A legnépszerűbb hősök Grandmaster-ben, kasztok szerint

A legmagasabb kompetitív rangon érdekes változások vannak folyamatban.

A nemrég bevezetett Mercy és D.Va rework igencsak megkavarta a kompetitív Overwatch-ot és a statisztikák alapján tisztán látszik, hogy a meta változóban van a korábbiakhoz képest, mivel hősök emelkednek fel, míg mások kezdenek eltűnni a meccsekből.

Metajelentés: Angyalból ördög

A nemrég bevezetett rework-nek köszönhetően Mercy népszerűsége néhol eléri a 100%-ot.

Most úgy gondoltuk, az OmnicMeta aktuális ranked statisztikái alapján utánanézünk mi a helyzet Grandmaster-ben, ahol elméletileg a legjobb játékosok tartózkodnak a ladderen, a metajelentés alapján pedig kiválogattuk kasztonként a legnépszerűbb hősöket. Vágjunk is bele!

Support
ow blizzard mercy screenshot

A Mercy átalakítás ebben a Tier-ben érezteti leginkább hatását, mivel a vizsgált meccsek majdnem mindegyikében szerepelt a karakter. A 99%-os választási arány abszolút hihetetlen adat, főleg abból a szempontból, hogy milyen hatással van a többi Support hősre, akik igencsak háttérbe szorultak mostanában. Ha ez így marad, akkor a Blizzard-nak sürgősen el kell gondolkodnia a kaszt finomhangolásán vagy egy új hős azonnali beiktatásán.

Tank
ow winston screenshot

A Tankoknál elég kiegyenlített a helyzet és a hősök többsége 10%-on belül mozog egymáshoz képest. A korábbiakhoz viszonyítva ez igencsak jó hír, mivel ha emlékeztek még, pár hónapja D.Va és Winston párosa egyeduralkodó volt a Tier-ben. A Blizzard változtatásainak hála azonban a Grandmaster játékosok újra felfedezték a többi karaktert, azonban Winston továbbra is a legnépszerűbb mind közül 41%-os választási arányával. 

Defense DPS
junkrat ow screenshot

A hatodik szezon elején Junkrat kapott egy jó kis buffot, ami a mémnek számító karakterből egycsapásra meta hőst csinált. Régebben az őrült robbantgató inkább az alsó régiókban számított népszerűnek, különösen Bronze-ban, most viszont már a legfelsőbb szintek játékosai is előszeretettel viszik csatába. A statisztikák szerint Junkrat jelenleg 26%-os népszerűségi rátával rendelkezik Grandmaster-ben a védekező hősöknél és majdnem 10%-kal előzi meg a második helyezett Widowmakert. 

Offense DPS
ow mccree screenshot

A kaszt korábbi királyai, vagyis Tracer és Genji határozottan visszaszorultak az elmúlt hónapokban, teret engedve ezzel az amerikai pisztolyhősnek, McCree-nek és a magányos igazságosztó Soldier:76-nak. Habár a karaktereket csupán 3% választja el a népszerűségi listán, McCree számára az első hely igencsak nagy eredmény, aki korábban még sosem hozott ilyen jó számokat ezen a rankon. 

Végezetül itt az aktuális Grandmaster Tier lista, ami Mercy ámokfutásától eltekintve, eléggé kiegyenlítettnek mondható.

  • Tier 1 (> 75%):  Mercy (99%)
  • Tier 2 (> 50%): 
  • Tier 3 (> 25%):  Lucio (43%), Winston (41%), Zarya (37%), McCree (35%), Tracer (34%), Genji (32%), Soldier76 (32%), Reinhardt (31%), Roadhog (30%), D.Va (29%), Zenyatta (27%), Junkrat (26%)
  • Tier 4 (> 15%):  Widowmaker (17%), Pharah (16%)

A győzelmi arányok is igen érdekes információkkal szolgálnak, ugyanis a leghatékonyabbnak számító karakter eléggé friss kedvencnek számít. 

  • Junkrat - 56.2% 
  • D.Va - 55.6% 
  • Zenyatta - 55.2% 
  • Mercy - 54.0%  
  • Winston - 54.0%

Ez lett volna tehát az aktuális Grandmaster szituáció az Omnicmeta statisztikái alapján. Összességében elmondható, hogy a legtöbb kasztban kiegyensúlyozott helyzet uralkodik, kivéve a Supportok-nál, ahol a Blizzardnak már tényleg kezdenie kellene valamit Mercy egyeduralmával. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!