Lorewalking: Mei-Ling Zhou, az örök optimista klímaszakértő

Lorewalking: Mei-Ling Zhou, az örök optimista klímaszakértő

Habár a közösség szívébe még nem sikerült belopnia magát, Mei egy rettentően szerethető karakter. 

Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk nektek kicsit jobban bemutatni az Overwatch hősei, és a történetben betöltött szerepüket. Legutóbb a genetikailag módosított emberszabású gorillával, vagyis Winston-nal foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Lorewalking: Winston, a szuperintelligens tudós gorilla

Sensevida | 17/10/05 18:31 Néhány hete új cikksorozatot indítottunk Lorewalking néven, amiben bővebben bemutatjuk az Overwatch karaktereit és a háttértörténetben betöltött szerepüket. Legutóbb mindenki kedvenc brazil lemezlovasával, Lúcio Correia dos Santossal foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. Sensevida | 17/10/04 16:20 Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk veletek kicsit bővebben megismertetni az Overwatch karaktereit és a történetben betöltött szerepüket.

Most úgy döntöttünk, hogy a játék rettentően cuki kínai klíma szakértőjével, vagyis Mei-Ling Zhou-val folytatnánk a sorozatot és reméljük, hogy a bemutatott háttértörténet után valamivel jobban megszeretitek majd a hősnőt. 

A Blizzard koncepciója szerint egyébként egy olyan karaktert szerettek volna létrehozni, aki a nemi diverzitás mellett a különleges képességek nélküli normál embereket képviseli az Overwatch világában, ezzel bizonyítva azt, hogy bárkiből lehet hős, ha optimista, és nem fél a kihívásoktól. Mei eredetileg Frostbite néven futott volna, és külseje leginkább Zarya-hoz hasonlított, a neve pedig kínai nyelven annyit tesz, hogy gyönyörű. De ugorjunk is át a hősnő élettörténetére. 
mei ow blizzard
Mei-Ling Zhou 2046-ban született Kínában, a fiatalkoráról azonban semmilyen információ nem áll jelenleg rendelkezésünkre. Az első bejegyzések vele kapcsolatban az Overwatch eco-Watchpoint bázisaival kapcsolatban érkeztek, ahová mint elismert klímaszakértő kapott meghívást. A létesítményeket azért hívták életre, hogy a megnövekedett Omnic populáció, és a háború okozta éghajlat változásokat megfigyeljék, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően megoldást tudjanak találni a szélsőséges időjárás miatti katasztrófák elkerülésére. 

2067 körül Mei-t, és egy válogatott tudósokból álló csapatot a Watchpoint: Antarctica bázisra vezényelték, hogy a fagyos kontinens adatainak vizsgálatával és feldolgozásával áttörést érjenek el a klimatológiában, és milliók életét menthessék meg. A komplexummal ti is találkozhattok egy Arcade pálya keretein belül, és a hat fős alakulat tagjairól egy csoportkép is készült.
ow blizzard teamantarctica mei
Egy nap a berendezések egy hatalmas hóvihart jeleztek közeledni a megfigyelőbázis felé, ami a megérkezésével tönkretette a komplexum létfenntartó és kommunikációs eszközeit is, szóval a túlélés érdekében a csapat úgy döntött, hogy hibernálják magukat a felmentő sereg érkezéséig. A hat tudós rutinfeladatnak gondolta a helyzetet, és csak alvásként utaltak a fagyasztási folyamatra, mivel úgy hitték, az Overwatch majd kimenti őket a szorult helyzetből. Sajnálatos módon a szervezet teljesen megfeledkezett az Antarktiszi csapatról, így a helyzetnek tragédia lett a vége. 

Amint azt már a Rise and Shine animációs rövidfilmben is láthattátok, a "lefekvés" óta több mint 9 év telt el, a hibernáló tartályok meghibásodtak, szóval a csapat örök álomba merült Mei kivételével. Hősnőnk azonban barátai elvesztése és a lehetetlen helyzet láttán sem adta fel, és a kis robot Snowball segítségével elhatározta, hogy megmenti saját magát. Technikai tudását felhasználva a bázison található eszközökből és egy hajszárítóból olyan szerkezetet épített, amivel jégfalakat lehet emelni vagy megfagyasztani dolgokat. A teljes történetet az alábbi videóban tekinthetitek meg.

Mei tehát megmenekült és Snowball áldozata sem volt hiába, mivel a fiatal klímakutató ezután elkezdte járni a világot, amellyet a több évnyi adat felhasználásával szeretné jobb hellyé tenni. Kalandjai során megfordult Észak-Amerikában, Megmászta a Himalája hegységet, és egy ponton még Winston-nal is találkozott. Jelenleg Ázsiában tartózkodik az ottani időjárás okozta problémákra keresve a megoldást. 

A karakter története egyébként azért is különösen fontos, mivel a legfőbb tanulsága az, hogy bármilyen szorult helyzetből ki tudjuk vágni magunkat, feltéve ha optimisták vagyunk. Az Overwatch vezető írójának Michael Chu-nak ezért is ő a kedvence, mivel kiválóan példázza az emberi leleményességet és küzdeni akarást, továbbá azt, hogy bárkiből lehet hős. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!