Supportok, nehézségi fokozat szerint rangsorolva

Ha még csak ismerkedtek a kaszt hőseivel, érdemes ebben a sorrendben haladnotok.

A hatodik szezonban életbe lépett karakter átdolgozások és buffok visszaszorították a korábbi dive meta egyeduralkodóit, szóval az eddig mellőzött hősök újra népszerűvé váltak. Ezekben az időkben úgy hisszük, hogy mindenféleképpen érdemes új karakter kasztokat is megtanulni, mivel a hero pool növelésével a saját győzelmi esélyeiteken tudtok javítani. Korábban a DotEsports listája alapján már írtunk nektek a Tank karakterek nehézségi szintjéről; ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

A játék tankjai, nehézségi fokozat szerint rangsorolva

Sensevida | 17/10/14 18:30 Az 1.15-ös frissítés nagy hatással volt az Overwatch Tankjaira is, mivel a D.Va átalakítás miatt a többiek nagyobb teret kaptak a ladderen. A legnagyobb nyertesek egyértelműen Reinhardt és Roadhog, akik azóta is keményen dolgoznak régi dicsőségük visszaszerzésén, és az aktuális metajelentés szerint nem is haladnak rosszul.

Most úgy határoztunk, hogy saját listát készítünk, amiben a főszerep a Support hősöké lesz, és a legkönnyebbtől a legnehezebbig végigmenve, adunk pár tippet hozzájuk. Jelenleg öt támogató karakter van a játékban, viszont Mercy népszerűsége és a rework-nek köszönhető hatékonysága teljesen elnyomja a többieket, akik lassan, de biztosan kezdenek eltűnni a meccsekről, legalábbis az aktuális metajelentés szerint. Ez sok szempontból igencsak szomorú, mivel a Blizzardnak jobban oda kellene figyelnie a kaszt kiegyensúlyozására, továbbá egy új hőst is berakhatnának már, hogy a játékosoknak több lehetőségük legyen választani.

esport1 kerdoiv banner

Az alábbi listában látni fogjátok majd a jelenlegi támogató karaktereket nehézségi szint szerint sorrendbe rakva, az információink pedig a PlayOverwatch illetve az OmnicMeta oldalakról, továbbá a saját tapasztalatainkból származnak, és elsősorban azok számára lehetnek hasznosak, akik még csak ismerkednek a kaszttal való játékkal. Vágjunk is bele!

Mercy

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy Dr. Angela Ziegler a legkönnyebb Support karakter és sajnos a jelenlegi leghatékonyabb is. Egy bal klikkel folyamatosan gyógyított hőst nagyon nehéz elintézni, ha pedig támadásról van szó, már jöhet is a jobb klikkes sebzés boost, ráadásul pillanatok alatt. A 30 másodpercenként kivitelezhető újraélesztés pedig abszolút broken mechanizmus a játékban, ami rengeteg csatát tud eldönteni, szóval ha még nem vagytok járatosak a Supportok területén, érdemes vele kezdeni. 

Symmetra

A játék talán legnépszerűtlenebb hősnőjéhez nem feltétlenül kell nagy skill, azonban érdemes észben tartanotok, hogy egy szituációs karakterről van szó, és nem minden esetben a leghasznosabb. 2CP vagy Hybrid pályák első pontjánál tudjátok kihasználni az erejét leginkább, egyedül a turretek pozicionálására és a minél hamarabbi Ultimate-re kell koncentrálnotok, amivel nagyban hozzájárulhattok a csapatotok sikeréhez. Akárcsak Winston esetében, a célzással nem kell törődnötök amennyiben elég közel vagytok az ellenséghez, viszont nem érdemes túl agresszíven nyomulni, mert könnyen megbüntethetnek érte.

Lucio

A brazil lemezlovas tökéletes átmenet a sebzés és gyógyítás között, amivel különösen nagy hasznára lehettek a csapattársaitoknak. A passzív sebességnövelés vagy gyógyítás egy gombnyomásra változtatható, és csak arra kell ügyelnetek, hogy együtt mozogjatok a csapattal, és az Ultimate képességet is a megfelelő időben használjátok el. Ha bajba kerülnétek, jobb kattintással csak lökjétek el a támadóitokat és meneküljetek a többiek védelmébe. A tapasztaltabbak persze már mutathatnak némi agressziót, különösen az alsóbb régiókban, ahol a játékosok kevésbé tudnak célozni és Lúció könnyen kicselezheti őket a falakon való csúszkálással és az össze vissza ugrálással. 

Zenyatta

Az Omnic szerzetes éppen hogy csak lemaradt listánk éléről, és a korábban felsorolt karakterekhez képest már jóval több technikai tudást igényel. A Discord Orb helyes használata és a célpontok bemondása elengedhetetlen Zen esetében, szóval ha vele próbálkoztok, mindenféleképpen használjátok a voice chatet és tájékoztassátok a csapattársaitokat. A Harmony Orb, habár nem a legtöbbet gyógyító képesség a játékban, egy flanker karakternek vagy a magasan repkedő Pharah-nak különösen hasznos lehet, arra viszont figyeljetek, mikor tér vissza a gömb és azonnal rakjátok rá valaki másra. Az Ultimate képessége a karakternek abszolút életmentő lehet, és próbáljátok meg csak különösen veszélyes fenyegetésekre elhasználni. Pozicionálás szempontjából maradjatok a háttérben úgy, hogy rálássatok a csatatérre és az elsődleges, vagy másodlagos tüzeléssel még el is tudjatok kapni valakit. 

Ana

A karakter bemutatkozásakor még jól emlékszünk arra, hogy rengetegen szkeptikusak voltak a gyógyító mesterlövész koncepciója hallatán. Pár hónapra rá azonban a Blizzardnak már nerfelnie is kellett a hősnőt, mivel a Nano Boost akkora győzelmi kondíciót jelentett a meccsek során, hogy szegény Ana-t horrornagyinak kezdte hívni a közösség. Listánk élére most azért került, mert fegyverének közepes hitboxa ellenére jó célzás kell ahhoz, hogy meg tudjuk menteni társainkat, továbbá a Sleep Dart CC hatékony használatát, és a Gránát célpontjainak prioritását hosszú idő alatt lehet elsajátítani. A kompetitív Overwatch mekkájának számító Koreában Ana majdnem egy évig volt a csúcson, mivel a játékosok ott a magasabb skill igényű karaktereket részesítik inkább előnyben, azonban a Mercy rework miatt szegény hősnő népszerűsége igencsak megcsappant az elmúlt hónapokban.

+Sombra

Habár Sombra hivatalosan az Offense DPS hősök táborát erősíti, még maga Jeff Kaplan is elismerte, hogy inkább a Support kaszthoz sorolható a Health Pack megbuherálása miatt. Egy jól koordinált csapatban ennek hatalmas haszna van, mivel ha az élettöltő csomagok meg vannak hackelve, az ellenfél egy támadás, vagy védekezés során csak a Supportokra tud támaszkodni. A mexikói hősnőhöz különösen jó koordinációs képességek és időzítés szükséges, de a profi csapatok előszeretettel használják egy másik Supporttal kiegészítve. 

Ez lett volna tehát a Support karakterek listája, nehézségi fokozat szerint felsorolva. Reméljük, hogy elnyerte tetszéseteket az összeállítás, és ha szeretnétek még ilyet olvasni; kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!