Lorewalking: Mako Rutledge, az egyszemélyes apokalipszis

Lorewalking: Mako Rutledge, az egyszemélyes apokalipszis

Akárcsak Junkrat, Roadhog is a körülmények és a háború miatt vált egyszerű farmerből kegyetlen gyilkológéppé.

A hetek óta tartó Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk nektek kicsit jobban bemutatni az Overwatch hőseit és feltárni a megalkotásuk folyamatát, illetve a lore-ban betöltött szerepüket. Legutóbb Akande Ogundimu-val, vagyis a harmadik Doomfist-tel foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Lorewalking: Akande Ogundimu, vagyis a harmadik Doomfist

Sensevida | 17/10/17 19:50 Néhány hete új cikksorozatot indítottunk Lorewalking néven, amiben igyekszünk nektek jobban bemutatni az Overwatch karakterek megalkotásának folyamatát, továbbá a lore-ban betöltött szerepüket. Legutóbb az igazság bajnokának számító Fareeha Amari-val, vagyis Pharah-val foglalkoztunk; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Most az ausztrál ámokfutó duó testőr tagjával, vagyis Roadhog-gal folytatnánk a sorozatot, akinek ugyan megalkotásáról nagyon kevés információ látott eddig napvilágot, élettörténete viszont rengeteg izgalmas részt tartogat számunkra. Amit biztosan tudni lehet, hogy a karaktert Mako Rutledge-nek hívják és a keresztneve az Új-Zélandi Maori nyelvjárás szerint azt jelenti, hogy cápa, továbbá az Islander és Toa Legendary skinek is erősítik a karakter polinéziai származását.
ow blizz roadhog toa maori
Az eredeti design kialakításánál egyébként a készítők a Mad Max filmek poszt-apokaliptikus világát vették alapul, viszont a Blizzard különösen rejtegeti Roadhog arcát, mivel még egyetlen hivatalos képet sem közöltek arról, hogy is néz ki a karakter álarc nélkül. Kezdeti koncepciós képpel most sajnos nem szolgálhatunk, de remélhetőleg az Október 24.-én megjelenő The Art of Overwatch könyvből majd további részletek derülnek ki. De ugorjunk is tovább a karakter eredettörténetére. 

Mako Rutledge 2048-ban született és egy csendes ausztrál farmon nőtt fel. Életének korai éveiről sajnos semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre, szóval a fonalat az Omnic Krízis lezárása után tudjuk felvenni, ami ugye 2051-ben volt. Egy évre rá az ország kormánya hatalmas területeteket adományozott a helyi Omnium és Omnic-ok számára, remélve azt, hogy ez majd hozzájárul egy hosszútávú békés együttéléshez.

Az Outback néven elhíresült pusztaság lakói, köztük Mako-val azonban egyáltalán nem értettek egyet a döntéssel, ráadásul el is kellett hagyniuk otthonaikat és földjeiket, szóval idővel az elégedetlenkedésből véres lázadás lett a régióban és megalakult az Ausztrál Felszabadítási Front néven elhíresült törvényen kívüli társaság. A banda egészen odáig jutott, hogy behatoltak az Omnium épületébe és bombát helyeztek el a gyár fúziós magjánál, ami a robbanásával radioaktív pusztasággá változtatta az Outback nagy részét.

Mako az esemény után teljesen megváltozott és a hazaszerető szabadságharcosból egycsapásra egy kegyetlen gyilkos vált belőle, aki senkinek nem kegyelmez. A spekulációk alapján a sugárzás is nagyban közrejátszott Rutledge személyiségének eltorzulásához és vérszomjának megnövekedéséhez, továbbá a fizikai állapota folyamatosan romlani kezdett, amit csak vegyi anyagok belélegzésével tud kordában tartani napjainkig.

Az Omnium pusztulása után Mako felvette a Roadhog becenevet és motorjával járni kezdte a senki földjét, maga mögött hullahegyeket hagyva. Egy ponton beköltözött egy Junkertown közeli farmra, azonban a környéket szívből gyűlölte és abszolút nem szeretett a Junkerek közt élni, ráadásul idővel konfliktusba keveredett a város királynőjével is. 

Roadhog legközelebb a Wasted Land képregényben jelenik meg főszereplőként, és miután elintézett néhány betolakodót, a tőlük szerzett zsákmányból beruccant a városba és feltöltötte készleteit. A bevásárlás után betévedt egy kocsmába, ahol néhány fejvadász egy Junkrat nevű alakból próbálta meg kiszedni annak kincsének rejtekhelyét. Junkrat félelmében 20%-os részesedést ajánlott Mako-nak, amit az óriás el is fogadott és elintézte a fejvadászokat, azonban a végén emelt az áron és 50-50 alapon egyeztek meg. 

A párost idővel kirúgták Junkertown-ból, ők azonban bosszút esküdtek a Queen ellen és világ körüli ámokfutásba kezdtek, hogy pénzt és robbanóanyagot szerezzenek a nagy terv megvalósításához. Londonban ellopták a koronaékszereket, Sydney-ben felrobbantottak egy felhőkarcolót, Hanamura-ban pedig feldúltak egy játékterem bazárt. A Moment in Crime animációs rövidfilm szerint a hatóságok 25 millió dolláros vérdíjat tűztek ki Junkrat és Roadhog fejére, azonban még senkinek sem sikerült elkapnia őket. 

Legutóbb akkor hallottunk az eszeveszett duóról, amikor visszatértek Junkertown-ba, hogy beteljesíthessék bosszújukat és felrobbantsák a királynőt. A terv azonban balul sül el, mivel még a kapun se engedik be Junkrat-et és Roadhog-ot. 

Ez lett volna tehát Mako Rutledge, vagyis Roadhog élettörténete, aki otthona elvesztése után drasztikus módszerekhez folyamodott, viszont rajta veszett, amikor a környéket radioaktív pusztasággá változtatták. 

Reméljük tetszett ez a kis írás és ha szeretnétek még ilyet olvasni, kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!




Kövess Minket!