Lorewalking: Reinhardt Wilhelm, a modern kori Don Quijote

Öreg kora ellenére a német lovag még mindig a kalandot és a dicsőséget keresi.

Lorewalking cikksorozatunkban igyekszünk nektek bemutatni az Overwatch karaktereinek megalkotási folyamatát és a játék történetében betöltött szerepüket. Legutóbb az ausztrál ámokfutó duó testőr tagját, vagyis Roadhog-ot vettük nagyító alá; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Lorewalking: Mako Rutledge, az egyszemélyes apokalipszis

Sensevida | 17/10/19 19:48 A hetek óta tartó Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk nektek kicsit jobban bemutatni az Overwatch hőseit és feltárni a megalkotásuk folyamatát, illetve a lore-ban betöltött szerepüket. Legutóbb Akande Ogundimu-val, vagyis a harmadik Doomfist-tel foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Most úgy döntöttünk maradnánk a Tank karaktereknél és a nagy hangú német kalandorral, azaz Reinhardt Wilhelm-mel folytatnánk a sorozatot, végigmenve hosszú életének fontos pillanatain. A karakter fejlesztésének folyamatáról sajnos ismételten csak nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre, annyi azonban biztos, hogy Reinhardt tervezésénél még a Blizzard egykori atyaúristene Chris Metzen is jelen volt.

Elmondása alapján a hős inspirációjául a világhíres 17. századi spanyol regény, a Don Quijote és annak főszereplője szolgált, aki eredetileg egy unatkozó vidéki úriember, viszont egy nap elhatározza, hogy lovag lesz belőle és kalandokra indul segítőjével, a nem túl eszes "fegyverhordozójával" Sancho Panzával. Reinhard is jelenleg ilyen életet él, szóval a párhuzam abszolút helytálló, annyi viszont, hogy a német óriás valós harci tapasztalattal, és több mint 30 éves szolgálati idővel rendelkezik. A hős külsejét illetően sajnos nem tudunk koncepciós rajzokat mutatni, viszont egy korai bemutatóképen még teljesen másként tűnik fel, más karakterekkel együtt.

A történet szerint Reinhardt Wilhelm 2015-ben született Németországban, és fiatal koráról eddig szinte semmit nem osztott meg a Blizzard. Ami biztos, hogy Reinhardt világéletében különösen élénk fantáziával rendelkezett, kedvenc csemegéje a Currywurst, ami egy népszerű német gyors étel, továbbá kicsi korától kezdve imádja a Warcraft filmet és David Hasselhoff zenéjét, önmagát pedig leginkább egy letűnt kor lovagjaként szokta definiálni. 

Hősünk még az az Omnic Krízis kitörése előtt belépett a hadseregbe hazájának védelmében, képessége és termete alapján pedig bekerült a Crusader programba, ahol a jelentkezőket masszív pajzsgenerátoros páncélzattal és hatalmas rakéta kalapácsokkal szerelték fel. A szervezet leginkább a háború idején szolgált az ország védelmének leghatékonyabb ütőkártyájaként. A legnagyobb ütközetükre a fekete erdőben található Eichenwalde városánál került sor, amikor is a modern kori lovagok vezetője, Balderich von Adler tábornok az Omnic sereg mögé lopózva indított támadást, hogy időt nyerjen a visszavonuló hadsereg számára. 

A Crusader-ek akkor győzelmet arattak, azonban csupán maroknyian maradtak életben a csata után, és a vezetőjük is elesett a város kastélyában. Reinhardt is a túlélők közt volt, és érdemeinek elismeréséül meghívást kapott az ENSZ frissen felállított akciócsoportjába az Overwatch-ba, ami hosszú évek véres ütközetei után sikeresen véget vetett a háborúnak. Személyiségének és őszinteségének köszönhetően társai mindig felnéztek rá, és a hősiesség példaképnek tekintették, Torbjörn-nel ráadásul különösen jó barátságba került, annak ellenére, hogy az üldözési mániás zsémbes törpe nem sok mindenkivel jött ki jól. 

A történet szerint legközelebb hét évvel a jelen kor előtt, a Londonban történt Null Sector lázadásnál találkozhatunk Reinhardt-tal, aki tagja volt annak az akciócsoportnak, amit Jack Morrison engedély nélkül küldött oda a helyzet stabilitására. A krízist végül megoldották, azonban az Overwatch és Morrison a média kereszttüzébe került, ráadásul egy vizsgálat is indul az eset miatt, aminek következménye képen kényszer nyugdíjba küldték Wilhelm-et, mivel a döntéshozók szerint már túlságosan öreg volt az aktív szolgálathoz. 

Reinhardt ha vonakodva is, de kénytelen volt eleget tenni felettesei utasításának és elhagyta a szervezetet, aminek főhadiszállása nemsokkal később felrobban a Reyes lázadásnak köszönhetően. Hősünk beszédet mondott Morrison parancsnok temetésén, azóta pedig a világot járja és ahol tud segít a rászorulókon, legyen szó akár emberekről vagy omnicok-ról. Kalandjai során megismerkedett egy Brigitte nevű szerelővel, akivel a Dragon Slayer képregényben egy bűnszervezetet is felszámolnak. 

A Recall animációs rövidfilm szerint Reinhardt pillanatnyilag Grönlandon tartózkodik, viszont a karácsonyi Reflections képregényben beugrik régi barátjához Torbjörn-höz és a kandalló előtt felolvas a gyerekeinek. 
ow blizz rein reflections
Ez lett volna tehát Reinhardt Wilhelm élettörténete. Reméljük tetszett, és ha szeretnétek még ilyet olvasni, kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!