Lorewalking: Moira O'Deorain, aki a tudomány érdekében bármit képes megtenni

Lorewalking: Moira O'Deorain, aki a tudomány érdekében bármit képes megtenni

A játék BlizzConon bemutatott 26. karaktere nem éppen a hősök táborát erősíti. 

Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk nektek bemutatni az Overwatch hősök megalkotásának folyamatát és a történetben betöltött szerepüket. Legutóbb Numbani új reménységével, az Efi Oladele által megalkotott csupán pár hónapos Omnic-kal, vagyis Orisa-val foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Lorewalking: Orisa, Numbani új reménysége

Az Efi Oladele által átalakított OR15-ös egység fiatal kora ellenére hamar a város kedvencévé vált.

Most úgy döntöttünk, utánajárunk a játék új Support karakterének, a BlizzConon bejelentett Moira-nak, akiről az idő rövidsége ellenére, nagyon sok információt árult el a Blizzard és a fejlesztési folyamat lépcsőfokaihoz még illusztrációkat is publikáltak. A stúdió eredetileg egy árnyékvilágból jövő erkölcsileg megkérdőjelezhető androgün antihőst szeretett volna létrehozni, aki merő ellentéte a játék eddigi jóindulatú Supportjainak. Az első rajzon Moira még négy darab robot csáppal lett ábrázolva, azonban a fejlesztők elvetették ezt az irányt, mivel túlságosan bonyolult lett volna a mozgását beilleszteni a játékba. A második koncepció már jóval megvalósíthatóbb lett és itt jelentek meg a tartályok illetve csövek is, azonban a fegyver kinézete miatt úgy ítélték meg, túlságosan is hasonló lenne a kinézete Zarya-hoz. 
ow blizzard moira
 Blizzard munkatársai ezután rámentek a különböző fegyvermodellekkel való kísérletezgetésre, megtartva az antihősnő androgün vonásait. Érdekesség egyébként, hogy az egyik koncepció például Sombra Omniblade látványtervén alapult. 
ow moira concept
Moira ingame képességei is sokat változtak az alkotó folyamat során, eredetileg például egy olyan karakternek szánták, aki a saját életerejét használja fel a csapattársak gyógyítására, a töltésről pedig az ellenfél játékosainak bevitt sebzés gondoskodott volna. A prototípus azonban ugyan úgy megvalósítási problémákba ütközött mint a robot csápok, viszont a koncepciót nem vetették teljesen el és átalakították a Biotic Gasp képességgé. A teleportálást biztosító Fade-et alapból úgy alkották meg, hogy hasonlítson Reaper Shadow Stepjére, ezzel is jelezve a két antihős közti kapcsolatot, viszont ha már szóba került a lore, folytassuk is tovább Moira élettörténetével.
 
Az Overwatch univerzumának időszámítása szerint, Moira O'Deorain 2028-ban született Írországban és az egyetemi tanulmányainak befejezése után a Biotic technológia szakértője lett. Személyiségének köszönhetően azonban mindig is kívülállónak számított és kutatási módszereivel rendszeresen megsértette a nemzetközi szabályokat, elmondása alapján pedig munkáját folyamatosan akadályozták az olyan szervezetek, mint például az Overwatch.

Ennek ellenére Moira tovább folytatta a munkáját és úgy hitte, kutatásaival sikerül majd megváltoztatnia a világot és az emberiséget egy magasabb szintre emelnie. 2066-ban közzé is tette genetikai tanulmányát, viszont azt a tudományos közösség veszélyesnek nyilvánította és megvonták tőle a támogatást, szóval el kellett hagynia a laborját és új életet kezdenie. 

Szerencséjére nem várt forrásból érkezett a segítség, ugyanis felkereste őt az Overwatch titkos egységének, a Blackwatch-nak a vezetője, Gabriel Reyes, aki munkát és kimeríthetetlen erőforrásokat ajánlott Moira számára. A kutatónő élt is a lehetőséggel és csatlakozott a szervezethez, ahol sikeresen tovább folytatta a munkásságát, ráadásul még áttörést is ért el. Neki köszönhető például Reyes állapota is, aki a Biotic kezelésnek köszönhetően emberfeletti erőre és képességekre tett szert, mellékhatásként viszont a sejtjei folyamatosan szétesnek és összeállnak egyszerre, ami miatt elméje teljesen megborult és manapság már csak a két lábon járó halálként definiálja magát.  
ow moira reyes blizzard
A Blackwatch sokáig titokban tartotta, hogy Moira az alkalmazásukban áll, azonban idővel kiderült az igazság és az anyaszervezet vezetői azonnal tiltakozni kezdtek és az azonnali elbocsátását követelték. A Londoni Null Sector lázadás okozta médiavihar után azonban az Overwatch-nak komolyabb ügyekkel kellett foglalkoznia, és a genetikai szakértő végül a szervezet feloszlatásáig megtarthatta állását. 

Az ENSZ határozat után viszont ismét új állás után kellett néznie és Moira Oasis-be utazott, ahol hatalmas meglepetésre megválasztották a Genetika Miniszterének. A pletykák alapján ekkortájt került kapcsolatba a Talon terrorista szervezettel is, ami korlátlan pénzügyi támogatást biztosít számára azóta is, ráadásul eredményeinek elismeréséért a belső körben is helyet kapott.

Ez lett volna tehát Moira megalkotásának és a lore-ban betöltött szerepének története, a karakter valószínűleg már a holnapi nap folyamán bekerül majd a PTR szerverekre és egy két héten belül akár az éles meccseken is találkozhatunk vele majd. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!