A statisztikák alapján így néz ki az OWL csapatok erősorrendje

A statisztikák alapján így néz ki az OWL csapatok erősorrendje

Habár az előszezon csak néhány hét múlva kezdődik, a Winston's Lab máris elkészítette a listát.

2018 egyik legjobban várt e-sport versenye az Overwatch League, ahol a világ legjobb játékosai küzdenek meg majd egymással a 3.5 millió dollár összdíjazásért közel fél éven keresztül. Szerencsére a Blizzard úgy határozott, már idén kapunk egy kis ízelítőt a ligából és december elején rendeznek nekünk egy előszezont, aminek részleteiről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Minden, amit az Overwatch League előszezonjáról tudni érdemes

Készüljetek fel; december második hetében sűrű program vár ránk.

 

Néhány hét múlva –ha tét nélkül is– de összecsapnak majd a csapatok és képet kaphatunk arról, milyen erőviszonyok uralkodnak a ligában. A 12 induló alakulat játékosai legtöbb esetben ugye különböző helyekről érkeznek, és a draft időszak alig pár hete ért véget, szóval nem sok idejük volt összecsiszolódni. Természetesen már most rengetegen találgatják, kik is lesznek a favoritok és nemrég a Competititve Overwatch közössége is megszavazta a feltételezett erőviszonyokat, azonban ezek az összeállítások legtöbb esetben vagy személyes véleményt, vagy csak nagyon kevés releváns adatot tükröznek. 

Szerencsére most az egyik legpontosabb adatokkal rendelkező oldal, a Winston's Lab elkészítette a saját listáját, ami véleményünk szerint a legpontosabb képet festi az Overwatch League csapatok erőviszonyairól. A statisztikát igencsak nehéz volt elkészíteni, így az oldal munkatársai végül amellett döntöttek, hogy a játékosok mindenkori teljesítménye alapján állítják fel a rangsort. 
ow blizzard winstonslab
Érdekes módon a számok nem a koreai csapatok dominanciáját tükrözik, és az első helyre az ex-EnVyUs, vagyis a Dallas Fuel került. A második helyet a korábbi Misfits, azaz a Florida Mayhem csípte el, ami igencsak meglepő lehet sokak számára, azonban a hat fős lineupjuknak köszönhetően papíron erősebbnek minősülnek. A harmadik helyre a kínai szupercsapat, a Sanghai Dragons kapaszkodott fel, éppen csak megelőzve a Kongdoo Panthera és CG Busan alakulatokból összeolvadó London Spitfire-t és az AF Blue-ból születő New York Excelsior-t. A hatodik helyre a Seoul Dynasty ért fel és őszintén szólva tőlük előkelőbb helyre számítottunk.

A lista második felében az észak-amerikai csapatok kaptak helyet és a Shadowburn Carpe duóval erősítő Philadelphia Fusion lett a hetedik. A két Los Angeles-i helyszín, vagyis a Gladiators és a Valiant fej-fej mellett szerepel a nyolcadik, kilencedik helyen, a tizedik és tizenegyedik helyen pedig a Houston Outlaws és a San Francisco Shock kapott helyet. A sereghajtó a Boston Uprising lett, ami tulajdonképpen nem meglepő dolog, hiszen játékosai eléggé az ismeretlenségből érkeztek és nem rendelkeznek akkora tapasztalattal mint a versenytársak tagjai.

Az adatok alapján tehát így alakult az erősorrend, viszont a statisztika készítője Karhol közzétette a saját személyes listáját is, ami a következő:

  • 1-4 London Spitfire, Seoul Dynasty, Dallas Fuel, New York Excelsior
  • 5-8 Houston Outlaws, Los Angeles Valiant, Shanghai Dragons, Florida Mayhem
  • 9-12 San Francisco Shock, Philadelphia Fusion, Los Angeles Gladiators, Boston Uprising

Ha kíváncsiak vagytok rá, még az előszezon előtt mi is összeállítjuk a saját erőviszony listánkat. Egyébként ti melyik csapatokat tartjátok a leginkább esélyesnek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!