltött szerepüket. Legutóbb mindenki kedvenc brazil lemezlovasával, Lúcio Correia dos Santossal foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Lorewalking: Lúcio Correia dos Santos, a szabadságharcos lemezlovas

Sensevida | 17/10/04 16:20 Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk veletek kicsit bővebben megismertetni az Overwatch karaktereit és a történetben betöltött szerepüket. Legutóbb Symmetra-val foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni. Sensevida | 17/10/02 17:20 Nemrég elindított Lorewalking cikksorozatunkban igyekszünk az Overwatch hőseit minél jobban bemutatni számotokra, végigmenve a megalkotásuk folyamatán a történetben betöltött szerepükig.

Most úgy határoztunk, hogy az Overwatch univerzumának egyik legintelligensebb tudósát, a genetikailag módosított Winstont fogjuk nagyító alá venni, és élettörténetén keresztül kicsit jobban bemutatjuk a Horizon Lunar Colony pályát is. Nem is rabolnám tovább az időtöket, vágjunk bele!

Az emberiség a 21. század első harmadában ismét a világűr és a hold felé fordult, és a technikai fejlődésnek köszönhetően létrehoztak egy bázist az égitesten, a kivitelezést pedig a kínai Lucheng Interstellar vállalta, aminek székhelye egyébként a Lijiang Tower. A Horizon Lunar Colony névre elkeresztelt komplexumban azt szerették volna vizsgálni, hogy az emberi testre milyen hosszútávú hatásai vannak az alacsony gravitációnak, a kísérleti alanyok pedig emberszabású majmok voltak. 

A hatékonyabb adatelemzés érdekében a kutatók genetikai manipulációval megnövelték az alanyok intelligencia szintjét, és már fiatal koruktól kezdve különleges bánásmódban részesítették őket. A kísérletek idővel meghozták gyümölcsüket, és a Dr. Harold Winston felügyelete alá tartozó, 28. számú gorilla kimagasló eredményeket kezdett el felmutatni. A még kölyöknek számító emberszabású hatalmas kíváncsisággal tekintett a körülötte lévő világra, annak ellenére, hogy a szállásán és a bázis tesztrészlegén kívül nem látott mást egész életében. 

Egy nap a 28-as el is lopta Dr. Winston szemüvegét, hogy jobban ki tudjon tekinteni a szobája ablakán, azonban a kutató nem büntette meg érte, inkább kivitte a teleszkóphoz és megmutatta neki a földet, ami abszolút lenyűgözte a fiatal gorillát. A látvány és a hozzá fűzött szavak, miszerint: "ne fogadd el a világot olyannak, amilyennek tűnik, inkább nézd a szerint, amilyen lehetne" óriási hatást gyakoroltak a 28-as számú alanyra és a gondolat egész további életét meghatározta. 

Idővel a fiatal gorilla elkezdett besegíteni a doktor kísérleteibe és a kutatásba, továbbá rendkívüli módon élvezni kezdte az életet a Horizon Lunar Colony-n, ahol szinte már családtagként kezelték az emberi intelligenciát is elérő 28-ast. Természetesen nem minden alany volt ilyen készséges, 2060-ban az emberszabású majmok és gorillák egy csoportja fellázadt a kutatók ellen, mindenkit megölve a bázison.

Történetünk alanya ekkor úgy határozott, megszökik a holdról és egy saját maga által kreált rakétával a földre menekül, mivel a hely, ahol felnőtt, már csak keserűséget és gyászt tartogatott számára. Érkezése után a fiatal gorilla felvette a Winston nevet, emléket állítva a jó doktor előtt, akit apja helyett apjának tekintett. Az ezt követő időszakról szinte semmit sem tudni, annyi azonban biztos, hogy Winston pár évvel később az ENSZ által létrehozott különleges alakulat, az Overwatch tagja lett. 

A csapatba nagyon hamar sikerült beilleszkednie, munkájával abszolút hozzájárult az Overwatch akcióinak sikeréhez rengeteg embernek segítetve az egész világon. Winston alkotta meg például a Tracer állapotának stabilizálásául szolgáló chronal acceleratort is, amivel a fiatal angol lány a valóságban tud maradni, és a körülményekhez képest teljes életet élni. Ezután kedvenc gorilla tudósunk hivatalosan is helyett kapott az alakulat tagjai közt, a ceremóniáról pedig még kép is készült:

Néhány évvel később azonban az Overwatch megbukott, és ez nagyon megérintette Winstont, aki ismét elveszítette a családját és egyedül maradt a nagyvilágban. Szerencsére a Watchpoint: Gibraltar állomásra be tudott rendezkedni és folytatta kutatását a pajzs technológia és a tesla fegyverrel kapcsolatban. A Reaper által megkísérelt adatrablás után azonban úgy határozott, hogy a világnak szüksége van az Overwatch-ra és visszahívta az ügynököket aktív szolgálatba, hogy meggátolják a Talon terrorista szervezet ténykedését, és egy szebb jövőt tudjanak teremteni. 

Az animációs rövidfilmek tartalmát most kihagynánk, mivel úgy hisszük, mindenki kívülről fújja őket, és inkább rátérnék a karácsonyi Reflections képregényre, amit személyesen Winston narrál, ahol a magányosnak induló estélyét követhetjük nyomon. Természetesen a végén minden jóra fordul, Tracer és Emily pedig megérkezik a nagyfiúhoz, aki úgy érzi, ismét visszakapta a családját. A füzetecske elérhető egyébként videó formájában is:

Ennyi lett volna tehát Winston története, reméljük tetszett; és ha szeretnétek még hasonlókat olvasni, kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!