Kisebb dráma a Starladderes közvetítésekkel kapcsolatban, jött is a Valve hivatalos válasza

Kisebb dráma a Starladderes közvetítésekkel kapcsolatban, jött is a Valve hivatalos válasza

Vajon a közleményükben kiadott információkkal tisztázták, hogy mi is a helyzet?

Volt egyszer egy Starladder i-League Invitational Team Secret Na'Vi mérkőzés, melyet október 13-án Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg (TI3 győztes, ex-Alliance játékos) újra streamelte a saját csatornáján. Ezzel alapvetően nem is lenne semmiféle probléma, azonban a verseny szervezői az adása közben küldték az üzenetet neki, hogy állítsa le és hagyja abba, különben bannolják a twitch fiókját. Egyfelől érthető a dolog, mivel potenciális nézőket von el, és ez a reklám szponzorokat is érinti, másfelől viszont ebből nem volt különösebben még gond, hiszen a Dota TV-n mindenki számára elérhetőek ezek a tornák.

Mindenesetre nagy zűrzavart okozott az embereknél, hogy akkor most mi is a helyzet. Sőt Bulldog ezt már többször megtette, hogy az általa vélt jó párharcokat megmutatta a közönségének is, és közben elmondta a saját meglátásait.


A figyelem középpontjában ezek után nem is álhatott más, mint a Valve. Várták a válaszukat, amely elméletileg tisztázná, mit szabad és mit nem egy hivatalos tornával kapcsolatban. Meg is érkezett a közlemény, bár nem teljesen egyértelmű még mindig a helyzet. Sőt, még oda is szúrt a kiadó a közösségnek egy "néhányan hajlamosak túlreagálni a dolgokat" kijelentéssel. Összességében a Valvenak fontos, hogy a legjobb produkciókat láthassák a rajongóik. Azt is megértik, hogy sokan csak bizonyos csatornákat követnek, és ezáltal értesülnek különböző eseményekről, és nem feltétlen nézik a hivatalos adásokat. Nyilvánvalóan azt szeretnék elérni, hogy az emberek kövessék és nézzék ezeket a rendezvényeket, de a gond leginkább a reklámozással és az ebből származó bevételekből fakad.

"Ha jól értem, akkor engedélyezett a streamelés Dota TV-ből, amíg nincs fent reklám és overlay, igaz?" -áll a kérdés Bulldog tweetjében

A Valve a következő megoldással rukkolt elő: bárki szabadon adhatja a Dota TV-ben futó meccseket, viszont semmilyen saját reklám megjelenítését nem tartalmazhatják ezek az műsorok. Ezek szerint nem lehet termékeket, vagy csapatokat hirdetni, ezért is kapott Bulldog figyelmeztetést. Miután az összes le lett véve, semmilyen kivetni valót nem talál a kiadó, hogy streameljük a profi ligákat. Kitérnek még arra is, hogy a hivatalos csatorna tartalmát szintén felejtsük el, gondolva itt az eredeti audiósávra, a kamerakezelésre, overlayekre stb.

A Dota 2 sokaknak egy igen jó üzlet. Hatalmas összegekbe kerülnek ezek a rendezvények és a streamekből származó reklámbevételek az egyik fő forrásuk. De a Valve tisztában van azzal, hogy sokan csak a kedvenc streamereik oldalán hajlandóak nézni a legnagyobb eseményeket. Kérdés, hogy ez a megoldás mindkét oldalt kielégíti e, hogy mindenki egyformán élvezhesse a legmagasabb szintű Dotát.

Nektek mi a véleményetek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!