A játék fejlesztői így értékelik az idei évet a BlizzCon előtt

A játék fejlesztői így értékelik az idei évet a BlizzCon előtt

Jeff Kaplan és Michael Chu rettentően elégedettek és nagyon izgatottak a jövővel kapcsolatban.

Néhány napja a Blizzard bejelentette az idei BlizzCon teljes időtervét és az Overwatch rajongók számára bőven lesz látni való. A világbajnokság rájátszásán kívül megtekinthettek egy "Mi lesz a következő?" adást is, amiben remélhetőleg leleplezik az év hátralévő részében várható új hőst.

Bejelentették a BlizzCon időbeosztását!

November első hétvégéjén sűrű program vár ránk.

A November 3-4 között tartandó rendezvény marketing gépezete már meg is indult és a minap közzétettek egy Overwatch évértékelő videót, amiben a játék igazgatója Jeff Kaplan és a történetért felelős Michael Chu végigveszi a játék idei mérföldköveit. 

Először is mindketten kiemelik, hogy rettentően izgatottak a BlizzCon miatt, mivel a több napos show keretei között végre ismét találkozhatnak a rajongókkal és együtt ünnepelhetik meg a játék sikerét. Elmondásul alapján a közösség teszi fantasztikussá a munkájukat és alig hiszik el, hogy több mint 30 millió fő játszik az Overwatch-al az egész világon. 

Az éven egyébként volt is tartalom bőven, hiszen ha emlékeztek még, januárban rögtön érkezett az Oasis az éles szerverekre. Chu szerint a pálya megalkotása különösen izgalmas volt számára, mivel egy olyan helyet szerettek volna létrehozni és beilleszteni a lore-ba, ahol a tudomány felhasználásával lehet megoldani a világ problémáit. Természetesen szóba kerül Horizon Lunar Colony is, ami már a játék alapkoncepciójának része volt, az alacsony gravitációs részek miatt a fejlesztés finomhangolása tovább tartott mint hitték. 

Hősök tekintetében sem szenvedtünk hiányt és a készítők el is viccelik Orisa megjelenését, ahol már nem akarták elkövetni azt a hibát mint Sombra-nál, hogy sokáig húzzák a közösség agyát a dologgal. Sokan persze nem rá, hanem a hónapokkal később augusztusban érkezett Doomfist-re számítottak, aki körül akkora hype alakult ki, hogy az alkotókra hatalmas nyomás került. Megemlítik a sok kritikát is amit a karakterrel kapcsolatban kaptak, azonban úgy hiszik végül csak el találták és összeállt a hős. 

Az Uprising PVE kontent történet mesélés szempontjából kihívást jelentett számukra, mivel a játékosok számára egy olyan módot kellett megtervezni, amiben átélhetik az Overwatch hőskorának akcióit és átélhetik a karakterek által megvívott néhai küzdelmeket.

Ha már események, ne feledkezzünk meg a Year of the Rooster eseményről sem, ami Jeff Kaplan egyik személyes kedvenc event-je, ráadásul ott került be a játékba a "Capture the Flag" vagyis zászlófoglalós játékmód is. Volt nekünk még egy évfordulónk is ugye, ahol megérkeztek az új hőskinézetek és tánc emote-ok is, amik megalkotása különösen vicces feladat volt a csapat és az animációs részleg számára.

Ezek lettek volna tehát az Overwatch idei fontosabb mérföldkövei, a beszámolót videó formában pedig a BlizzCon honlapján tekinthetitek meg.

Join Us At BlizzCon 2017

Blizzard Entertainment's celebration of epic games and an epic community. November 3-4, 2017 · Anaheim, CA


Ti mit gondoltok, mi vár még ránk az év hátralévő részében? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!