Metajelentés: Már az Ana imádó koreaiak is Mercy-vel játszanak inkább

Metajelentés: Már az Ana imádó koreaiak is Mercy-vel játszanak inkább

A 6. szezonban életbe lépő változtatásoknak köszönhetően a Távol-keleten is minden megváltozott.

Az 1.14-es és 1.15-ös frissítésekben érkezett karakter-átalakítások teljesen felkavarták az állóvizet, és a már megszokott meta felborult. Az aktuális nyugati statisztikákról –amelyben Mercy néhány Tier-ben 100%-os választási arányokkal rendelkezik– már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Metajelentés: Angyalból ördög

A nemrég bevezetett rework-nek köszönhetően Mercy népszerűsége néhol eléri a 100%-ot.

De mi a helyzet a kompetitív Overwatch mekkájának számító koreai szerverekkel? Nos; az OmnicMeta most ezt a régiót vette nagyító alá, és több mint 80 ezer játékos adatait használták fel a 6. szezon metájának pontos megismeréséhez. Ha emlékeztek még, pár hónappal ezelőtt egy hasonló statisztikából az derült ki, hogy a koreai játékosok Support szempontból inkább a nagyobb skill igényű Ana-t preferálják a nyugat kedvence Mercy helyett. 

A Dr. Ziegler rework-ot azonban a régió is megérezte, és a játékosok manapság már inkább őt viszik csatába, az egyiptomi mesterlövész népszerűsége pedig erősen csökkenőben van. Habár Mercy választási aránya itt nem éri el ugyan a 100%-ot, a Grandmaster-ben nyújtott 80% igencsak érdekes a korábbi szezonokhoz képest.
ow omnicmeta kr season6
A DPS hősök között egyértelműen Genji-t és McCree-t választják a legtöbben, amíg Soldier:76 és Tracer népszerűsége stagnál az 5. szezon óta. Hanzo, Junkrat, Reaper és Pharah az alsóbb régiókban nyerte el a játékosok szeretetét, azonban Doomfist-tet és Sombra-t továbbra is kevesen preferálják. 

A Tankoknál sem történt nagy változás a D.Va rework ellenére, mivel használati aránya alig 5%-ot csökkent, Winston pedig megmaradt a kaszt királyának. Érdekes módon a Roadhog buff itt nem nem nyerte el a játékosok tetszését, Zarya még mindig szituációs választás, Reinhardt inkább az alsó Tierek-ben népszerű, és szegény Orisa-t is alig látni a mérkőzéseken. 

A 6. szezon legnagyobb változásai leginkább a Supportokat érintik, ahol Lucio és Ana is sokat vesztett a népszerűségéből, Mercy használata pedig extrém módon nőtt, különösen a ranglétra magasabb régióiban. Szám szerint így változott a koreai hőshasználat az 5. kompetitív szezon óta. 
ow blizzard omnicmeta kr stats
Az elemzés egyébként kitér a két régió összehasonlítására is, amiben alapvető különbségek fedezhetőek fel. Koreában a már említett Genji és McCree számít az offenzív hősök királyának, amíg az észak-amerikai és európai szervereken a játékosok Pharah-t, Reaper-t és Soldier-t részesítik előnyben. Orisa és Roadhog többet fordul elő nyugaton, a Supportok-nál pedig Mercy-t és Zenyatta-t szintén többet látni az EU/NA meccseken. 
ow omnicmeta blizzard difference
Ez lett volna tehát a koreai metajelentés, amiben tisztán látszik, hogy a játékosok fejét ott is kezdi elvarázsolni Mercy. Kíváncsian várjuk, hogy a már bejelentett nerfek változtatni fognak-e ezeken az arányokon, és Ana visszanyeri-e vezető szerepét a Supportok-nál?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!