Nem lesz könnyű dolga a Blizzardnak a klasszikus World of Warcraft szerverekkel

Nem lesz könnyű dolga a Blizzardnak a klasszikus World of Warcraft szerverekkel

De ha jól sikerül a dolog, rengeteg rajongó fog örülni neki.

Az ideihez hasonló BlizzCon-ok miatt szeretjük igazán a Blizzardot, ugyanis rengeteg izgalmas információt tudhattunk meg a közelgő projektjeikkel kapcsolatban. Többek közt elmesélték, hogy mi mindent fog tartalmazni a World of Warcraft legújabb kiegészítője, illetve azt is bejelentették, hogy érkezik az általuk biztosított, azaz hivatalos vanilla szerver is, amivel szeretnék megidézni a franchise hőskorát. Ám amennyire egyszerűnek hangzik ez elsőre, valójában annyira bonyolult folyamat lesz, ami miatt akár hosszabb időt is várhatunk az újragondolt klasszikusra. 

Ilyen lesz a World of Warcraft hivatalos vanilla szervere

Ilyen lesz a World of Warcraft hivatalos vanilla szervere.

Egészen elképesztő belegondolni, hogy a World of Warcraft első változata több mint 13 éve jelent meg, és még mindig képes meghódítani a játékosok szívét. Bár a Blizzard annyit már elárult a tervezett "újraélesztéssel" kapcsolatban, hogy szeretnének egyensúlyozni a nosztalgiázás és a mai kor igényei között, de még mindig nehezen tudjuk elképzelni, hogy a végeredmény mennyire lesz meggyőző a többség számára. Főleg amiatt gondoljuk ezt, mert köztudottan az évek minden emléket megszépítenek, ami ugyacsak igaz azokra az embert próbáló kezdeti szakaszokra, amik a WoW szárnypróbálgatós időszakát jellemezték. 

A játék executive producere, J. Allen Brack is kettős érzéseket fogalmazott meg a projekttel kapcsolatban: "Örülök és egyben cseppet ideges is vagyok a World of Warcraft klasszikus szervereinek bejelentése miatt, ami sokkal nagyobb vállalás, mint elsőre gondoltuk, de elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy visszahozzuk a Blizzard által már jól ismert minőséget." Ehhez apró, de érdekes adalék, hogy az ausztrál vanillaszerver (Nostalria) mögött álló fejlesztősrácok elmondták, hogy ma már gyakorlatilag bárki tud egy ilyen szervert üzemeltetni, ha megvannak a megfelelő eszközei, és egy-egy példány a WoW valamelyik korábbi változatából. 


Nyilvánvalóan a Blizzard esetében azért más a leányzó fekvése, hiszen ők nem csak egyszerűen emulálni akarják majd a játék korai verzióját, hanem fel szeretnék használni a korábbi dolgokat, és azokat a mai modern szervereken futtatni. Legutóbbi nyilatkozatuk szerint ez ugyan megoldható, de ennyire komplex és méretes MMO esetén azért alapos tervezést igényel. Bár abban azért biztosak lehetünk, hogy évről évre úgy alakítottak a WoW szerverkódján, hogy az újabb rendszerekkel is megbirkózzon. 

A Dark Age of Camelot vezető dizájnere, Mark Jacobs –aki egyébként hatalmas World of Warcraft rajongó is– igencsak pozitívan nyilatkozott a Blizzard vállalásával kapcsolatban, mivel úgy gondolja, hogy az a rengeteg tapasztalat, amit az elmúlt évtizedekben felhalmoztak, biztosan az ő malmukra hajtja majd a vizet. Ráadásul, ha az összes kód és adatbázis rendelkezésre áll, akkor is hatalmas kihívás lesz, de az erre dedikált csapatnak meg kell oldani a feladatot

Mi már csak bízni tudunk benne, hogy ez így is lesz, illetve, hogy nem kell majd éveket várni arra, hogy élesben is kipróbálhassuk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!