Vadiúj mercit kap majd a következő Dota2 Major MVP-je

Vadiúj mercit kap majd a következő Dota2 Major MVP-je

A versenyeken eddig maximum vállveregetéssel, vagy emléktárggyal díjazták az MVP-ket. Mostantól ez változik.

Egyre jobban érezhető a szponzorok bevonódása az e-sportok világába. 2017-ben különösen aktívak az autógyártók: az Audi pl. az Astralis CS:GO csapatát támogatta, a Subaru saját CS:GO versenyt szervezett, a BMW volt a nyári, európai League of Legends döntő támogatója volt, míg most a legújabb a Mercedes aktivitása.

A német autógyártó ugyanis úgy döntött, hogy egy vadiúj, közel 60.000 dolláros (átszámítva nagyjából 15-16 millió Ft-os) Mercedes Benzzel mehet majd haza a következő, hamburgi Dota2 Major MVP-je! Nem volt eddig arra példa, hogy egy MVP-t ilyen mértékű díjazásban részesítsenek, így a Mercedes megmozdulása mindenképpen egyedi: ez lesz az eddigi talán legnagyobb, nem pénzben mért nyeremény, amit e-sport játékos kap!

Az október 26-29. között zajló torna alatt –ahogy eddig a legtöbb rendezvényen– a nézők is szavazhatnak arról, hogy ki legyen a torna legértékesebb játékosa. Az ő döntésük, valamint a helyi kommentátori és műsorvezetői gárda szavazatai alapján (40-60-ban számítanak majd a döntésnél) dől majd el, hogy ki furikázhat majd haza az új Mercivel. 

Egyre több szponzor száll be az e-sportba!

damilosK | 17/10/20 17:30 Azt eddig is tudtuk, hogy nagy az érdeklődés az e-sport világa felé, viszont most már egyre nagyobb nevek is beszállnak az e-sport iparba. A fnatic, a Philidelphia 76ers és a Tempo Storm is új szponzorra lelt.

Az 1.000.000 dollár összdíjazású hamburgi versenyen, amely nem mellesleg a TI7 utáni, a 2017/18-as Dota2 szezon első nagy állomása, a Team Liquid, Newbee, Evil Geniuses, SG E-sports, Fnatic, Keen Gaming, Team Secret, Virtus.pro nyolcasból kerül majd ki a győztes és az MVP is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Borítókép: ESL One

Kövess Minket!