Old Heroes: Pénzt vagy csalok?! Ennél pofátlanabb hős nem volt a dotában

Ilyen mohó és kapzsi karaktere sem előtte, sem utána nem volt még a Dota világának.

A réges régi 5.xx-es verzió számos érdekességet tartogatott. Az egyik ezek közül egy mókás és fura szerzetet eredményezett. Maverick a Gambler viszont elég nevetségessé vált, sőt sokan ki is nevették. Nem hasonlított egyik erős hősre sem, sőt; inkább volt bankrabló, mintsem egy szerencsejátékos. Egyetlen célja volt, hogy minél több lóvét összeharácsoljon, akár az ellenfél halálából, akár a saját vesztéből profitálva.

"Számos gonosztevő lézen Evenfall megye elhanyagolt és mocskos útjain, bár egyik sem olyan rafinált, mint Maverick, ismertebb nevén Gambler. Gazdagság, hírnév, vagy csak a saját szórakoztatása, minden csalónak meg van a saját motívációja, de Maverick ambíciója felülmúlja mindegyikét. A pénzből, amit a mindennapos bűncselekményekből és manipulált szerencsejátékokból szerez csak eltartja magát. Az igazi célja, hogy az eredeti Gamblernek, azaz apjának lelkét megváltsa a Shadowfiend the Nevermore szívében lakozó meggyalázott szellemek tüzes fertőjéből.

Bármennyire bolondul is hangzik, az apja bátran szegült szembe, majd hívta ki a Shadow Fiendet a King Midas lelkének megszerzéséért. A király a felszabadítójának végtelen gazdagságot ajánlott. A párbaj elején Gambler javára látszott eldőlni a csata, amíg falnak nem szorította Nevermore-t. A végső csapása közben a démon kiengedte a benne lakozó elnyelt lelkek seregét. Ez túl sok volt egy halandó számára, és a Gambler képtelen volt megbírkozni vele, és végül a lelkét kitépve a Shadow Fiend megnyerte az összecsapást.

Megtört az ifjú Maverick és szívében máig őrzi a kapzsi apja halálának utolsó másodperceit. Mégis ez a fájdalom az az erő, amely napról napra vezeti őt. Az édesapjától tanult képességeivel felvértezve azon van, hogy dacoljon az Árny Démonnal és visszaszerezze a lelkét, valamint kiszabadítsa a Midas királyt is. Már nem fél, csak vissza akarja kapni a családját, és ha van egy kis szerencséje, ezt meg is tudja valósítani."

Nézzük mire volt képes a Dota AllStars őskorában.

Ante Up: 100 aranyban fogadott csapattársa, vagy ellenfélre. Ha a szóban forgó hős ölt először, Maverick nagy lóvét zsebelt be, viszont ha elsőként ő halt meg, akkor csak a felét kapta. Ellenfél esetén még sebezte is, csapattársat pedig gyógyított életben maradás esetén.

  • Level 1: 300 gold nyeremény és 50 heal vagy damage
  • Level 2: 400 gold nyeremény és 100 heal vagy damage
  • Level 3: 500 gold nyeremény és 150 heal vagy damage
  • Level 4: 600 gold nyeremény és 200 heal vagy damage

Roulette: Hatalmas csapásra készült fel, előtte azonban megpörgette a roulette kereket, hogy melyik, a közelében hőst támadja meg.

Level 1: 20-szor akkorát sebzett, mint az ellenséges hős szintje + 4
Level 2: 30-szor akkorát sebzett, mint az ellenséges hős szintje + 4
Level 3: 40-szor akkorát sebzett, mint az ellenséges hős szintje + 4
Level 4: 50-szor akkorát sebzett, mint az ellenséges hős szintje + 4

Chip Stack: A leggazdagabb ellenfeleit szeretné elintézni, ezért az ő meglévő pénze alapján sebzi célpontját.

  • Level 1: Az ellenfél aranyának 15%-át sebzésként osztja ki rá
  • Level 2: Az ellenfél aranyának 20%-át sebzésként osztja ki rá
  • Level 3: Az ellenfél aranyának 25%-át sebzésként osztja ki rá
  • Level 4: Az ellenfél aranyának 30%-át sebzésként osztja ki rá

Lucky Stars: Egy igazán szerencsés embernek mondhatja magát. Van egy kevés esélye, hogy egy ütéssel megöljön egy creepet vagy extra 250-et sebezzen egy hősre, vagy épületre. Ezeken az ütéseken természetesen plusz bevételre is szert tesz.

  • Level 1: 5%, hogy szerencséje lesz
  • Level 2: 6%, hogy szerencséje lesz
  • Level 3: 7%, hogy szerencséje lesz
  • Level 4: 8%, hogy szerencséje lesz

Ultimate - All in: A lóvéját kockára téve egy brutális támadást intéz ellenségére. A sebzés 1 és az aktuális arany mennyisége között mozoghat. Ha viszont elbukik, akkor elveszíti a saját pénzét.

  • Level 1: 20% esély, hogy hibázik és pénzt veszít. 1500 sebzés maximum
  • Level 2: 15% esély, hogy hibázik és pénzt veszít. 2000 sebzés maximum
  • Level 3: 10% esély, hogy hibázik és pénzt veszít. 2500 sebzés maximum

A fentebb használt képek a képességeknél nem a játékbeli ikonokat tükrözik. Mondanom sem kell, hogy végül őt a 6.0 megjelenése előtt eltávolították a játékból, bár a 2500-as nuke elég durva volt még a 25-ös szinten is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!