Patch Notes nincs, viszont Mercy és Lúcio nerf érkezett a PTR szerverekre

Patch Notes nincs, viszont Mercy és Lúcio nerf érkezett a PTR szerverekre

Továbbá Genji és Junkrat is változott; mutatjuk hogyan. 

Pár héttel ezelőtt a Blizzard bevezette a Mercy és D.Va rework-ot az éles szerverekre és a két karakter átdolgozása nagyjából el is nyerte nem csak a casual közösség, de a profi játékosok tetszését is. A frissítés részleteiről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Megérkezett a Mercy és D.Va rework az éles szerverekre

Sensevida | 17/09/20 07:29 Pár héttel ezelőtt igencsak felborzolta a kedélyeket a Blizzard, amikor bejelentették hogy Mercy-t és D.Va-t át fogják alakítani a jövőben. A tesztfázis során persze gyengíteni kellett a karaktereket, mivel a rework kicsit erősre sikeredett. Egy hétig sem bírta a PTR-en a Mercy rework, de azért D.Va esetében is gyorsan beesett az első nerf.

Most egy újabb 1GB méretű patch érkezett a PTR szerverekre, azonban a stúdió, szokásával ellentétben még nem hozta nyilvánosságra a változtatások listáját. Természetesen rengeteg játékos azonnal felment a teszt kliensre és nekiálltak kipróbálni az összes hőst, hátha a kedvencük került kisebb-nagyobb átalakításra. 

Az elmúlt néhány hét statisztikái alapján számítani lehetett rá, hogy Mercy kap majd egy finomhangolást, mivel a karakter túlságosan jóra sikerült és a választási –illetve győzelmi– aránya is az egekbe szökött. Tegnap éjjel be is került egy nerf a PTR szerverekre, ami annyiból áll, hogy a Resurrect töltési idejét már nem nullázza le a Valkyre Ultimate képesség, illetve a Guardian Angel sebességnövelése is megszűnt. Ellensúlyozásként az újraélesztés hatósugara 5 méterről 10-re nőtt.

vlc-record-2017-10-04-17h07m04s-Overwatch 10.04.2017 - 17.06.21.08.mp4- - Create, Discover and Share Awesome GIFs on Gfycat

Watch vlc-record-2017-10-04-17h07m04s-Overwatch 10.04.2017 - 17.06.21.08.mp4- GIF on Gfycat. Discover more GIFS online on Gfycat

Habár akkora visszhangot nem váltott ki a közösségben még, Lúció is kapott egy erős nerfet a tesztszervereken, ugyanis a Wall Ride-ból eddig megszokott sebesség ugrás távolság a felére csökkent. Azokat a játékosokat, akik különösen szeretnek a brazil lemezlovassal játszani, ez igencsak negatívan fogja érinteni, ráadásul a népszerű "így menj végig leggyorsabban a pályákon Lúció-val" videóknak is vége. 

Éles szerver

Live - Create, Discover and Share Awesome GIFs on Gfycat

Watch Live GIF by g33ke3 on Gfycat. Discover more GIFS online on Gfycat

PTR szerver

PTR - Create, Discover and Share Awesome GIFs on Gfycat

Watch PTR GIF by g33ke3 on Gfycat. Discover more GIFS online on Gfycat

Genji ultimate képessége is átalakult kicsit, mivel ha a karaktert stunnolják Dragonblade közben, a képesség nem vész kárba azonnal, mint ahogy korábban be lett jelentve. Továbbá néhány játékos arról számolt be, hogy a kard csapásai sokkal gyorsabbak mint korábban, animation cancel és dash nélkül is 8 alkalommal lehet lesújtani. Kisebb változtatás van még Junkrat-nél is, akinek a Rip Tire-je lassult az éles szerverekhez képest, azonban a hivatalos Patch notes-ig csak a játékosok beszámolóira hagyatkozhatunk, szóval nem tudunk értéket hozzárendelni a nerfhez. 

Reméljük a Blizzard még ma éjjel közzéteszi a változtatások teljes listáját, mivel így –a sötétben tapogatózva– nem tudunk felkészülni az előttünk álló játékbeli változásokra. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!